- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Пушенето и употребяването на алкохол на обществени места
Какво мислите - трябва ли да е забранено пушенето и употребяването на алкохол на обществени места, като градини, паркове, площади, в центъра, в заведения?
В Турция вече забраниха цигарите в заведенията и глобите са жестоки. Мислите ли, че разделените маси за пушачи и непушачи имат някакъв ефект?
Трябва ли да има санкции за тези, които употребяват алкохол на по-горе посочените места?![]()
Всичко е позволено... стига да не ни хванат! ;]]
Трябва.
I like.....
Ако се забрани пушенето и пиенето по заведенията,то по-добре да ядем на пейката в паркаПърво,че заведенията ще се опразнят,второ икономиката на тютюневите изделия ще падне драстично
![]()
Пушенето трябва да се забрани, да.
По простата причина, че вреди на околните и на непушачите. Научно доказано е и съществува термин 'пасивен пушач' (за тези, които не знаят).
Пиенето на алкохол за мен не е нужно да се забранява.
graceless, продължавам да се убеждавам, че си изключително малоумна.
Тhe Hell is coming!
Продължавам да се убеждавам,че ВСЕКИ има право на мнение и глас.Като не си съгласен,не е нужно да обиждаш!Ето на-българска му работа,готов да нападне всеки с по-различно виждане за нещатаПървоначално написано от Detestation
![]()
не, не мисля че алкохола и цигарите трябва да се забранят , може би съм пристрасна защото и пия и пуша но мисля че е редно всеки да пуши когато му се пуши и където му се пуши ... иначе за забраната за продажба на алкохол и цигари на деца под 18 години - съгласна съм .
твърдо против тютюнопушенето на обществени места!
и аз съм против пушенето на обществени,места,въпкреки че и аз пуша,алкохола нека си се продава,но едвали пак няма да се дава на не пълнолетни,то и сега си има глоби за това но ще дам пример за в наща дискотека,може да си вземеш...не проблем,казваш на някои голям да ти купи и се радваш,ченгелите и да те видят,нищо нети казват защото им е платено да стоят и да гледат тъпо,поне така е в градът който живея аз,всичко е нагласено и "управено" хващали са ме когато се прибирам в 4 и нещо сутринта от дискотека,гледат ме и ми викат тъпо,на колко си "ла" ? аз им отговорих че съм на 15 оня ми вика,ади припираи са,изобщо никъв проблем....ае няма смисъл да пиша мисля че схванахте идеята,и като не дават по заведенията алкохол дане би в парковете да няма,лапита които пият бира от кутиики и от бутилки ? мога да се обзаложа че във всеки град и парк има такива прошлеци.![]()
![]()
Огромен подпис!
.; machoka :.
Лично аз съм против пушенето и пиенето на обществени места.
Подрастващото поколение, така и така е повреденето от чалга-изпълнителките, не мисля, че този е примера който трябва да се дава. Достатъчно е да ги гледаме наконтени като мутреси, пък и да пият и да пушат. Все пак те взимат пример от по-възрастните, ако те седнат да пият и да пушат по паркове, площади и тем подобни посещаеми места, бъдещето на, така и така, прекрасната ни държава къде отива?
Против пушенето на обществени места и солена глоба за продажбата на алкохол на непълнолетни. Масово разни "пикли и пикльовци" пушат и пият, само и само за да се правят на много модерни, на по-големи, на голямата работа...
Аз съм ставала свидетел на следното.. Мъж на средна възраст влиза в заведение в което масите са разделени за пушачи и за непушачи. Той сяда на маса за непушачи, след минута отива до бара и моли за пепелник. Дават му и той отново се връща доволен и си пали цигара.
Най-интересното беше, че никой нищо не му каза и на никой това сякаш не му направи впечатление.
На мнението съм, че дори цигарите и алкохола да се забранят, пак ще се намери начин за нарушение на тази забрана.
