.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 42 от общо 42
    Цитирай Първоначално написано от museebedvenevidi
    Ок Ок ти си щефа "Край на спора" то се видя че няма да стигнем до никаде.
    Когато фактите говорят и боговете мълчат.

Да бе вярно, и аз исках да си купя книжка.
    Ако някой продава да ми пише.

Супер фен Аватара на Sasha2k8
    Град
    San Benedetto del Tronto, Italy / Sofia, Bulgaria
    1. Шофиорския курс ми струваше 600 лева. Можеше да се плати на няколко вноски. + 50 за всеки изпит (теория и кормуване), общо 700
    2.Учи се от материалите, които ти дават на място. (закон и листовки)
    Voglio passare il resto della mia vita con te...

Повече от фен Аватара на Kmet4e
    Може ли и аз да кажа нещо ?
    Моят курс беше 550 лева ! Давах до на вноски защото когато му дадеш на човек парите на веднъж той гледа не да те научи а да те претупа. Преди курсовете не можех да шофирам, но за щастие се научих ! Преди да вземеш свидетелство за управление на МПС трябва да минеш през няколко етапа 22часа курмуване(градско и извънградско) Учат те да паркираш след което идват няколко изпита :
    1-вият е теоритичен (така наречените листовки) На изпита имаш 2-изпитни карти с по 30 въпроса на всяка (общо 60) Имаш правото на 5 грешки от 60-те въпроса ! За тях учиш от интернет (шофьор.cоm) или от ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА !
    Чесно казано не е трудно и всеки нормален човек може да го вземе стига да научи ! Аз бях самоуверен че всичко знам и първият път ме скъсаха, но втория път научих и го взех с 2 грешки ! Внимавай с това че когато попълваш листовката не трябва да излизаш от квадратчето с което даваш верният си отговор защото иначе се дава автоматично като грешен !
    2-рият е практическият изпит тоест (кормуването) На изпита се качват изпитващият,инстриктора и кандитат шофьора ! Изпитващият дава маршрут и следи за всяка грешка ! След като евентуално сте минали и 2-та изпита се преминава на 3-ти последен .
    3-ти изпит е в формата на лекция + тест .Лекцията е за да се вземе документ от БЧК (Българският Червен Кръст ) за долекарка помощ което ще рече че при злополука трябва да знаеш как да помогнеш или спасиш ранен при злополука човек преди да дойдат екипите за спешна медицинска помощ. След лекцията изпитът се състои от 15-20 въпроса повечето от които ги знаеш от обща култура а тези които не ги знеш си ги чул по време на самата лекция. След като всичко е минало нормално се взимат документите от БЧК и Автошколата в която сте минали своят курс и взимате дипломата за основното си образование и отивате в КАТ да дадете поръчка за шофьорката си книжка (вие избирате колко пари можев да отделите и колкото повече пари отделите толкова по бърза ще ви излезне поръчката ) Има обикновенна,бърза и експресна ! Обикновенната е в срок от 7 работни дни ! Бързата е до 2 дни,а екпресната е до 2 часано да не забравяме че това е България и е нормално да си я вземеш до края на работният ден. ПОСТАРАХ СЕ ДА БЪДА ПОЛЕЗЕН !!!
    Аз не съм различен а просто вие сте еднакви !
    Истинското момиче има достойнство,самочувствие,н о не е нагла..Тя е силна,но е мила..Има свой стил,свой вкус..Готина е ,но не е фукла.. Sexy e,но не е к*рва

Супер фен Аватара на Sasha2k8
    Град
    San Benedetto del Tronto, Italy / Sofia, Bulgaria
    Много хубава и полезна информация! Браво .
    Само ще добавя и аз още нещо- експресната поръчка вече я няма... Тоест сутринта ми казаха, че изобщо такова нещо намяло
    Voglio passare il resto della mia vita con te...

Повече от фен Аватара на Kmet4e
    Цитирай Първоначално написано от Sasha2k8
    Много хубава и полезна информация! Браво .
    Само ще добавя и аз още нещо- експресната поръчка вече я няма... Тоест сутринта ми казаха, че изобщо такова нещо намяло
    Нещата може би са се променили,но се пак аз моята книжка я взех преди година !
    Аз не съм различен а просто вие сте еднакви !
    Истинското момиче има достойнство,самочувствие,н о не е нагла..Тя е силна,но е мила..Има свой стил,свой вкус..Готина е ,но не е фукла.. Sexy e,но не е к*рва

И аз сега се записах,за листовки/кормуване и малко ме "кълве" от вътре,че няма да успея за листовките.До колото знам от сестра ми са 2 листовки по 30 въпроса-общо 60 въпроса.Ако сгрешиш на повече от 5 те късат.Аз прочетох правилникът и решавам листовки в интернет.Ако нямаш книжката с правилникът може да си я свалиш от същия сайт.

