- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- умствени възможности
колко информация може да приеме един човешки ум
как да уча на изуст или не
Пишеш като второкласник. Без главни букви, без препинателни знаци, да не говорим, че и логическа връзка няма между изреченията, какво е общото между обема на информацията и заучаванито и?![]()
Male
помня, че в някво тв предаване един водещ каза, че някъв човек с психически отклонения е прочел 12 000 книги и е запомнил всеки ред![]()
![]()
И аз го бях гледал като малък, но помня, че човека беше доста зле.Първоначално написано от yahhooo
В смисъл.. Абе болен човек както ти каза имаше психически отклонения, но пък знаеше всичко!![]()
еми всеки ум е различен, всеки може да запомни различно количество...аз не уча наизуст затова помня доста време някои неща, може само веднъж да съм чула нещо но да съм го запомнила идеално, защото по някакъв начин е свързано с мен или просто ми е много инересно, но има неща които колкото и да ги уча, не мога да ди запомня...Всичко е до възприятие
А относно това че има хора с умствени отклонения които помнят много - вярвам в това. Бог дал, Бог взел...Има толкова случаи за умствено изостанали, които приятежават някое невероятно умение, било то талант или памет...
А и човешкия ум се развива постепенно...ее зависи де дали самия ти се развиваш, но е хубаво да четеш книги, да гледаш телевизии като National Geografic, Discovery, History...
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Да запомниш неща е свързано освен с паметта,а и с концентрацията ти в този момент.Има хора,които запозмнят това,което са чули,видяли или написали бяха форографска,ии там другите 2 не се сещам в момента.
Първоначално написано от yahhooo
![]()
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
WTF![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Ейдриън Монк на живоПървоначално написано от yahhooo
![]()
![]()
![]()
По темата: Незнам![]()
НЕ УЧИ НАИЗУСТ Така го научаваш добре но после бързо го забравяш...
![]()
Наистина всеки се различава и може да запомни ралзично количество инфотмация.
И аз те съветвам да НЕ учиш наизуст! Така всъшност нищо не научаваш,защотото след малко всичко ще бъде едно голямо бяло петно!
Учителката ми по психология ни беше разказвала,как когато била студентка трябвало да се явява на изпит,на който изпитващите ти задават произволен въпрос от от едни страшно дебел и сложен учебник и ти трябва да кажеш всико.Имали такава състудентка,която била запомнила всичко със запетайките.Казала си всичко и като излязла и я попитали по кой въпрос е говорила тя не могла да се сети...всичко и се изтрило от паметта....
Така че...при всеки ралзично.По-добре да разбереш малко,отколкото да назубрш мнго и накрая нищо да не знаеш![]()
Напълно си права!Първоначално написано от gret4ety
She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.
Човек може да приеме до 10Тб (терабайта или 10000гб(гигабайта))памет и да знам че нищо не ви говори.На изуст може да се учи,но само кратки информации,пасажи или формули,но се помнят за период до 2-3 дни
ЛууудПървоначално написано от yahhooo
![]()
![]()