Отговор в тема
 Отговор в тема

Здравейте на всички!
1.Искам да попитам процесора ми е 3.1 гхз Амд Атлон двуядрен 6000+
на колко ще мога да го клокна с обикновенно охлаждане!
2.На колко ще мога да го клокна с например друго охлаждане Залман (вие ми препоръчайте)
3.Видео карта Ати Радеон ХД 3600 на колко ще мога да я клокна с обикновено и с Залман или друго охлаждане !
Благодаря предварително !
За процесора провери в сайта на AMD каква е максималната честота на FSB-то и се пробвай да клокнеш FSB-то през BIOS-а по-лесно е и не трябва да си сменяш охлаждането.
You believe but what you see
You receive but what you give

Ако може малко да ми обясниш как се клоква че си нямам голяма представа
ако ти се занимава .. !
Мога да ти обясня, ама като не си се занимавал с това не ти препоръчвам да се пробваш, щото кат ти цъфне процесора като майска розичка ша си каеш "ей оня тупан в форума ка ми го налузи".Пък и плюс това процесора ти няма нужда от клок, тъй като си е достатъчно бърз, е естествено ако не си решил да правиш конкуренция на Google-ските сървъри

Ако говорим за сериозен Clock е хубаво да се помисли и за друго охлаждане за по добър резултат и по стабилна работа. При clock трябва да се внимава да не се изгорят и други компоненти освен дъно и процесор ... може да скапеш видеото и/или RAM-та (затова те могат да се заключват от BIOS-a (в повечето случай)).
Ако си много зарибен да clock-ваш ти препоръчвам да започнеш с малък clock, без да променяш напрежения, без да купуваш нови охладители. Имаи предвид че дори да си купиш много як охадител за процесора трябва да се погрижеш и за потока в кутията, защото каква е ползата от супер як охладител на CPU след като ще върти топлия въздух в кутията ? Също трябва, за по сериозен clock, да си изчислиш захранването до колко ще ти стигне. Има много тънкости кажи до колко си зарибен по clock-a какво искаш да постигнеш за да има по добри съветии знай че максималния clock за всяка бройка процесор може да е различна, защото освен процесор в системата има и достатъчно други компоненти които влияят на системата
а и самата бройка процесор може да е по добра или по лоша от друга - същата марка и модел, че и същата ревизия

Облякох черни дрехи върху бялата си душа
за да се слея със сивата безмълвна тълпа.
Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!
TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !
\Първоначално написано от DarkAngelOfHope
/ \
/ \
/ \
/

Благодаря и на двамата за изчерпателните отговори!
Аз искам що годе да знам колкото се може повече работи за компи и тогава все търся нещо да правя.

Ами ако може да ми обясните за някакъв по-малък клок който не иска много акъл ще съм благодарен.
Остатъка от системата е Дъно : Nvidia GeForce 7050M-M , Рам: 4гб , Видео карта Ати Радеон ХД 3650!
Ако изгори нещо(което сигурно ще стане) компа е в гаранция

Съмнявам се че гаранцията покрива и твоя образователен интересПървоначално написано от jadacris4o

