- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
"Изневяра" на Ричард Б. Райт, като не останах особено възхитена, ама сигурно проблемът е в моя телевизор.
"Чудното място" - Мелиса Банк - много, много ми хареса. Написана/преведена е чудесно, прекрасен стил на изразяване; съпреживявах несгодите и радостите на главната героиня, много близка ми е и като мислене, и като преживявания... За отрицателно време я прочетох.
В момента съм на "P.S. Обичам те!" на Сесилия Ахърн. И екранизацията, и книгата са супер добри, няма "по-" и "най-", както често се случва, няма особени разминавания между филма и книжния вариант. Върви ми мъчно обаче, 'щото постоянно ме избива на рев(за първи път ми се случва, докато чета някоя книга), което впрочем се случва и всеки път, когато гледам филма. Забавна и тъжна е същевременно, изречението на корицата "Много смях, макар и през сълзи" хич не е случайно.
В момента "Ромео и Жулиета" от Уилиям Шекспир....класика в жанра))
only_me_no_you@abv.bg pitaite za kakvoto imate nujdaaa....
немски романтици чета.
да са живи и здрави...
"What the night knows" - Dean Koontz
Последното ,което прочетох бяха Философски новели на Волтер ,сега мисля да прочета 13-ят войн на Майкъл Крайтън
After the fire comes the rain..after the pleasure is pain....
Последно прочетох "Тарюф" на Молиер, че в у-ще ни я искаха ... днес започнах да чета "Приказки за подарък на Мечтатели" - Енрике Марискал. Не съм особено очарована, но е интереснатрябва да я прочета бързо че имам да чета Робинзон Крузо ..
Когато си мил с хората те ти се качват на главата !!!!
Последно четох "Кръвни връзки Кн.1" на Ришел Мийд,а сега чета http://www.book.store.bg/p28818/prik...rhe-bukaj.html "Приказки за размисъл" – Хорхе Букай.![]()
Просто се усмихни...останалото няма значение!
сега чета Зазоряване (не е лоша както повечето хора смятат за цялата поредица ) а след това мисля да почвам Странният случай на Бенджамин Бътън
В момента чета "Клетниците".
Последно четох "Едип цар" , "Антигона" и за пореден път "Нека ти разкажа"
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Чета Кланът Радли на Мат Хейт, но нещо съм с противоположни чувства.Интересна... не особено, малко е недообяснено и неразбрано.Постепенно се разказва миналото там в спомените на героите, но аз за 258 страници чак сега горе-долу вденах нещата и отношенията.Абе.. ако знаех що за книга е, с 2 думи - нямаше да я купя.
Аз последно четох "Ана Каренина", много хора ми казваха, че не била нищо особено..но на мен ми хареса![]()
Батак глава не скланя , не беше това,което очаквах,но пък откъм истрически факти и сведения съм доволна. Сега съм захванала Писма към Клаудия на Хорхе Букай.
maDamn
"Тютюн"... такава мъка ми е, че направо не знам дали ще ги свърша двете томчета :/
Странично хвърлям по някое око и на "Кръвни братя" - Нора Робъртс, ама не особено сериозно, нямам време. Иначе ми допада, разтоварваща и мистериозна някаква такава...![]()
сб. "Социализмът - реалност или илюзии"
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Последно прочетох "Гроздовете на гнева".. прекрасна, прекрасна книга.
Сега съм почнала За кого бие камбаната