- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Смехотворен газ на Удхаус
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Утре почвам (т.е. днес ;]]) "1984" на Джордж Оруел.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния
Автор:
Алън и Барбара Пийз
Уникална книга, която съдържа много истина. Чета я заедно с годеника си и бяхме изумени, колко точни неща имаше в нея. Кара те да разбереш полувинката си и да разбереш, защо понякога не те слуша или може да прави само 1 нещо едновременно. Наистина е интересна и ви я препоръчвам.![]()
Neverwhere
на някакъв известен пич. Книжлето се води класика. Увлекателно е, съдържа някоя и друга истина, но не е впечатляващо.
"Мадам Бовари" на Флобер![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Дарк Холоу на Джон Конъли
God must love the common man, he made so many of them. ~ Abraham Lincoln
http://www.last.fm/user/SolemnJudgment - чартовете ми -_-
Малко след залеза на Стивън Кинг четох за последно
Facebook.![]()
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd
в момента чета Престъпление и наказание на Достоевски, ама мъчно върви, мъчно. Иначе много хубава книга, много поучителна, невероятен смисъл. След Анна Каренина и Война и мир, тази ще ми допълни колекцията от четените руски тухлиДобре, че чета диагонално - Война и мир я прочетох за една седмица.
![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
^много е добра престъпление и наказание, невероятни персонажи, почти абсурдни
он: още чета сбъднати молитви редом с черната далия и марма, мариам
Чета няколко книги едновременно. Последната, която започнах и по-известна такава е "Името на розата" на Умберто Еко.
''А хипопотамите се сварили в басейна си'' на Бъроуз и Керуак.
God must love the common man, he made so many of them. ~ Abraham Lincoln
http://www.last.fm/user/SolemnJudgment - чартовете ми -_-
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Последно четох на Стивън Кинг - Гробище за домашни любимци и Мизъри.И двете книги са много хубави,прочетох ги на един дъх.Сега мисля да започна да чета "То" пак на Стивън Кинг,но ми се вижда много дълга.Някой чел ли я е,за да каже дали си струва?
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
"Хроника на една предизвестена смърт"- Маркес
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Последно прочетох: Мигел де Сервантес - Дон Кихот де Ламанча. В момента чета: Агата Кристи - Трагедия в три действия. И двете книги много ми допаднаха.