Я някой с по-компетентен, ако може да ми обясни кога точно има засада, че все гледам ама нещо не разбирам.. ?![]()
ЗАСАДА - Наказуемо нарушение на правилата на футболната игра. Един играч попада в засада, когато разстоянието между него и вратаря е по-голямо от разтоянието между него и вратата на противника и между него и нея няма най-малко двама противникови играчи и вратаря. Засада няма когато:
*Играчът се намира в "своята" половина на игрището.
*Между него и линията на вратата на противника има поне двама противникови играчи (включително и вратаря).
*Последен (т.е. преди него непосредствено) с топката е играл противников играч.
*Топката се получава от пряк удар, или от удар от вратата, или от хвърляне на тъч (през страничната линия), или когато топката е съдийска.
Засадата се отбелязва от съдията още с подаването на топката (тоез преди тя да бъде отиграна от играча, който е попаднал в положение на засада).
http://footmaniaball.com/rules_football/ambush.htm
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...B0.D0.B4.D0.B0
Когато в момент на пас даден играч от отбора (който е отправил паса) е зад защитата.
Ако този играч хване топката се отчита засада... и те така.
Я дето знам правилото се обърках като четох на черешата копнатото описание.
черника напълно обърка незнаещите
ще се опитам да го обясня по-разбираемо:
така.Когато в момент на пас даден играч от отбора (който е отправил паса) е зад защитата.
не така.Ако този играч хване топката се отчита засада... и те така.
засада има, когато футболиста в атака извлича полза от положението си (на засада).
Не е задължително да "хване" топката.
представете си следната ситуация...
Стивън Джерард подава с прехвърлящ пас Рио Фърдинанд и Неманя Видич и откъсналият се Торес, който е в положение на засада (към него пас* в момент, в който е зад отбраната на противника) и страничния съдия сигнализира на Майк Райли да отмени попадението, вдигайки флага.![]()
*не е задължително да е пас.
може да бъде при рикошет, отбита топка в гредата или избита от вратаря.
по-деликатният и неразбираем момент е "пасината засада" (предполага се, че трябва да е ясно какво е засада)
пасивна засада е, когато футболист е в положение на засада, но показва, че не извлиза полза от положението си (не играе с топката и не се включва в атаката)
Засада няма когато:
Получателя на паса не е преминал централната линия, независимо дали е зад гърба на защитата.
При тъч- също няма засада.
Когато противников играч играе с топката (примерно връщане към вратаря)
Не рикошет! Тогава има.
Мисля, че не съм пропуснал нищо.![]()
Да, де.
Не съм толкова на "ти" с футбола.![]()
трябва практика, стига теории![]()
и на мен ми е по-лесно да ми се покаже, отколкото да ми се изнесе лекция
мач м/у чорбата и говедата...
чорбата нападат, дава се пас от чорбар към чорбар който по време на пас-а е ЗАД защитата на говедата = засада
<N>
Защо изпитвате такава нужда да се изявите, след като вече е обяснено?![]()
за втората, ако за това става дума -Първоначално написано от Battlescarred
до колкото знам, трябва да има поне двама играчи от противников отбор(вкючително и вратар) ако излизат двама играчи от 1 отбор сами с/у вратаря и си подават - няма засада...
добре, аз съм останала с впечатление, че когато вратаря и известен брой футболисти са в оградено място на вратаря,тия големите бели линии![]()
винаги съм искала да питам някой,но все забравям,но ето,че ми се е отдала възможност
ее?
добре,въпроса ми е без питанка, което го прави невъпрос
тъклуването ми за засада верно ли е?
и начи има ли значение кой пред и зад кого едобре, аз съм останала с впечатление, че когато вратаря и известен брой футболисти са в оградено място на вратаря,тия големите бели линии Very Happy
абе,снимка да ми покажете най-айляк ми се струва
добре,значи не само в големите бели линии около врататаПървоначално написано от SofiaRegularCunt
което ме обърква, за дето казваш, че не само там може да има засада, след което ми става ясно за пред и зад футболиста,който играе с топката
МЕРСИ,РАЗБРАХ,ЗЛАТНИ СТЕ![]()
когато се опитвам да обесня нещо и се вълнувам правя грешки
или имаше друго предвид?
4-5 пъти го прочетох
зад,пред,когато,онагато,тоя ,оня... не го схващам,признавам си
мислех,че ще е от полза на авторката
просто ми трябват 5-6 снимки и съм разбрала всичко.
четох
я дай пример с някои бг футболисти?
последната засада помня беше с Дани Кики, Акалски, другите не ги помня![]()
сега се опитвам да си припомня местонахождението им
за тва ти пея СНИМКИ,СНИМКИ,СНИМКИ
все едно аз да тръгна да ти обеснявам как се прави ноктопластика![]()
трябва да се види
оф, много се обеснявам
/не казвам, че не знаеш как се прави,може и да знаеш/![]()
Мерси мноого за изчерпателните отговори..![]()
А иначе дузпа се дава, само когато има нарушение в наказателното, нали така :P ?
i kogato pipnesh topkata s rykaнали?
е стига дееемного си гаден! помогни на потребител в нужда.. кво ти пречи
![]()
Ела да гледаш някой мой мач, когато съм по-мързелив...Първоначално написано от cherinka
винаги съм в засада.![]()
1. няма засада (ако крилото е минал линията на защитата, както примерно като останат 2ма срещу вратаря...)Първоначално написано от Battlescarred
2.не го разбрах...когато чуква топка, задминал ли е последния защитник?
ако да- няма засада
ако не- другия в засада ли е?
Има екстремни случаи - "Велизарка", "Малката Баничка", "Антон Генов".Първоначално написано от shyshinka
![]()
Сега да видим дали сте схванали:
1
Има ли засада?
Защо?
2
А тук?
по-дългата линия, започваща от съдията е направена, за да покаже как НЕ трябва да стои асистент рефер при подобно развитие на атака.
Защото не е на линията на последния в отбраната и съответно не може да прецени адекватно дали има засада.
Вие обаче гледате отгоре, така че казвайте xD
И последно
3)
Отговори за 1)2)3) + обосновка да видим дали сте си научили урокО![]()
Тук няма засада,нещо сте се объркали.Първоначално написано от Battlescarred
Вече вратаря е единствения пред тях,така че няма засада.