- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Вчера изчетох "Изгубеният символ" на Дан Браун - много доволен останах, сега 2-3 дена леко отдих и започвам "Танцуващият замък", Робин Джарвис.
"По пътя" на Керуак чета сега, а преди нея беше "Повелителят на мухите" на Голдинг
Bought a ticket for a runaway train
Like a madman laughin' at the rain
Little out of touch, little insane
Just easier than dealing with the pain
RaisedOnRock <333
Velkovsgirl <3333
Greennight <333
Някой чел ли е "Произход" на Джесика Кори? Аз я започнах, но някак не съм сигурна дали имам желание да я довърша..Не ме грабна нещо...
Дочитам (препрочитам) „Краят на вечността“.. На АЗИМОВ
А за после съм си подготвил: „Прелюдия към Фондацията“ - Като смятам да препрочета цялата поредица на АЗИМОВ за "фондацията".
Предистория на трилогията за Фондацията:
- „Прелюдия към Фондацията“
- „Битката за Фондацията“
Първоначална трилогия за Фондацията:
- „Фондацията“
- „Фондация и Империя“
- „Втората Фондация“
Продължение на поредицата за Фондацията:
- „Острието на Фондацията“
- „Фондация и Земя“
Силно препоръчвам цялата поредица, уникална е..
А след това, ще чета някакво „fantasy“ - само трябва да си избера кое, че повечето известни и добри съм ги препрочитал..![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Най-после завърших "Азбучни убийства". Направо взех да се отчайвамТолкова много ми харесваше авторката в началото, а сега ми е някак ... Безинтересна ...
Ако не друго поне най-после ми остана време за Дан Браун. Започвам с "Шестото клеймо" и след това продължавам с останалите най-вероятно.
Последно редактирано от 3oPuTy : 04-10-2014 на 16:01
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Почнах „Теория на невероятността“ на Михаил Анчаров. Имам чувството, че това е най-незаслужено забравеният автор на света... пък колко други ги помнят заради едната инерция.![]()
Аз го карам лежерно напоследък. Вчера завърших Завръщане от кръв на Ричард Кнаак, сега чета Черният път на Мел Одом.
Мерси, ясно е ще се купува. Аз на Леймън съм чел "Малкаса Пойнт" и "Къщата на звяра" и ми бяха харесали адски много.
Повече очаквах. Има много безсмислени разговори между децата (тип Стивън Кинг) и трудно се задържа вниманието. Видя ми се и като опит за пародия на вампирските книги - вампирът хипнотизиран, пленен, изпълняващ заповеди? Накрая въпросния вампир (Валерия) го сложили в роля на борец/кечист - който издържи 5 минути в клетка с нея, без да му изпие кръвта, получава 500 долараДа не говорим и за тримата разгонени чекиджии. Има и страшни моменти, но като цяло е детска и фантасмагорична.
По темата:![]()
Zbigniew Brzezinski -The Geostrategic Triad: Living with China, Europe, and Russia (Significant Issues Series)
Сега съм на
Power and Principle: Memoirs of the National Security Adviser, 1977-1981 от същият автор пак.
В момента "Матилда" на английски.
Иначе предишната беше "Фарс или никога вече самота" на Кърт Вонегът
В момента чета Lolita - Vladimir Nabokov и The fault in our stars - John Green
Последно четох The Bling Ring - Nancy Jo Sales
1984 - Джордж Оруел
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (