Изобщо нямам намерение да се правя на някакъв много голям националист и да обвинявам другите, още по-малко да правя сравнения между мен и някой друг, защото всеки си има и плюсове, и минуси. Само мога да ти кажа, че доста съм действал и ще продължавам да го правя, участвал съм с доста протести за защита на националните ни интереси, шествия и митинги, в прояви, свързани със славни дати за България, нейната история и т. н. С две думи, защитавал съм позициите си не само на думи както ме обвиняваш. Разбира се, това не означава, че съм направил кой знае какво и аз такива претенции нямам. Нито пък твърдя, че ти нищо не си направил. Нито пък твърдя, че в България всичко цъфти и вързва, напротив. Само че не сме толкова зле, колкото ни изкарват, а и самоунижението и самооплюването не води до нищо положително. То само показва безсилието ни и примирението ни с лошата съдба, с настоящото състояние, защото така си казваме, че нищо не може да се промени и в един момент спира да ни пука, а не трябва.
Единственото което твърдя със сигурност е, че унижението на национална основа е нещо много лошо и всеки уважаващ себе си човек, независимо какъв е по националност, колкото и зле да е държавата му, не трябва да приема такава гавра, защото е част от тази страна, защото е една от клетките, които изграждат организма на България.
Селски ученици викаш? Мога да ти кажа, че голяма част от тях са в пъти по-интелигентни и свестни от прехвалените и разлигавени "градски" ученици, на които простотията им е изписана на челото. Това, че са "граждани" чисто физически, не ги прави такива чисто духовно, защото от градските училища извира особено голяма простотия и селяния. Не знам защо е тази смехотворна омраза към селото- селото не означава непременно селяния, а селяните също са хора и са също българи, така че не смей да ги унижаваш. Никой не си за да имаш правото да го правиш.