- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Аз чета Героите на Олимп-Изчезналият герой от Рик Риърдън а последно четох пак от същата поредица Синът на Нептун...много интересни книги....всъщност са поредица Пърси Джаксън и Боговете на Олимп и Геройте на ОлимпПрепоръчвам ги на всички
Последна книга- "Брулени хълмове" Емили Бронте
В момента - едни томове с поизведения на Хемингуей и по - специално в момента романа му " За кого бие камбаната "
^Ох.. прочети Сбогом на оръжията
бе чета Момичето, което си играеше с огъня ВСЕ ОЩЕ, много съм зле, иначе предимно поезия напоследък, и то онлайн
Последна- "Сияние"-Стивън Кинг.
Сега-"Джобна енциклопедия на мистериите"-Милен Русков.
В момента - "Интервю с вампир", а преди това бях чела една биография на Deep Purple.
В момента чета Под игото и Слугинята на Катрин Стокет) И двете ги обожавам!
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Последно четох "Убийството на Роджър Акройд" на Агата Кристи и сега чета "Черният дом" на Стивън Кинг (любимият ми писател) :P
Последно "Землемория"-Урсула Ле Гуин
Сега "Графиня Батори"-Юлка)
Come on skinny love just last the year...
Степния вълк - Херман Хесе
Останаха ми още няколко страници от Стивън Кинг - Сияние и почвам Агата Кристи - Тайната на имението
Последната книга беше "Идеална нощ да отидеш в Китай" От Дийвид Гилмор
За радост на брат ти съм момче, както си пише в профила
Изкуството да говорим пред другите
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Оставих Агата Кристи за малко на заден план и започнах да чета Властелинът на пръстените - първа част: задругата на пръстените.
Сега чета "Емоционалната интелигентност" на Даниъл Голман, а преди това - "Френски разкази".
Until you have the inner discipline that brings calmness of mind, external facilities and conditions will never bring the joy and happiness you seek. On the other hand, if you possess this inner quality, calmness of mind, a degree of stability within, even if you lack the various external factors that you would normally require to be happy, it will still be possible to live a happy and joyful life.
"Сладкото на дъното на пая" Алън Брадли
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Последно (преди 1 час приключих четенето) четох "По следите на Вермеер" от Блу Балиет. Интересна книжка. Сега смятам да почвам "Какво направи Кейти" или "Крал Артур".
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
"Да вярваш в чудеса" на Дейвид Балдачи. Ами за 90тте страници, който успах да изчета снощи, бих казала, че обичам тази книга. Чудя се защо, по дяволите, е седяла тоооолкова време скрита.
Приключих с "Реликвите на смъртните: Град на изгубени души", преди това четох "Шерлок Холмс" и "Тримата мускетари" сега почвам "Дневниците на героя" На Рик Риърдън, чакам да излезне и "Знакът на Атина" и почвам и нея
Подхванах разказите на Кафка, засега съм доволен.