Въпроса ми е бая глупав, защото едва ли има такова нещо, ама аз да питам.Та... В осми клас съм и съм в Езикова гимназия и естествено по английски пада яко учене... Изпитвания, контролни диктовки... И аз имам голям мерак да се упражнявам у нас, че да има по-голям ефект, ама за диктовките нямам възможност пък страшно искам. В смисъл у нас никой две думи не може да каже на английски, да чете още по-малко, да ми диктува... ами сещате се. Та, имали някакви файлове, някакви такива неща предназначени за самостоятелно правене на диктовки. Примерно пускаш си на диск и то си говори ти пишеш. Пробвах да се записвам мене си, ама не става. Едно, че чета текста предварително, второ, че не е достатъчно бавно и накрая става едно нищо. А наистина имам голямо желание.
http://www.fonetiks.org/dictations/
Заповядай. :]
Не давай положението, в което си, да те промени. Ти го промени! : )
![]()
![]()
.....
Нямаш идея колко съм ти благодарна. Особено като си видях резуртатите от вчерашната диктовка, знам, че трябва много да се упражнявам!Благодаря ти!
Ами, аз съм правил диктовка, само на запознат текст и съм го преписвал по 5 пъти и го запомням, не на изуст, като чуя думата се сещам, кои са другите, така че и тва е нещо. И успех с диктовките за напред.![]()
(bow)Първоначално написано от Shadowsogirl
![]()
Не давай положението, в което си, да те промени. Ти го промени! : )
![]()
![]()
.....
Мерси за сайта.
Помогна ми много и аз ще се упражнявам..![]()
Мерси..! :P
И аз търся подобен сайт,само че с френски диктовки![]()