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Тц тц тц
Пушенето на обществени места да се забраняло... Що? Понеже на непушачите не им понасяло. Ха. Че има си заведения в които не се пуши - да ходят там. Да седнат покрай майките с децата, да пият сок от моркови и да бистрят поредният култов сериал който се върти по "Канал Две"(мисля че популярното име беше "БиТиВи", но може и да се лъжа).
За градинките и улиците - дреме ми. Знаете ли, детската ми мечта е да седна в някой парк и да пуша. Да издишвам дима в лицето на пет годишно, да го гледам злобно и да му кажа "ПРОБЛЕМ?" е незаменимо изживяване което вдига самочувствието ми. А да седнеш на някоя пейка като клошар, с водка в ръка докато с другата прегърнеш непозната млада майка и й кажеш "Черпя!", след което да отпиеш от бутилката и да й я подадеш с отработен жест - мммм... Единственият по-добър метод за свалка който знам е да им минеш вгръб след което да им поднесеш към носа парцал с хлороформ. Направо им подкосява краката.
Заведенията. Да, трябва да си много зле ако имаш проблем с цигареният дим и влезеш на място в което се пуши. Просто не влизайте. Аз като имам проблем с миризмата на "ако и пишо" не влизам в обществени тоалетни. Всъщност за всички радетели на идеята за заведения без цигарен дим и алкохол - има едни много приятни заведения из цялата страна, които умишлено се пазят в дълбока тайна, да не би пушачите да научат за тях и да ги превземат. Казват се "сладкарници". [-o< Вътре нито се пие алкохол, нито се пуши - проверете ако искате, не ви лъжа.
Някой би ли могъл да формулира къде точно е проблема? В банките не се пуши. В магазините не се пуши. Като се замислиш, на доста обществени места(включително любимият ви обществен транспорт и обществена кухня, които са толкова обществени, колкото е обществена и обществената отговорност) не се пуши. Може би по улицата ще видите някой захапал фас, но и това не е болка за умиране. Щом педерастите могат да се разхождат спокойно по обществени места, защо пушачите да не могат? Или педерастите дават добър пример на подрастващите?![]()
Децата, тези мили същества. Как да ги предпазим ли? Е, че то закони си има за продажбата на алкохол и цигари. Въпроса е някой да ги спазва. Даже си имат вечерен час. Разбирате ли, не може понеже има малоумни хора които се предозират с "Лексотан" и виждат розови слончета, то този медикамент да бъде забранен изцяло на територията на страната. Същата е и историята с цигарите и алкохола...
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Към по - горния пост, да си видял някой педераст да трови околните ?
Пендитата влязоха под ръка в сравнението за лош пример, даван на подрастващите. Не за тровене. За тровене ако искаш мога да ти го сравня с отработените газове от колите. Както си се научил да не си завираш носа в ауспуха на преминаващите автомобили, така можеш да се научиш да не си завираш носа в цигарата на преминаващият пушач. Доволно?Първоначално написано от YakUZa777
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
Е добре, винаги се дразня като видя в заведение наредени маси - от ляво са масите за пушачи и в същото помещение вдясно маси за непушачи, то е все тая поне да ги бяха разделили в отделни помещения.. писнало ми е да се тровя с цигарения дим на някой си, не може да се излезне спокойно с приятели и съм принудена да си тръгна защото очите ми сълзят от цигарите примерно. Тъпо е, трябва да се забрани! А следната картинка на която скоро попаднах - мача на Левски и Санта Хулия, пред стадиона дришльовци на по 11-14 години с двулитровка и палят цигари една за друга, още не изгасили едната палят нова.. докато е позволено да се използват навсякъде така ще е.![]()
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."
Аз не съм против, навън, на открити пространства да се пуши, а в заведения и така нататък, дори не ви разбирам вас пушачите, пробвал съм и не виждам каквто толкова е вманиячаващото на това.Първоначално написано от CucAgMuH
Политиката на едно заведение за начина по който се отделят пушачи от непушачи говори за неговата класа. А тук сте напълно свободни да избирате къде ходите... Има заведения които имат много добри решения на проблема с пушачи и неушачи(няколко примера: пушачите на панорамната тераса, непушачите вътре - лятно заведение; пушачите на вторият етаж, непушачите на първият; и т.н. без да споменаваме заведенията минали през "преустройване" в две зали - "Пушачи" и "Непушачи"). Изказвам искрените си съболезнования ако любимата ви квартална кръчма е сред заведенията решила да отбива номера с табелки...
Колкото до хлапетата с алкохол и цигари - според вас проблема е че е позволено на определеното място да се консумират подобни неща?Не мислите ли че просто спазването на забраната да се продават на малолетни е достатъчна, стига да се спазва? Защо мислите, че ако го забраним по два начина проблема ще е решен?
Едит: YakUZa777, няма мания. Пушиш и си мислиш, пушиш и си мислиш... и по едно време се хващаш че само пушиш...![]()
И според мен ако стриктно се спазва забраната, доста ще намалее броя на пушачите и пиячите сред непълнолетните, а тук дори май на всякъде се пуши...
Пушенето според мен трябва да е забранено.Много мразя да седна в заведение,или където и да е и някой да дими около мен.Давя се,трудно дишам (проблеми с дробовете).Но за пиенето....хм,наистина е грозна гледка да гледаме 12-14годишни да пивтунят водка и да изпадат от пейките.Но не виждам какъв е проблема за една бира.И пак-алкохол не би трябвало да се продава на деца.Хубаво,на 16-17 както и да е,но и по-тагични случаи има.
Пример:Отивам в заведение (няма да споменавам име) след новогодишните празници с приятеля ми и си поръчвам бира.Като разбраха,че съм на 17 категорично отказаха,въпреки че бях с по-възрастен от мен.Това го приех добре,правилно си постъпват хората.Обаче след няма и 5 минути влизат едни келешчета от моя квартал,за които със сигурност знам,че са на 15.И седнаха компанията (от 5-6 човека) и си поръчваха водка,уиски,текила.И им дадоха.А на мен за 1 бира ми направиха проблем.
Така че не е гаранция дали ще спрат да си купуват от магазина,щом такива заведения съществуват.
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
За алкохола - не ми пречи. Все пак, който си пие, пие за себе си.
Обаче съм против това да се пуши в заведенията. Все пак, който иска нека си се трови вкъщи. Идвайки в мен димът, той вреди и на мен. А не искам да се тровя заради кефа на някой.
За 13-14 годишните - има си закон, но трябва да има по-строги санкции.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
В заведенията не трябва да се пуши. Абсолютно неправилна е тази логика - който не му изнася да не ходи. Напротив, точно обратното. Пушачите са хората с претенции, те имат проблем, те са зависими, така че те ще се съобразяват с другите хора, на които дима им пречи.
Заведенията въобще не са разделени на зали и т.н. - явно има някакъв закон/изискване и просто са сложили по една табела - пушачи/непушачи... Дима си отива на всякъде.
Raybeez, за затворените помещения има едно достижение на науката наречено вентилация![]()
Дори това постижение на места е еволюирало доста добре. Например климатроника в кошницата на баща ми смуче, филтрира, и издухва въздуха по толкова приятен начин че ако пушиш на предните седалки хората на задните няма да усетят нищо. Системата отзад напред е още по-коварна. Успява да скрие миризмата на прясно приготвена риба, а това си е доста показателно...
Всички се хващате за някакви заведения, в които явно разделението на пушачи от непушачи е направена колкото да се отбие номера. И сега какво? Понеже не може да се формулира изискване всичките заведения да отделят пушачите от непушачите по подходящ(и ефективен) начин - дайте да забраним навсякъде?![]()
ПхахаххаххаххахаПървоначално написано от Raybeez
Соу ориджинъл соу скендълъз
Имаш крайно ограничено и праволинейно мислене... трудно е да се постигне, но явно не е невъзможно (:Първоначално написано от Raybeez
Ако има предпоставки да не преча със "смрадта" си - къде е проблема? И откъде реши че аз ще пуша само пред заведения от догодина?Като цяло генерираш необмислени и лишени от смисъл последователности от думи с правописни грешки. Поклон.