Цитирай Първоначално написано от Vortexa
Цитирай Първоначално написано от FuCkInBuBbLeGuM
Бай дъ уей аз както не разбирах от китари отидох нали и си харесах Стаг-а и го питам продавача добра ли е като за начало тая китара и той вика да и дрънча там дрънча. После като я дадох на учителя ми се оказа, че струните бръмчат. Прекалено близо до грифа бяха и се допираха като ги натисна. За тва като си взимаш китарата изсвири няколко тона просто да чуеш дали бръмчи. Майка ми се изръси 30 лева за ремонт да видим кво е станало. Сори че го написах... ама да те предупредя. Иначе си я взех за 150 лв. има и по- евтини.

Това дрънчане в повечето случаи е просто от фабричните струни.Всеки път когато смениш струна с нова и тя брънчи известно време.Точно като теб за начало си взех Стаг точно от малък Цум и знам как бръмчи в началото.Това че го има това не означава че китарата е зле.И не разбрах защо класическата е по-добра за начинаещите.Аз започнах с акустична точно защото грифът е по-тесен и е много по лесно да се свири (това е само една от причините).За мен няма никаква разлика за начинаещи.Свиря от 3 години и съм доста доволен
по същата логика аз започнах направо с електрическа