- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
"Бушидо пътят на самурая" - Цунетомо Ямамото
Невероятна книга поръчах си Хагакуре !
Почнах за втори път "Шогун" на Клавел.Незнайно защо не съм я прочел досега,доста е интересна.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Допадна ли ти? Лично на мен цялата поредица ми влезе в топ 10 фентъзи поредици, които съм чел.
По темата - нещо спрях за малко да чета "Лорд Златен" на Робин Хоб. Случвало ми е с предишни нейни книги - в един момент ми дойде твърде много, та сменя книгата, след което отново се зачета. И този път стана така. В момента чета "Калуня-Каля" на Георги Божинов. Романа е във възрожденски дух и се развива в тази епоха, макар да е писан през 70-те. В общи линии - много добра книга, прозата е чувствена, езика е достатъчно самобитен, но не прекалено архаичен, а и главния герой е интересен като персонаж. Чета я паралелно с "Ужас" на Дан Симънс, където атмосферата стана още по-мрачна след 250 страници.
тери пратчет последният континент
карам света на диска по ред на издаване
ПОДЯВОЛИТЕ УСЕЩА СЕ ДОБРЕ ДА СИ ГАНГСТЕР
Не е нужно да правите предположения, сам ще си кажа. Чета всякакви философи. Това че съм религиозен не означава, че чета само схоластици.
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
Сега, чета "Домът за чудати деца на мис Перигрин". Невероятна книга, чете се много леко, интересна е и историята е добре написана. Зловещите снимки я правят още по-яка. Жалко, че няма да мога да гледам филма, тъй като в Търново за сега няма кино подготвят две, но докато ги отворят, ще са спрели филма...
След като приключих с "Калуня-каля" на Георги Божинов (много силна книга, много силен финал и добре написана) се захванах с втория том от "Колелото на времето" - "Великия лов" (първия го бях прочел през лятото). Почва стабилно, пък да видим.
Последната книга която прочетох беше " Свещеният вереп" на Лео Таксил,още не съм я прочел де,ама тоя човек очерня папите по такъв начин,че се смея много
В момента чета "The Path of the Spiritual Sun" ( http://www.thespiritualsun.com/the-p...gela-pritchard ), доста ми е интересна.
Книгата включва някои светилища по света - пирамиди, мегалити, статуи, могили и др. и ги свързва в контекста на духовността на слънцето, според чиито принципи са построени. Говори се за тази духовност и практикуването ѝ, за значението и символизма на слънцестоенето и равноденствието.
"Вината в нашите звезди" на Д. Грийн. Много добра и лека книжка. Като по-малка я бях почвала, но ми се стори скучна и прочетох само няколко страници. Сега я разбирам. Филмът също е много добър.
Чета си лекичко и спокойно "Шогун".Иначе последно прочетох за поредене път "Цар Плъх".
А,сега ме чакат още поне 4 книги,ама няма кога да чета..дейба.
There is no dark side
of the moon really.
Matter of fact
it's all dark..
Приключих "Великия лов" - добра книжка, макар че едни поне 50 страници в разговори и туткане можеха да бъдат спестени. Финала беше добър.
Приключих и "Лорд Златен" - на ниво си е книгата, като всяка на Р. Хоб, макар финала да ми дойде леко незавършен и постен. Сега почвам "Кладенеца на възнесението" - втори том от първата Мъглородна трилогия. Бях ги зарязал тия книги, нищо че първата ми допадна.
За сега чета "Сенки" на Илса Бик част втора от трилогията "Пепел".Книгата е уникална!За съжаление малко страници.Всеки един момент придава усещането за напрежение.
В момента чета поредицата "Песен за Огън и Лед" на Джордж Мартин и съм на третата книга "Вихър от мечове" и съм много доволна до момента
In Verrem (Срещу Верес); Цицерон