- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Николо Макиавели "Владетелят",уникално четиво .. Любим цитат ми е : "Необходимо е обаче човек да умее добре да прикрива в себе си тази лисича природа и умело да се преструва,защото хората са толкова глупави и дотолкова са погълнати от текущите нужди,че който иска да мами,всякога ще намери някой,който да се остави да бъде измамен."![]()
Първоначално написано от ledenakrasota
Ян Флеминг "От Русия с любов"
"As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley
Първоначално написано от Chacho
Вчера приключих с "Фермата на животните" на Оруел, започнах "451 по Фаренхайт" на Бредбъри.
В момента чета "Живата факла" на Кинг, "Етюд в червено" на А. К. Дойл, "Дон Кихот" на Сервантес, "Август без император" на Кюдзо Кобаяши, "Японски детектив" от Едогава Рампо и Сейичи Моримура и "Божествена комедия" на Данте Алигиери. (Какво? Просто обичам разнообразието.) Последно прочетох "Черният ангел" на Янис Марис.
Последно прочетох Железният светилник /Димитър Талев/, а сега в момента чета Преспанските камбани /Димитър Талев/. Впечаталена съм от автора и от начина по който представя героите си. Много поуки могат да се извлекат от сюжета![]()
Животът си е мой и не се нуждая от учители как да го живея!!!
^Много са хубави и двете книги на Талев, скоро ще чета и третата. Прекрасни.
А междувременно... нямам никакъв напредък с "Необвързани момичета". Все така скучна и безсмислена.
Преди няколко дни приключих с ''Под леда'' от Грейг Бек и ''Пророчеството на маите'' от Стив Олтън - много приятни четива, горещо ги препоръчвам. В момента чета - ''Събитието'' от Дейвид Лин Големън и възнамерявам след това да си закупя ''Фрагмент''.
Сега започнах "Ако импресионистите бяха зъболекари" на Уди Алън![]()
"As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley
Първоначално написано от Chacho
Сега започнах много интерсна книга, с заглавие "Камасутра" ! Препоръчвам я !![]()
Вземам си думите назад. След първите 20-30 страници става доста по-добре книгата, историята се развива сравнително интересно. Току-що я довърших и наистина ми хареса - леко, неангажиращо четиво, може би малко клиширано, но написано с приятен и лесен за възприемане стил. На някои от сцените съм се смяла с глас
Оценката, която поставих на книгата в Goodreads.com, е три звезди - I liked it.
Почнах да чета "Божествена комедия" на Данте Алгилери
nigga stole my bike
Джон Стайнбек - "Безпътният автобус"
В момента Вампирът - Том Холанд
последно Ад на Дан Браун
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
В момента чета Сейлъмс Лот на Стивън Кинг.
Този пич е върха!
Жалко че неможах да намеря неговата книга Кери в библиотекатаа![]()
Последната ми сериозна книга бе 451 по Фаренхайт на Бредбъри. Изключително ефектна, много психо, силно преувеличена, но постига целта си. Макар да не е представен някакъв апокалипсис, който да очисти всичките пожарникари и всички, които по цял ден са пред стените и заклеймяват книгите, аз останах с такъв вкус след прочитането на последната страница: че някакъв неизбежен край ще настъпи, за да има катарзис. Авторът е имал по-различни идеи от мен(естествено) и вярва повече в силата на човека обаче.
Преди малко прочетох Хамлет на Шекспир(8 за 9 клас съм). Беше ми много лека за четене. Но след първите 10 страници се замислих, че има очеизбийни прилики с Електра на Еврипид. Конфликтът ми изглеждаше като преписан, както и някои епизоди по-нататък.
Сега смятам да започвам Пражката гробница на Умберто Еко на английски. Нищо не съм чел от него и ще ми бъде интересно да видя какво е сътворил.![]()
Почнах да чета Мемоарите на една гейша
засега третата недочетена все още
;д
nigga stole my bike
^Много бързо се чете, увлекателна е.
В момента чета Клиентът на Джон Гришам.