.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Програма на C

Да се напише програма , която въвежда стринг S1 и го разширява в стринг S2 , като всяка последователност буква..буква да бъде заменена с последователността от буква 1 до буква 2, ако това е възможно. Всички останали символи се прехвърлят такива , каквито са. Примерно ако S1 e gda..d4325o..s ,
    s2 ще бъде: gdabcd4325opqrs . Тази задача съм я написал ето го кода:
    Код:
    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>

int main()
    {

char s1[20];
    char s2[200];
    char p;
    int i,n=0;

printf("vavedete s1=");
    scanf("%s",&s1);

for(i=0; s1[i]!='\0'; i++)

if (s1[i+1]=='.'&&s1[i+2]=='.'&&s1[i+3]>s1[i])
    {
    for (p=s1[i]; p<=s1[i+3]; p++)
        {
    s2[n]=p; n++; 
         }
    i+=3;
    }
    else {
             s2[n]=s1[i]; n++;
           };
    s2[n]='\0';
    printf("%s",s2);
    getch();

return 0;

}
    Проблема е , че сега трябва да напиша обратната на тази програма. Ако имаме последователно въведени символи да ги запишем с .. Примерно имаме за стринг S1: abcd654654mnoprs35 да отпечатва стринг s2: a..d654654m..s35 . Надявам се ме разбрахте какво е условиято на обратната задача. Ако някой може да ми помогне с някакви идеи , код - всичко ще е от полза. Благодаря.
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

съмнявам се някой да се трогне да пише безплатно

Аз съм помолил за съвет, идея , малко код - всичко ще е от полза. Не съм молил да ми пишат програмата на готово, написал съм програма , ако някой има идея как ще стане обратния вариант да казва. От цикъла на доло
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    Хващаш първия елемент от масива. Почваш да правиш проверки с всеки СЛЕДВАЩ елемент дали наистина е следващия(a->b, 1->2), и така докато не стигнеш \0 или се прекъсне серията. Мисля че ще може да се реализира с няколко вложени цикъла for (2 броя). Незнам дали ми е верен начина, не съм го мислил много. Довечера ако имам време може да го разчовъркам.

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    И си форматирай кода, в този вид нищо не се разбира

Проблема е как да се запише "Ако има няколко последователни символа"
    как ще се запише с if . Преди това слагам един фор
    for(i=0; s1[i]!='\0'; i++) за да нямаме спънка с "/0" ако някой има идея как да направим тоя if след това ще направя пърия и последния елемент от тази последователнот да се разделят с .. , не мисля че ще е трудно , но if-a ме спъва за сега
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си