Всъщност дъното ти май не е NVidia ами май си е EliteGroup GeForce7050M-M и колко ще стане за clock незнам, дъната с вградени видео карти се водят ниско бюджетни а EliteGroup ... много трябва да внимаваш
Така ест се започва с рестарт на компавлизаш в BIOS-а и намираш меню Chipset Configuration (или нещо подобно) там може би първото меню ще ти е FSB (Front Side Bus) или иначе казано шината която задава основната честота на компютърните компоненти и те от там нататък чрез техните множители си образуват собствните си честоти (примерно FSB 200 MHz и множител на CPU 10 = 2000MHz честота на CPU). Задаваш тази стойността на FSB да ти е на Manual (ръчно) и ти се показва честотата която в момента е на FSB-то, отиваш на нея и покачваш с няколко MHz. По твоя преценка гледай да не е много голямо число, знай че колкото ти е множителя на процесора с толкова ще ти се качи честотата му като повишиш шината с 1 MHz (т.е. ако множителя ти е 10 с един MHz на шината ще вдигнеш честотата на процесора с 10 MHz) Гледай да не повишаваш с повече от 50 MHz честота на прцесора с един опит за да не стане някоя беля
След като нагласиш с колко MHz да ти е шината на FSB за първия опит намираш къде ти е PCIe шината - тази за видео картата, даваш я и нея на manual и й задаваш стойност 101 MHz. (точно толкова трябва да бъде нищо че по подразбиране е 100MHz)
След това намираш и къде ти се настройва честотата на RAM паметта .. би трябвало да пише нещо от рода на RAM frequency и също я даваш на manual, остави я по подразбиране. Запазваш настройките и излизаш от BIOS-a. Когато влезеш в Win-a трябва да тестваш какви градуси стига процесора на 100% товар, най лесно това става с Everest, aко си доволен от резултата след поне 30 минутен тест връщаш се в BIOS-а и вдигаш още малко FPS и пак на ново ... В един момент може би няма да можеш да вдигаш повече (т.е. като зарежда BIOS-a ще ти казва че си връща първоначалните настройки това най вероятно ще е защото не му стига волтаж на ядрото на процесора и общо взето си изцедил колкото може при стоиността на волтажа по подразбиране.
Тогава влизаш пак в BIOS и задаваш последната честота която си достигнал и си бил доволен. Рестарт и после по продължителни тестове 3D Mark, Prime 95 и така ... И внимавай че въпреки че ти е гаранционен компа ако няма как да го отвориш след евентуална грешка и го занесеш в сервиза така сигурно ще разберат какво си се опитвал да правиш, ако няма лепенки и може да го отвориш трябва да рестартираш BIOS-a с обръщане на системаната батерия или с джъмпер ако има такъв (мисля че твоето дъно няма).
Обръщаш батерията наобратно за 10-ина мин после я слагаш както си я била и BIOS трябва да е рестартиран.
Това е накратко и незнам колко ясно съм обяснил, но неочаквай много от това дъно. Да го кажа така EliteGroup не са най елитните дънни платкиМакар че аз съм с AsRock и си clock-нах моя процесор с 50% (можеше и още ама захранването ми не позволи
)
Така че това е ... питай още, изчакай и други мнения, събери повечко информация и тогава ...
Облякох черни дрехи върху бялата си душа
за да се слея със сивата безмълвна тълпа.
Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!
TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !
Първо - извинявайте, че и аз се намешвам в темата, но до знам или по скоро до колкото съм чел процесора на AMD модел 6000+ е заводски клокнат и не позволява почти никакъв клок!!! Също така знам, че поради заводския клок доста пече (повече от останалите модели AMD X2).

АУУУ
Мерси на всичкиии .
Ако близките дни не ме видите онлине в теенпроблем значи е от компа
Това за което говориш е Black edition-а на този процесорПървоначално написано от doomkillerr

Ааааа ше го ритна тоя комп беее
Advanced Chipset Configuration и тва FBS го няма никаде
оффф ако може да ми пратите линк със снимки . Ставам нахален ама кат не сам виждал клок какво да направя
Пич в BIOS нема начин да нямаш опция за FSB. А снимки зор щи пратя щото докъто работиш с BIOS нема как да правиш скрийншотове.Пък потърси в гоогле-то.

http://prikachi.com/files/1121385p.jpg
това е в началото на биоса
http://prikachi.com/files/1121387C.jpg
това е в Advanced Chipset Setup !
Така.. мани го тоя чипсет (верно че от него най-много зависи скороста на машината но това е др тема) най-горното меню където пише "Standart CMOS Setup" според мене би трябвало да са ти настройките на FSB-то (може да ти го пише и като Front Side Bus) проверяваш в сайта на АМД каква му е максималната честота на работа и в биоса почваш да я вдигаш (ако не е на максимум) ОБАЧЕ я вдигаш с по 10 мхз няколко пъти.Примерно ти е 1000мхз правиш я на 1010 и рес после на 1020 и пак рес и така постепенно.А и ако ти опука нещо в компа не нося отговорност.Първоначално написано от jadacris4o
ПС: По-горе в темата има за множителите !!!

Пич толкова много инфо ми даде всичко напраи останя ся и ти да носиш отговорностСпокс! ся ше го разпукам !

Пръсни му здраветоПървоначално написано от jadacris4o

ммда намерих нещо не пише ФСБ ама мисля че е за твана мануал беше на макс смисъл 1000мхз !
Значи да се варна към предишния пост , да го изритам
Пич за кво искаш да го клокваш?!?!?!?!? Тоя процесор е перфектен от където и да го погледнеш и се съмнявам че можеш да го натовариш до такава степен че да му трябва клок!! А ако ти се занимава да клокваш и искаш да се научиш по добре си субери там 150 кинта и си земи няква стара машина и си играй с нейния процесор а не ся да съсипваш тоя!
^ Не си прав, колега
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Колега, предвид (неискам автора да се засяга) че момчето не знае кво е FSB, Chipset т.н. по добре да не се пробва да се прави на специалист.Ако иска да се научи няма лошо, но по-добре да се мъчи на някоя по-дърта машина, щото според мене няма сми да си разсипе компа заради "изледователския" му устремПървоначално написано от MakeMeLaugh

Защо ми се струва, че ефекта от целия този инструктаж ще е:
http://www.triand.ca/images/blown%20up.jpg

Да в случая предвид автора си правПървоначално написано от nimfernal
Аз помислих, че по принцип няма смисъл
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