- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Историята на То легенда или истина
Преди 2000 години един мъж на име То,се оженил,но жена му се разболяла и сключил сделка с дявола да му вземе нещо,но да я върне към живота.Дявола се съгласил и взел любовта му,и заповядал на То да убие съпругата си.Убил я и господ му върнал любовта и го проклел да не умре,а да се скита между двата свята като слуга на дявола докъто някой не го освободи.От тогава той започнал да се вселява в телата на хората с надежда умре заедно с тях,но уви не можел.С времето останал само гневът му към света и искал да отъмъсти за проклятието си.И носел със себе си болка и омраза.
Това е цялата история нещо като басня е,но има един случай който е признат от ватикана за реален.Едно семейство с две деца живеело нормално докъто един ден започват да се случват странни неща,чували стъпки появила се ужасна миризма и имало дим в къщата без да има огън.Но с времето нещо започнало да ги тормози сваляло им завивките дишало им в ушите докъто спят и още много (няма да разказвам Ивета ще се оплаши)И решили да извикат свещенник да прогонят демона.Когато свещенника дошъл попитал кой обитава домът и се чул отговор аз съм То.
Демонът бил прогонен и всичко се успокоило,а месец по-късно цялото семейство изчезва мистериозно.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.