- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Оставих Агата Кристи за малко на заден план и започнах да чета Властелинът на пръстените - първа част: задругата на пръстените.
Сега чета "Емоционалната интелигентност" на Даниъл Голман, а преди това - "Френски разкази".
Until you have the inner discipline that brings calmness of mind, external facilities and conditions will never bring the joy and happiness you seek. On the other hand, if you possess this inner quality, calmness of mind, a degree of stability within, even if you lack the various external factors that you would normally require to be happy, it will still be possible to live a happy and joyful life.
"Сладкото на дъното на пая" Алън Брадли
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Последно (преди 1 час приключих четенето) четох "По следите на Вермеер" от Блу Балиет. Интересна книжка. Сега смятам да почвам "Какво направи Кейти" или "Крал Артур".
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
"Да вярваш в чудеса" на Дейвид Балдачи. Ами за 90тте страници, който успах да изчета снощи, бих казала, че обичам тази книга. Чудя се защо, по дяволите, е седяла тоооолкова време скрита.
Приключих с "Реликвите на смъртните: Град на изгубени души", преди това четох "Шерлок Холмс" и "Тримата мускетари" сега почвам "Дневниците на героя" На Рик Риърдън, чакам да излезне и "Знакът на Атина" и почвам и нея
Подхванах разказите на Кафка, засега съм доволен.
Уви, не съм заинтересован.
Та по темата - The Third Bear на Джеф Вандермиър, много приятно сборниче с разкази, ето и линк към един от по-интересните, ако се интересува някой.
The Quickening
Fevre Dream на Джордж Мартин. Определено най-добрата книга на "вампирска" тематика, която съм чел.
Препоръчвам.
Последната беше "Железният светилник", а сега "Осъдени души".
След Димов съм си приготвила няколко книги на Хемингуей и на Сидни Шелдън,но май няма да имам време за тях,защото ще подхващам конспекта за УНСС.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Skeleton Crew от С.К,
Things fall apart от Chinua Achebe
и много други, блях, време нямам!
Еми свърших си "Да вярваш в чудеса" и мисля да почвам "Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри.
Хмм.. последно четах Педесет нюанса сиво,но автора го забравихкнигата е яка ,но доста перверзна(мога да твърдя само за първа част) ако сте я чели ,какво ви е мнението ??
"Тютюн" четох последно. Сега чета "Тигърът от Сан Педро" (последната от поредицата за Шерлок Холмс)
Skulduggery Pleasant:The end of the world..разглеждах книгите,видях я и си викам "дай да видя колко съм го научил този английски..." :Д а иначе преди нея Хобит на Толкин![]()
Обич. Българска е.
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
Реших се най-накрая да почна и Одисей на Джойс на английски, много бавно върви засега.