.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Голям фен
    Град
    sofiq

Толерантност

Spored vas ima li q tolerantnosta edin kam srug? I kakvo razbirate pod tolerantnost?

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    КИРИЛИЦА!

Да има я естествено, но за съжаление има и разни псевдо националисти, фашисти и нацисти, които си мислят, че като мразят всичко живо, България ще се оправи. Да не говорим, че лежат на стари лаври и история от преди 1000 години, а в момента нещата далеч не са толкова за горделивост. Та по темата. Да има толерантност. Аз не уча в българско училище и имам познати от 40 - 50 държава. Все ми е едно дали човек, с когото говоря е зелен, червен, розов или бял. Също не ме интересува дали е християнин, будист и т.н. стига да не ми влиза в личното пространство на такива теми. Да, толерантен съм. А толерантността е умението да бъдеш отворен и еднакво отзивчив към всеки човек без значение от пол, раса, религия, етнос и т.н. стига пак казвам и той да не е радикален на тези теми и да се държи с резерви към теб заради някой от тези показатели. Така мисля аз.

Град
    around the world !
    Зависи за каква толерантност говорим - дали етническа, религиозна или просто един към друг. Трябваше да се уточниш по-добре. Етническата толерантност - тук зависи според човека, както каза amk933 много хора лежат на стара история. При религиозната - пак зависи, защото много хора плюят по различни религии от тяхната. А вече за един към друг - определено липсва, защото всеки си знае своето и не се съобразява с другия. Общо взето - много зависи от човека, ако човек е толерантен, на него няма да му пречи нито религията, нито едноса на другия, а вече за характера също зависи. Едни са избухливи, други търпеливи.. при различните ситуации,различни проявления на толерантността. За мен аз лично - да, проявявам толерантност, след като на мен никой не ми пречи, няма нужда аз да преча на някой.

Град
    ПЛОВДИВ -- БУЛ.ИЗТОЧЕН 10 - ст.ХРИСТО БОТЕВ
    Толерантност значи сякви утайки да ти се качат на главата и да правят квото си искат с теб щото трябва да си "толерантен".

Супер фен Аватара на montana6
    Цитирай Първоначално написано от Proudly1912
    Толерантност значи сякви утайки да ти се качат на главата и да правят квото си искат с теб щото трябва да си "толерантен".
    Жалко, че не правиш разлика между толерантност и наивност...
    В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.

Голям фен Аватара на CrAzYanDlaZy
    Град
    марс
    Толерантност има ... обаче са малко толерантните хора. Да си толерантен означава да прояваш разбиране.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от montana6
    Обаче на практика, се получава това, което е написал канарчето

Цитирай Първоначално написано от psychopath
    То, че се получава, получава се, спор няма, обаче това не е следствие от толерантността. Тая дума се тълкува много често погрешно и се използва неправилно. Като се каже "бъдете толерантни", това не значи "оставяйте се да ви се качват на главата". Толерантност има, когато се наблюдава и от двете страни. Когато видиш, че ти се качват на главата, тогава вече толерантността се превръща в наивност (или малодушие). Толерантността не е никакво оправдание.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    То, че се получава, получава се, спор няма, обаче това не е следствие от толерантността. Тая дума се тълкува много често погрешно и се използва неправилно. Като се каже "бъдете толерантни", това не значи "оставяйте се да ви се качват на главата". Толерантност има, когато се наблюдава и от двете страни. Когато видиш, че ти се качват на главата, тогава вече толерантността се превръща в наивност (или малодушие). Толерантността не е никакво оправдание.
    Затова казвам на практика
    Иначе реалността е толкова изкривена, че понятията (на практика) имат коренно различен смисъл от, този който си мислим, че имат

Затова за да не ти се качват на главата, никаква толерантост към различните, яко предрасъдъци на расова, полова...и т.н основи

Затова казвам на практика
    Иначе реалността е толкова изкривена, че понятията (на практика) имат коренно различен смисъл от, този който си мислим, че имат
    Така е. Съгласен съм тук вече.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си