- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Общуването с някои преподаватели е трудно. Защо?
Според мен възрастта при учителите не е от толкова голямо значение,но е добре те да са по-млади за да могат да влизат в положението на подрастващото поколение, да могат да разбират техните проблеми и разговорите да вървят по-лесно. Но за съжаление има и преподаватели, които са забравили какво е да си на тази възраст и това пречи на общуването им с децата-например:Когато имам някакви въпроси, дори житейски мога да споделя без да се срамувам или страхувам. И обратното тя (госпожата) дори и в учебния процес има изградено мнение и не желае да разговаря и не те разбира.
Вие как решавате проблема с учителите, с които не можете да се разбирате?...
Мен повечето ме харесват и мога да си говоря с тях, но има и такива, които си мислят, че ако си например учител по история, си като цар едва ли не и поведението им спрямо учениците е под всякаква критика...
В общи линии, като не получа желаното или им се зверя, или не им обръщам внимание![]()
Оо,ами,не се занимавам.Гледам да се нагаждам.Цаката не е да си честен.Нее,АБСУРД.Мазниш се,правиш им четки и това е.С луди не се занимавам по принцип.Отговаряш с "да" или "не" и се примиряваш с мнението им.Това е.
Много често учителите си изграждат едно грешно мнение за ученика..и като го нарочат се заяждат по всякакви поводи.Ей с такива госпожи се държа както те с мен.
Понякога е нужно и човешко отношение..
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
Мм... аз пък се разбирам с по - (как да се изразя) тези с по-голям стажОсобенно с учитеката ми по БЕЛ. Тя е минала през толкова много класове, натрупала е доста опит, знае как да подходи към разговорите независимо на какви теми са те.
Докато учителката ми по Английски ез. е на 20г. върви така сякаш цялото даскало работи за нея. Хич не ми допада...![]()
То си е до характер, според мен.
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Досега от всичките ми по-млади госпожи, говоря за наистина млади, около 30 (даже и сега ми преподават 2 такива), наистина разликата си личи. Повече разбирателство има между нас и тях. Говоря конкретно за целия клас, а не точно за мен. Старите пушки.. те са си със своето мнение и държат нещата да бъдат такива, каквито са били по тяхно време. Е, имам и по-стари учители, които наистина са доста добри преподаватели и не отстъпват по поведение на по-младите. Имам и доста консервативни. Някои учители си имат любимци, други си нямат и си вършат работата (което е най-добре) и така. Абе просто учители, ако нямаш няк'ви велики изцепки, ще си поредния ученик, както и те - поредните учители.![]()
Пък даскалите от моето даскало са некви свестни с изключение на 1. Тая жена има грешна представа за времетоЕдна приятелка я поздравила в един хипермаркет и тя отговорила нацупено и на следващия ден й казала: "и да не ме поздравяваш и да ме поздравяваш, няма да ти повиша оценката" . Не знам къде другаде се срещат такива учители
. Много мразя, също така пристрастяването на учители към ученици
. Не може на 2-3 да си писал пет или шест дори и да не работят добре а на всички останали, двойки и тройки
. Никога не съм се подмазвала на учители и нямам намерение да го правя, защото и аз си имам достойнство.
Попринцип си права но аз нямам такива проблеми за щастие.Учителите са ми печени въпреки че са по-възрастнички(някои).![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
не мисля, че възрастта има голямо значение, попадала съм на възрастни учители, които могат да те разберат много по - добре от някой млад...зависи си до човека, може да си озлобен и на 30, и на 50
г-жата ми по БЕЛ е някъде около 40те години, но с нея не може да се говори, тя си има мнението за нещата и не приема чуждо, докато класната ми, която е на 50+, изслушва това което и казваш и тогава започва да говори и приема чужди мнения...
до човека си е всичко...
--Лудите, лудите - те да са живи!
Просто някоя са си скъсвали задниците навремето,не са излизали не са се забавлявали а само са учили за да изкарат високи оценки.Факта че нашето поколение само знаем да се забавляваме но все пак си знаем нещата ги дразни.
Извод: Учителите смятат,че компенсират изгубените ученически години като чернят нашите и се заяждат с нас.
Westside rollin' all day, every day