- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Препрочитам "Историкът" на Елизабет Костова.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
the girl in the flammable skirt - aimee bender
аз съм емоционално създание - ева енслър
а от време на време прелиствам "смъртта на поетесата", която ме вкарва в тъмни настроения
Изгубеният свят на Сър Артър Конан Дойл - на английски. Така и не открих издание на български на този шедьовър.... Е, винаги е по-добре да се чете на езика, на който е написана книгата, значи се радвам![]()
Светлината мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака...
Последно препрочетох Портрета на Дориан Грей от Оскар Уайлд.
Сега тъкмо започнах А.К.Дойл - Разкази.
Чен Чжан- "Мъдростта в общуването и изкуството да влияеш"![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Игра на тронове" в момента, почти я привърших
а преди това разни на Дойл
"Шутът на кралицата" - Филипа Грегъри
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
"За мишките и хората" на Стайнбек
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
В момента не чета нищо . Последната книга , която четох е "Завой на пътя" на Никълъс Спаркс . Не беше кой знае какво ..
"Изневяра" на Ричард Б. Райт, като не останах особено възхитена, ама сигурно проблемът е в моя телевизор.
"Чудното място" - Мелиса Банк - много, много ми хареса. Написана/преведена е чудесно, прекрасен стил на изразяване; съпреживявах несгодите и радостите на главната героиня, много близка ми е и като мислене, и като преживявания... За отрицателно време я прочетох.
В момента съм на "P.S. Обичам те!" на Сесилия Ахърн. И екранизацията, и книгата са супер добри, няма "по-" и "най-", както често се случва, няма особени разминавания между филма и книжния вариант. Върви ми мъчно обаче, 'щото постоянно ме избива на рев(за първи път ми се случва, докато чета някоя книга), което впрочем се случва и всеки път, когато гледам филма. Забавна и тъжна е същевременно, изречението на корицата "Много смях, макар и през сълзи" хич не е случайно.
В момента "Ромео и Жулиета" от Уилиям Шекспир....класика в жанра))
only_me_no_you@abv.bg pitaite za kakvoto imate nujdaaa....
В момента пиша книга . Пост-нал съм част от нея тук във форума , може да хвърлите едно око ( Кървава носталгия - фалшива кожа )
"Коледна песен" от Дикенс![]()
немски романтици чета.
да са живи и здрави...
"What the night knows" - Dean Koontz
Последното ,което прочетох бяха Философски новели на Волтер ,сега мисля да прочета 13-ят войн на Майкъл Крайтън
After the fire comes the rain..after the pleasure is pain....