.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Голям фен Аватара на magicfairy

Черни точки

Какво представляват черните точки?

Черните точки са повтарящи се неприятности, които причиняват пъпки и болка. Те се появяват, когато естествената мазнина на кожата наречена себум, се събира в порите. Мазнината запушва порите и заедно с токсините се опитва да излезе от кожата. Комбинирането на токсини и мазнина създава лепкава субстанция във вашите пори. Тази субстанция се крие под черният оксидиран връх, който се вижда и се подава навън от повърхността на кожата. Този черен връх е известен като черни точки. Ако имате мазна или комбинирана кожа, имате предразположение да се наложи да влезете в битка с черните точки.

Натурални разтвори срещу черни точки:
    Има много натурални разтвори, които премахват черните точки от лицето ви. Използвайте тези разтвори върху проблемните области.

Замбун
    Експертите по натурална козметика се кълнат, че това е една от най-силните билки срещу черни точки. Направете паста от вода и прясно начупени листа от замбун. Сложете тази паста върху лицето си за 10-15 минути и после го измийте с топла вода. Повтаряйте тази процедура всяка вечер преди да си легнете, докато изчистите лицето си от черни точки.

Мед
    Затоплете малко мед и го сложете на проблемните области за 10-15 минути. Измийте. Медът е добре познат и ефективен метод за почистване на черни точки.

Сода за хляб и вода
    Смесете 3 супени лъжици сода с 3 супени лъжици вода. Търкайте кожата си с този разтвор няколко минути и после го отстранете с топла вода, за да премахнете черните точки.

Сок от лимон
    Натърквайте директно от лимона областите с черни точки, за да се напоят с лимонов сок, два или три пъти дневно. Сокът ще помогне на порите ви да се стегнат и ще направи повърхността на лицето ви по-малко податлива към черни точки.

Маска от рози и овесено брашно
    Този метод е много добър да се отървете от черните точки, които вече имате и да предотвратите новото им появяване. Смесете пудра от овесено брашно с розова вода, за да направите паста. Намажете пастата върху лицето си с пръсти и я оставете там 15 минути. Фокусирайте се върху проблемните зони като брадичката. Изплакнете със студена вода. Студената вода затваря порите и така предотвратява появата на нови черни точки.

Картофи
    Настърганите сурови картофи могат да се използват за третиране на всякакви проблеми с кожата включително пъпки, бръчки, бели петна и черни точки. Сложете картофите директно върху проблемната област, за да изтеглят черните точки.

Семена от ряпа
    Паста направена от семена от земна ряпа и вода се слага върху областите с черни точки на лицето и ефективно ги премахва. Оставете пастата за 15 минути преди да я измиете.

Извинявам се ако има такава тема.
    И отделно: Искам да попитам някой ползвал ли е някой от тези разтвори за черни точки. И по-специално тези с меда и картофите.. малко повече информация ако знаете.

Мега фен Аватара на slynchoo
    Град
    Yambol
    Не съм ползвала нищо от изброените,но скоро мисля да опитам.

Иначе,мерси много за съветите!
    And every time I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it..

Не съм ползвала, никое от изброените, но още утре ще пробвам това с меда..
    Мерси за съветите.
    Една любов, която пречи ми да спя,
    едни очи, които срутват ми света,
    едни ръце, които толкова желая,
    ти си любов и война,
    ти си болка и съдба,
    само ти.

Супер фен Аватара на BoCupycake
    Град
    България
    Чувала съм,че "Сода за хляб и вода" помага. : )

нищо не съм пробвала от изброените, но в следващите дни ще опитам с мед и със сода. мерси за съветите !

Град
    [На Метри От Земята]
    хммм интересно :P
    Просто аз

Голям фен Аватара на Slashy
    Град
    Варна
    тва със содата го пробвах преди малко и наистина действа :д

Моля
    ии мерси

Slashy Как точно подейства? Смисъл махнали са се всички само от един път? Малко невъзможно ми звучи, ама знам ли..

Пробвала съм с лимон, и да, върши работа. Но е нужно постоянство и поддръжка. Добре и да се пие много лимонов сок като анти-оксидант. ; )
    I don't care what you think
    as long as it's about me...
    The best of us can find happiness
    in misery...

Голям фен Аватара на Slashy
    Град
    Варна
    имах малко на брадичката и там търках,търках около 2-3 мин, докато ме заболя и после нямаше нищо като се измих

И аз го правих туко що..
    Забеляза се подобрение, но останаха тук таме черни гадни точки..
    Ама май нещо оплесках сместа.

btw току-що и аз опитах със содата и имам един съвет: след процедурата е желателно да нанесете малко хидратиращ крем, защото тая сода здраво дере и тормози кожата.
    I don't care what you think
    as long as it's about me...
    The best of us can find happiness
    in misery...

на мене чат пат ми се получават по носа някви черни точки и сама си ги изстисквам и до там . Така не става ли ?
    phah

Повече от фен
    Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от slynchoo
    Не съм ползвала нищо от изброените,но скоро мисля да опитам.

Иначе,мерси много за съветите!
    + =D>

Супер фен Аватара на DesireToFire
    И аз мисля да пробвсм. Много благодаря
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Мм да .. и аз ще изпробвам това със содата и това със меда . .. Мерси за съветите

Фен Аватара на sHaDy_sOuL
    Град
    Бтг

..

Някой да има представа от къде да го намеря този замбун ?
    А бтв.. чували ли сте за восък? Капе на носа и се измива после.. ама направо от свеща ли, не пари ли? Ако някой знае да каже..
    Ахх KumchoValcho много ме кефи тая котка в подписа ти, сори ама не се сдържах..
    Sve sto je srcu drago daleko je..

Ами замбун и аз искам да си намеря, предполагам в апреките ще го има.
    А за восък незнам, но направо да ти капе на лицето ми се струва много гадно.
    То да ти капне на пръста боли, остави на лицето.

Град
    На стадиона за бягане.
    Това с меда трябва да се пробва!
    Running is my drug and I am overdosed ..

Супер фен Аватара на BoCupycake
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от balon4eee
    на мене чат пат ми се получават по носа някви черни точки и сама си ги изстисквам и до там . Така не става ли ?
    Остават дупки,особено ако корена им е по на дълбоко.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си