- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всекидневно миене на коса
Здравейте,
значи косата ми е свикнала всеки ден да я мия и ако не я измия се омазнява макар и да ползвам шампоан за мазна коса. И всеки ден ми се налага да използвам преса защото ми е много мека и не е напълно права и с някакви неуформени къдрици, абе ужасна е.
И сега от тази преса супер много ми се е изтощила.
Някакви идеи как да я подхраня и да не се омазнява толкова бързо?
И миенето всеки ден с шампоан вреди ли?
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
миенето всеки ден вреди-има цяла тема за това
ползвай балсами за подхранванеи забрави за малко пресата :P
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
преди няколко дни имаше такава тема![]()
Просто аз
Опитай да се къпеш поне през ден.Всекидневното миене е много вредно.
Иначе за пресата .. Може да редуваш със сешоар (по - малко вреден е) и използвай кристали,прави си маски,разни неща имаше преди преса да се слагат специално да предпази от вискота температура ..
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
И аз си мислех,че миенето на коса всеки ден не е вредно,но..уви!![]()
Тя затова ти се е омазнила.Имаше такава тема дали е вредно да се мие косата всеки ден и до колкото си спомням едно момиче беше написало,че си оставило косата 1 седмица (без да я мие) и след това през ден,после през 2..нещо такова.
Звучи ми добре.Пробвай!![]()
And every time I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it..
има леки шампоани за всеки ден, ползвай тях. иначе избягвай да я миеш всекидневно, примерно когато не излизаш не я мий, до магазина може и да отидеш с не толкова идеална коса.
Звучи ти добре да не я мие със седмици?Първоначално написано от slynchoo
Уау..
Не, тя има предвид да си изгради постепенно режим, да разреди миенето.Първоначално написано от Photophobia
И аз така направих. Първо я миех през ден, после ги редувах през ден, през 2, после само през 2, а сега през 2 или 3 - зависи. Ще потърпи малко с мазна коса, ще я връзва ама няма избор...иначе ще стане по-лошо. А пресата можеда я ползва само след къпане. Не вярвам да се къдри толкова много![]()
Значи направи така че ако примерно я миеш от понеделник до петък, да направиш малко почивка през събота и неделя. Става въпрос да не я миеш 2 дни да не използваш преса. Без това никой не те гледа вкъщи през уикенда обикновено. Ако ти се наложи да излезеш може да направиш следното: Малко тупирай косата, вържи я на опашка, после може да и сложиш малко пяна за коса да я накъдриш (опашката). Става наистина много ефектна прическа, с която дори и на дискотека да идеш ще бъдеш готина и никой няма да забележи, че не си мила.
Снощи мислех да пробвам да не я измия ама не се сдържах като влезнах в банята си измих и косата. Ще пробвам се през ден да си изградя режим и дано успея, че иначе скоро време може да остана и без коса
.
Освен маски може ли да ми кажете нещо друго за подхранване и подсилване на косата? Щот тя ми е много мека и като и сложа маска става още по-мека и с преса тогава трудно се изправя трябва да е на високи градуси и се гори още повече. Четох добри отзиви за кристалите за коса може ли да ми препоръчата марка.
bilqnavod благодаря за идейката.
Също благодаря на всички писали![]()
Neopitom3na-sorry ама не съм я видяла темата.
И аз я мия всеки денМного рядко се сдържам да не я измия
а е изключително вредно. Аз я мия защото бързо се омазнява, а от непрекъснатото миене повече я подтиквам към омърсяване. Сега ще си купувам кристали за тънка и изтощена коса, много ги хвалят тия на Биос. Ще ги пробвам, пък да видим. От сума ти и време се каня и да намаля пресите и сушоарите, но там пък изобщо не ми се отдава това.
Още нещо важно - не си мий косата с шампоан за мазна коса. Вземи някой или за нормална коса, или за къдрава коса. Тези шампоани са с по-малка киселинност и щадят косата, за разлика от шампоаните за мазна, които са с по-голяма киселинност, за да измият мазното, но са много агресивни и положението става още по-зле.
Косата ти се омазнява бързо от всекидневното миене.Започни да я миеш през ден ... Знам,че гледката ще е ужасна в началото,но друг начин просто НЯМА!
Що се отнася до пресата - опитай се да я използваш максимално рядко![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Моята я мия през ден вече и изглежда добре на 2ри ден свикна си да се омазнява по малко но и също спрях всекидневното миене
О и аз преди си миех косата всеки ден и се изправях непрекъснато - обаче после отидох при един некадърен фризьор, който така злобно ме оряза, че изглеждаше адски грозно ииии сега я връзвам непрекъснато ама поне я мия пред 2 дена иии вече от 6 месеца не съм ползвала пресааа![]()
Бих ти препоръчала, ако можеш да дадеш съвсем малко повече пари, да си вземеш един шампоан- Eucerin ph5 shampoo за чувствителен скалп, той е за всекидневна употреба, ама аз си го ползвам през ден и съм СУПЕР доволнаСтрува към 12.50 лв., моята коса изглежда много добре с него.
Грешката ми е там, че съм научила косата да я мия с шампоани за мазна коса на clear и elseve апък те са си силнички днес си взех шампоана и балсама на elseve за накъсване дано има ефект и се чудя дали да си взема и маската им за коса на същата серия. Сега ще пробвам да разредя поне през ден миенето на косата ама незнам дали ще успея да издържа на гледката и чувството, че косата ми е адски мръсна и мазна направо си чувствам главата тежка.
Ще потърся и този шампоан, който kakadu написа Eucerin ph5 трябва по аптеките да го има та ще пробвам и него.