.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Проблем в училище ;;

Извинявам се,че ви занимавам, но имам нужда от съвет . . В даскало е някакъв кошмар-контролни, изпитвания . . и искам да ви питам как да успявам да си научавам по всичко без да губя часове и най-важното да не се разсейвам постоянно .. Много ще съм ви благодарна
    ** ако повтарям темата sorry

Разпредели си времето за учене по всеки предмет. Учи по един, почини си малко, и след това по другия за да не става каша в главата ти.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    1.Спри компютъра и не го пускай преди да си си научила
    2.Като се върнеш лягай да спиш да почине мозъка
    3.Като поспиш два часа ставай и почвай да учиш
    когато мозъка е починал той не се разсейва и се помни много бързо
    а това,че става каша в главата не е вярно,аз уча за по три четири разказвателни на ден и нищо не бъркам
    ако компютъра ти е пуснат постоянно ще се разсейваш заради него и ще поглеждаш кой ти е писал по скайпа.Затоа спри го и го пускай след като си научиш
    А ученето е най лесно,съсредоточаваш се без да мислиш за друго,четеш урока нацуло 1 път и след тома почваш да го учиш абзац по абзац.Четеш два три пъти един абзац и се мъчиш да си го сажеш.Ако не успееш пак поглеждаш и ще го научиш много бързо.Също учи само най-важното от уроците и заеби неважните неща.Ако в началото ти е трудно по абзац пробвай по 2 изречения.С тая схема вече 10 години съм отличник и имам време за всичко.Освен това и мозъка се развива

Цитирай Първоначално написано от CoNviCt
    1.Спри компютъра и не го пускай преди да си си научила
    2.Като се върнеш лягай да спиш да почине мозъка
    3.Като поспиш два часа ставай и почвай да учиш
    когато мозъка е починал той не се разсейва и се помни много бързо
    а това,че става каша в главата не е вярно,аз уча за по три четири разказвателни на ден и нищо не бъркам
    ако компютъра ти е пуснат постоянно ще се разсейваш заради него и ще поглеждаш кой ти е писал по скайпа.Затоа спри го и го пускай след като си научиш
    А ученето е най лесно,съсредоточаваш се без да мислиш за друго,четеш урока нацуло 1 път и след тома почваш да го учиш абзац по абзац.Четеш два три пъти един абзац и се мъчиш да си го сажеш.Ако не успееш пак поглеждаш и ще го научиш много бързо.Също учи само най-важното от уроците и заеби неважните неща.Ако в началото ти е трудно по абзац пробвай по 2 изречения.С тая схема вече 10 години съм отличник и имам време за всичко.Освен това и мозъка се развива

Супер фен Аватара на LoveRetroMusic
    Град
    Dreamland
    Най-лесно ще ти е като внимаваш в час, там обесняват урока и можеш да научиш половината още там, аз до сега съм учила най-много час и половина .. Внимавай ;]
    “I don’t know why I’m scared,
    I’ve been here before,
    Every feeling, every word,
    I’ve imagined it all,
    You’ll never know if you never try,
    To forget your past and simply be mine” ♥ Adele

(:

при мен проблема е, че все се сещам за нещо друго и все прекъсвам урока

Супер фен Аватара на LoveRetroMusic
    Град
    Dreamland
    Опитай се да не го правиш, то и аз понякога се смея по цял час, ама какво да направя ..
    “I don’t know why I’m scared,
    I’ve been here before,
    Every feeling, every word,
    I’ve imagined it all,
    You’ll never know if you never try,
    To forget your past and simply be mine” ♥ Adele

ппп

аз ли не обясних добре ..

в училище си слушам обаче като започна вкъщи се сещам например ;;
    '' Абе аз утре кво ш` обличам'' ии така не мога да се съсредоточа

и аз съм така, много ми е трудно, 2ра смяна съм, много за учене, сега уча немски, немога да си науча думите, адски ми е трудно, и така направо съм в изпаднало положение, незнам как ще я карам тая година

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    лесно е,просто трябва да учиш за удоволствие,а не защото трябва.Ти за какво учиш?За оценки или за знания?Ако учиш за оценки за това ти е толкова непосилно

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    внимавай в час ,а не блей .. тогава ще запомниш всичко а когато се прибереш ще накъцаш домашните за час и ще имаш цял свободен следобяд

Еми ако си подготве сигурно ще ти се налага да учиш, ама иначе просто си прецени колко време ти трябва да се подготвиш за утре (e.g. 2/3 часа) мотаеш се като се прибереш да се успокоиш от 7 те часа, висиш пред скайпа/ гледаш някой филм / дремнеш ако ти се спи и после в 17:00 примерно сядаш и до 20 си готова за утре
    А ако не си 8 клас въобще повече от 1 час не ти трябва..

Цитирай Първоначално написано от CoNviCt
    лесно е,просто трябва да учиш за удоволствие,а не защото трябва.Ти за какво учиш?За оценки или за знания?Ако учиш за оценки за това ти е толкова непосилно
    хмм .. не знам оценките са нещо като награда след голям труд е хубаво, но не уча само за тях.

прави пищови
    принципно аз като си направя по нещо рядко се налага да го вадя
    i'm not talkin about the queens but (WHAAT?) the bitches ...
    not the sisters but (WHAAT?) the bitches ...
    not the young ladies but (WHAAT?) the bitches.. the bitches, the bitches... BIIITCH

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Ох моя проблем е по-гаден.Аз винаги заспивам докато уча...

Голям фен Аватара на liim0nka
    Цитирай Първоначално написано от Biskfitka
    Ох моя проблем е по-гаден.Аз винаги заспивам докато уча...
    спи прееди да учиш
    It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted

Аз си правя опростени записки в час. 11 клас съм и доста учители ни казват "Ако си правите кратки опростени записки в час,записвате най-важното и слушате няма да има нужда да учите толкова много в къщи.." Аз съм така. Понякога е досадно да седиш и да слушаш цял час примерно но когато се прибера и имам да уча по някой разказвателен отварям тетрадката и ето ти го най-важното и то опростеничко . Много лесно си научавам и пестя много време.

Мега фен Аватара на Hilary_
    .. ми аз лично не уча по всичко, а това, което ме вълнува, но съм в профилирана гимназия където имаме (особено тая година) около 10 предмета (повечето практика) ии като махна физическо и тия дето не ме интересуват особено .. имам да уча по 5 предмета макс ..

аз пък уча за да се докажа колко съм умен пред себе си постоянно водя борба със себе си... може и ти да го обърнеш така и повярвай от инат ще ги искарваш оценките и ще знаеш

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Aз имам всеки ден по 4 теста (горе-долу всеки ден) ,но успявам да науча ,много бързо.Върна ли се в къщи ВЕДНАГА се залавям с учене, може само преди това нещо да хапна ,но това е.Чета малка част от урока повтарям го ,докато не го запоня.Имам в предвит ,четеш ,преразказваш ,ако не го знаеш пак четеш ,пак преразказваш.Всичко така ,докато не се научи.
    Не зная как ще ти е по-лесно да учиш език аз го правя ,чета пет думи след това си ги казвам на моя език (следователно при теб български) и след това на чуждия.Така по 5 ,по 5 ги запомням.А ако ти е по-лесно да пишеш, пиши всяка дума на 2-3 реда и пак се запомня.Но така запомняш повече правописа й ,а не значението.
    Надявам се ,че ти помогнах
    Успех!
    ПС - между различните предмети оставай кратка пауза от 10 минути

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си