- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- БГ Спешно!-помощ за домашното
Здравейте.Може ли да ми помогнете с домашното по бг,защото по френски имам много домашно и няма да ми остане време за нищо друго?
Ето го и домашното:
Представете си следната случка:
Ирина е красиво момиче и си е купила нова рокля,но тя не й подхожда.
Чрез какви думи и изрази ще изразят впечатленията си?
а/ най-близката й приятелка
б/съученичка,която не я харесва
в/неин съученик
г/майка й
д/сестра й
е/момчето,което е тайно влюбено в нея
И втората задача:
описание на тема:
''Лъв -описанието му пред клетката на зоогическата градина''
Благодаря предварително,на всеки който се отзове и ми помогне.Наистина,много е спешно!
15.09.09-денят на най-голямата грешка в живота ми
не сващам на първото каква е идеята ?! на какъв урок сте
![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Ами в момента сме на: ''Тексът в различните сфери на общуване''. за първата задача мисля,че трябва да се представят чрез някакви думи и изрази мненията на различните хора.
15.09.09-денят на най-голямата грешка в живота ми
значи....чети внимателно сега... ;д трябва да напишеш реакциите на най-добрата й фр, на майка й и т.н. примерно...БФФ-то й би й казала "хубава е, но не ти отива много, много" и т.н. това се има в предвид в първата задача ;д
втората задачааа...ем...мисля си, че трябва да опишеш клетката, лъва, хората, който минават...примерно "Лъвът спеше в металната клетка в зоологическата градина. Беше пълно с хора и много се възхищаваха на животните, но най-вече на лъва, защото е царя на джунглата..." *много дълги описания давамсори...
* и те така ;д надявам се да съм ти помогнала де..
If you love pink,
you stink
If you love black
you rock.
Disappear,
go away,
don't ask for me today,
just don't get in my way,
I didn't had a nice day.