- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- стесняване на гласа
Чудих се къде да постна темата и накрая реших тук.Проблема ми не е голям..когато пея и си стеснявам гласа и не мога да пея,когато има хора и когато няма как да го отпусна все го свивам ох незнам дали ме разбрахте,та как да не го стеснявам?![]()
как се стеснява глас![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Първоначално написано от clever
^Свива си гърлото и излиза яко фалшиво...
Преди това се разпей много добре. Може да хакнеш 1- 2 рома с чай, ако държиш на алкохол. След това пробвай да си отвориш гърлото, има едно упражение, ама нз как да ти го опиша. Общо взето пей един тон с купол и отворена уста. Прави го редовно и ще свикнеш![]()
Значи. Трябват ти скоби за отваряне на глас. Но те са скъпи и не се продават в БГ.
Затова можеш да си направиш от кламер. Правиш го във форма подобна на гласните струни но малко по широк и със заоблени краища за да не ти боде и го слагаш вътре между гласните струни. Внимавай да не ти се заклещи за сливиците, че е много неприятно.
Може да отидеш и на УНГ или хирург да ти помогне със слагането.
Има и други техники ама те не са толква ефикасни. Една от тях е уроци по пеене но не ти ги препоръчвам. Там някаква заблудена лелка ще ти говори глупости и ще ти се кара и ... ще те кара да повтаряш някви работи на пианото. Не ти трябва.
Кламери е истината. Или ако имаш приятели някаде в чужбина - да ти купят скобички от там. Те си имат инструкция за поставяне и даже въженце като тампоните.
Даже на един концерт на Мадона и се видя въженцето![]()
^не е ли опасно![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Нормален ли си да си завреш кламер там..Първоначално написано от iv4oiv
Първоначално написано от eliyiy
тези кламери ме уплашиха няма ли някъкав начин без такива неща?
дай на БГПървоначално написано от nikoleta93
не разбрах дали се бъзикаш или неПървоначално написано от iv4oiv
![]()
Хора вие наред ли сте???Вярвате ли му наистина?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от iv4oiv
![]()
![]()
![]()
![]()
са разлепа
[quote="ricogross123"]Първоначално написано от iv4oiv
Естествено,че не говори сериозно..ако толкова си самоуверен-бодни си кламер в гърлото.. ще чакаме резултатът![]()