Напиши в гуугъл "listovki-bg 2010"

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от k1r37o
    и решавам листовки в интернет.
    Недей, има много грешни. Или поне аз съм срещала...
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Град
    Плевен
    По принцип ако си направиш всичко както трябва (без да те късат и без да се бавят ) можеш да вземеш книжка за 27 дни толкова е минимума листовките са 2 варианта А и Б които ти си теглиш максимум грешки които можеш да направиш и да не те скъсат - 5 .Успех на бъдещите шофиори

Мега фен Аватара на 7227
    Град
    Някъде в нищото
    Мен ме притесняваше изпита на кормуване....

мен пък ме притеснява обратното-листовките,кормуването е по лесно но като се научат листовките няма никакъв пролем

Курса ми беше 600 лв(в тази сума влиза 2 изпита по 50 лв) + 38 лв БЧК + 28 издаване на документи + 2 талон + 2 такси по 13.50 за провеждане на изпита(за заявка) =.....

Лесни неща няма... Листовките се учат по следния начин, поне така на мен най ми вървеше... Решавам А1 Б1 А2 Б2 и така до края... след първото пререшаване свалих на 0... 1 грешки на 2 листовки (60 въпроса).... колкото са и на изпита... Изпита е с продължителност 40 мин... но ако си чел добре.. и за 10 се решава Нека спомена, че аз получих правилник, НО ТАКА И НЕ СЪМ ГО ЧЕЛ...

Практическото... Всичко се върти около многото анализ на знаци... Трябва не просто да се качиш и да гледаш да не те блъснат, а да следиш знаците и всеки знак да разбираш за какво те предупреждава... Скорост: 35-40 км/ч мисля е добра за града, извън града 85 90 крепваш... освен ако някой ЛУД ТИР не тръгне да ти яде бронята .. Така съм стигал до 140... защото инструктора се изпотява на няколко пъти тоя ТИР отзад дали мисли за спира....

Изпита кормуване... Ами какво да кажа.. Особено внимание прилагайте при контактите си с другите... На пешеходни пътеки пропускайте хората, внимавайте за Светофари за пешеходци... и най-важното ... гледайте колата да е в някакви приични обороти... за да може във всеки един момент да компенсирате ... Ако ви се наложи бързо престрояване или бързо намаляне ...

Ако мините тези неща.... Отивате в КАТ:

За там са ви нужни 28 лв.... такса за обикновенна поръчка, а за бърза е 54 (мисля)+ бележките от изпитите+ лична карта(оригинал и копие) диплома(оригинал и копие)+ БЧК (оригинал и копие) .... + Доста песни в Тела... че голямо висене пада в КАТ

Ако сте пуснали Обикновенна поръчка ... 30 дена чакате... Ако имате връзки може и по-рано да си я вземете
    Ако сте пуснали Бърза поръчка .....чакате 10 дена

В двата случея ... ако имате връзки може да проверявате тук:
    http://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVeri...OpenForm&Seq=1

и като ви напише, че са готови ... то звъните на вашия човек и търсите начин да си ги вземете.. Иначе отивате на описаната дата... За обикновенната поръчка документите стават за 10 макс 12 дена... За бърза нямам наблюдение

въпросите,които са на листовките са около 1342...вариантите н листовките са 23 от листовка А и 23 от листовка Б...телиш един лист А и един Б-общо въпроси 60-време за решаване 40 мин...макимален брой грешки 5,при това зависи от грешките....най-ефективнят вариант е да прочетете помагалото на издаделство труд -цялото!!!накрая има тестове по темите в помагалото -точна там въпросите са всичките подред-1342...като ги решите знаете 95 % от листовките ,без да сте ги решавали изобщо...останалите 5% са подвеждащите въпроси в листовките,затова решавате и всичките варианти на листовките...изобщо не е тегаво..материалът е лек,стига да четете с интерес,автоматично запомняте всичко...

Някой да има идея от къде бих могла да си купя някакъв плакат или де да знам и аз, който да е Таблица на пътните знаци?

Зарежете тоя правилник. Купете си едно помагало:
    http://www.trud.cc/?cid=9&pid=10505&lng=bg
    След един прочит правех максимум по 1-2 грешки на листовка. И така и си взех двата изпита (вътрешен и външен).
    Правилника е прекалено суров, като материал, а в помагалото всичко е представено, така както бихте го срещнали в самите листовки.
    +това на края са приложение всички въпроси, които можете да срещнете в листовките по категории.
    Успех

Мега фен Аватара на BioX
    Град
    Клан Изток // Видиш ли високи блокове и си в квартала оуууу Шит..
    всеки чул недочул пише най-добре вземи номера от някой учебна кола звънни и питай на мен лично вс около кничката ми излезе около 800 лева грубо казано

Цитирай Първоначално написано от Guio92
    Зарежете тоя правилник. Купете си едно помагало:
    http://www.trud.cc/?cid=9&pid=10505&lng=bg
    След един прочит правех максимум по 1-2 грешки на листовка. И така и си взех двата изпита (вътрешен и външен).
    Правилника е прекалено суров, като материал, а в помагалото всичко е представено, така както бихте го срещнали в самите листовки.
    +това на края са приложение всички въпроси, които можете да срещнете в листовките по категории.
    Успех
    dA,IMENNO IA NA MEN TOVA MI POMOGNA STRA6NO MN!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си