Цитирай Първоначално написано от amk933
Цитирай Първоначално написано от ivan_realmadrid
А аз как да разбера дали съм болен от обикновен грип или свински грип?
Какво ще промени това дали знаеш, че си болен от свински или от обикновен грип? Ще се притесниш за глупости.

Както и да е - твоя си работа е защо искаш да знаеш. Първо 98% от всички боледуващи от грип в България в момента СА болни от свински грип, просто защото това е щамът в момента. Грипът започва с много висока температура 38-40 градуса в продължение на няколко дни, която не може да се смъкне и няма смисъл да се смъква. Няма да умреш от нея, а след 3-ия ден ще започне да си спада сама. А и да изпиеш 5 хапчета Анаглин или 15 нурофена ефект пак няма да има. След това е сухата кашлица, която дразни, но това че кашляш силно не значи, че имаш пневмония, защото кашлицата при този грип се проявява поради факта, че вирусът дразни лигавицата, а не дробовете. Та това са отличителните белези - много висока несваляема температура за 3 дни и много силна кашлица. Грипът се лекува като всички останали, като в по-тежките случаи се дава Тамифлу. Важно е да се следи, за да не се развият пост-грипни бактериални инфекции от сорта на пневмония, ангина и т.н. Това се сещам, но пак казвам, че тази истерия е толкова изкуствена, че няма накъде...
Леле от това излиза,че бях болна от свински грип преди няколко дена Както и почти целия клас