- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Нека 'истинските дебати' започнат! Вашите идеи за теми тук.
А ще стане ли със доста хора, но без отбор?Първоначално написано от Battlescarred
![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Добре, а темата "Съществува ли Бог?"Първоначално написано от Battlescarred
Може да прозвучи тъпо, но в "Шифърът на Леонардо" бяха доста интересно описани и двете тези.
В смисъл, темата е ясно разграничена - има-няма.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Не говоря за висша сила, висш разум или вселенско съзнание, а за Бог, така както ни е представен в Християнството.
Не поставям Шифърът като еталон, просто го давам за пример.
Някой друг беше задал темата, на мен просто ми се стори интересна.Първоначално написано от Battlescarred
Плюс това ми се иска да отбележа, че не иде реч за лични убеждения. Т.е. не дали аз вярвам в Бог.
Battlescarred, просто много искам някой да ме убеди, че има Бог. Какъвто ще да е. Някой.
Съществува, не е проблем да ти го обяснят.![]()
Никой не е успял досега.Първоначално написано от SWASTIKA
Това е така, защото ти не искаш да го разбереш.
Проблема не е в обяснението.
Как прецени, като дори не си опитал да ми го обясниш?
Значи, наличието на познания, води до липса на вяра, така ли?Първоначално написано от Battlescarred
Питайте Тома Аквински той може да ви каже.
GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA!!!
GORA EUSKAL HERRIA SOZIALISTA!!
GORA GU TA GUTARRAK!!!
GORA EUSKADI!!!
Не съм съгласен. Да те оборя ли ?
GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA!!!
GORA EUSKAL HERRIA SOZIALISTA!!
GORA GU TA GUTARRAK!!!
GORA EUSKADI!!!
Мисля че темата за това дали в частност християнството е навредило(забавило) или помогнало(придвижило напред)развитието на света е добра.
Все пак ние сме свикнали да възприемаме по някакъв начин началото на света след рождението на Иисус Христос.
Например всички епохи в света(Средновековие,Ренеса нс,Просветление и т.н)са свързани с религията,най вече с Християнството,така че тук въпроса може да бъде,щяха ли ако нямаше Християнство например познаниета, които имаме сега за света(например тези придобити през Ренесанса,като Велики географски открития,медицина и т.н) да бъдат разкрити по рано.
Нещо подобно.
Ако нямаше Християнство,нямаше да има и Ренесанс,защото едната идея на Ренесанса или Възраждането е да се откъсне от Християнските догми и т.н,а всички знаем колко голям принос има Ренесанса за света.
Така че положителна или орицателна роля(например многото войни на религиозна тематика,да не кажа всички)има религията за света.
Моля те, обори го.Първоначално написано от SouthStandServiceLad
Не искам да създавам спор, но тази тема ми е ужасно интересна.
Интересно...
Дайте още предложения.
Ще изчакаме още някакво време и ще пусна гласуването.![]()
Може да се формулира тема за вярата...
Например какво..ограничение на логическото мислене или на мисълта ли е вярата в Бог или свърестествени силиПървоначално написано от SWASTIKA
До колкото знам една част от мозъка контролира усещанията,а другата логиката или нещо подобно.Например,за да си музикант,художник,поет и т.н не би трябвало да можеш да си математик примерно.
Тема за интернета или за компютрите също би могла да бъде добра идея,но малко ме съмнява,тъй като мисля че последствията за света след създаването на интернета примерно са повече положителни и мисля,че ще бъде малко трудно да се искарат достатъчно силни доказателство за отрицателното влияние на интернета или на компютъра.
Сега се сетих и за ясновидството...някои казва че Ванга е познавало много неща,но аз съм си говорил с много хора,които знаят за теории обясняващи тези явления.
Мисля,че ще бъде интересно някои да се опита да докаже как Ванга примерно ти казва цялото ти родословно дърво и как говори с твои мъртви роднини.За това има и видео материали,правени са филми за нея,в които тя демострира възможностите си.Таче че би било предизвикателство някаои да докаже или да опровергае възможноста Ванга или когото и да било да разполага с "трето око" или нещо подобно
Наистина апелирам за още няколко теми, които ще започнем да избираме...
Все пак не винаги ще има СУПЕР интересни теми, но това няма значение.Важното е да има повече участници...
Гледах 'Цената на Истината' и се афектирах от участника.
Може да има тема, която да гласи следното:
Прошката. Благородна постъпка или грешка за цял живот?![]()
Действително хората имат различно мнение. Спор може да породи всяко едно нещо и ти добре го знаеш. Не разбирам защо си мислиш, че всичко е клишета, защо всичко е толкова тъпо и постно?Първоначално написано от Battlescarred
Нима ти играеш ролята на критика в тази игра?
И темата за наркотици ще вмъкнем в гласуването, това е ясно.![]()
Teма за наркотиците изисква познания,а не някои да говори колко за лоши и вредни.Лъжите за наркотиците са навсякаде в интернет,да не говорим за училище.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
За тези отбори не може да има никакъв спор-има си статистика,която казва всичко.
Не съм от Ливърпул,но не Манчестър са отбора с най-много титли,нали?
A двубоите между тях говорят много.В Шампионска Лига-5 титли срещу 3 в полза за Ливърпул.Винаги съм се чудел защо някой смята Юнитед за най-великия клуб на света.
Темата за ЦСКА и Левски е най-безсмислента.Отбор на 99 години срещу отбор на 61,a виж успехите им.![]()
Къде го видя това за ШЛ или говориш последните години.То се гледа цялата история на клуба.На един Челси му трябваха няколко стотин милиона и Манчрстър видяха титла през крив макарон,да не говорим какво им правеше Лийдс навремето.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Брво че Бербатов отиде при тях,че да видят какво значи класа.
Манчстър е смел на малките отбори,като се изправи срещу другите 3 от 4-ката се насират веднага.
Левски в ШЛ отиде да прибере парите и да прибере с това там колко гола бяха.Голяма гордост.Тоя Батков вземето го махнете,че Левски му трябва само да прибира парички,като върховния лучай с Рубин,такова нещо цял свят не е виждал.
Я си припомни ЦСКА какви отбори е побеждавал,в това число и Ливърпул.
За Левски наистина не мога да се сетя.Съжалявам![]()
кокошката или яйцето![]()
![]()
Аз пък имам енциклопедия на наркотиците и виж ти, повечето неща, които пишат, са истина...Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Кое например,написаното къде?Първоначално написано от SWASTIKA
А енциклопедията каква е
![]()
Разгледай малко в интернет в всеки сайт има уж научни изследвания,които доказват вредата на марихуаната примерно,но никъде не е посочен източника,не са предоставени реалните изследвание и те се изопачават,както на някой му е изгодно.
Или всички казват че пушенето на джойнт вкарва в пъти повече катран в организма от тютюна,но никъде не се споменават по безопсните начини за употреба.
и т.н много примери мога да ти дам особено за марихуаната.
Да не говорим за агресивната пропаганда,като Кажи НЕ на наркотиците или т.н.Къде е личния избор в случая