- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- зле съм в учението..
Плс дайте ми съвет мн съм зле с оценките..чета вкъщи уж уча но нищо не става..и накрая излиза че аз не съм дала достатъчно от себе сиосвен това сега съм 8 клас и догодина ще кандидатствам
искам съвет как мога да се стегна и да имам по-добри оценки както и да си взема добра диплома
мс предварително..
все пак не всеки може да е отличник
![]()
![]()
за това има оценки от 2 до 6![]()
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
Слушай внимателно в час! Това е мн важно и много ще ти помогне после вкъщи-правиш едно прочитане внимателно на урока и там и си за 6![]()
To infinity and beyond.
Еми ако полагаш достатъчнои услилия и се концентрираш и не мислиш за други неща, няма как да не се справиш. Освен това не учи наизуст уроците, а ги учи с разбиране, се едно книга четеш и после трябва да разкажеш. Не мога да разбера такива хора като теб, значи аз постоянно отсъствам от даскало напоследък, не уча повече от 2 часа в нас и то тея два часа са да си препиша уроците и да си напиша домашните и си имам много добри оценки - 6ци, 5ци, мн рядко 4ки. Просто когато съм в клас или когато преписвам планове в тетрадката си се концентрирам и не мисля за нищо друго. Повярвай ми всеки може да е отличник ако полага усилия, за някои усилията са минимални за други огрооомни, но всеки може да е отличник. Е, имаше един двойкар от бившия ми клас, само 2 и 3 изкарваше, момчето сега е отличник и си живее по същия начин - не учи кой знае колко повече. Истината е, че трябва да внимаваш в час и няма да имаш проблеми.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
gabi_94
aa не става винаги такааа брат ми от 1ви клас не учи и тва си е там 3ки 4ки се връзва ама той като треаше да учи винаги му стааше нещо и наще като го карахаа той се разболяваа и сега е така 11 клас не е отварял учебник![]()
![]()
![]()
ее аз ест не съм така ама
![]()
Опитай да си съсредочена в час.
Слушай внимателно учителите , записвай плановете , записвай ключови думи , които ще ти помогнат след това в домашните.
Опитай се да не мислиш за други неща.
Във вас също се съсредочи върху уроците.
По География , Биология , Химия и История изполвай енциклопедии или чети нещо за урока в Интернет.
По Български език и математика решавай допълнителни задачи.
По литература пиши разсъждения.
Опитай се всичко да ти е от полза.
По английски език или друг език .. пиши думите по 20 пъти , чети статии в интернет на езика , превеждай , ако искаш мога да ти кажа полезни сайтове за упражнения ( английски ).
Важното е да си кажеш - АЗ МОГА!
Всеки може.. стига да го пожелае..!
Успех и пиши , ако имаш още въпроси.![]()
Като за начало седиш на първите чинове , слушаш внимателно!
Вкъщи може малко да почетеш и да не се лигавиш И НАЙ-ВАЖНОТО пишеш в час!![]()
С тоя метод от двойкаджия стигнах до 5-ци м чак до 6-ци!![]()
А би трябвало да си седнеш на четирибуквеника и да учиш. Не мога да повярвам,че някой се чувства добре от това,че е слаб в училище.Първоначално написано от JeanClaudeVanDamme
![]()
![]()
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
учи повече
докато учиш не гледай тв и не слушай музика
когато учиш мислите ти трябва да са насочени към единствено към ученето
Като цяло всичко, което са казали потребителите преди мен - случай внимателно в час, стреми се да разбираш още там за какво иде реч, прави си хубави планове, записвай ключови думи. Не се опитвай да зубриш на изуст - употребявай времето за упражнения - решавай задачи и примерни тестове, разработвай теми и тн.
И накрая - нещо, което поне за мен се оказа много полезно - намери си хоа с които можеш даобсъждаш/дискутираш материала - адски много неща съм научил, спорейки или обсъждайки нещо с приятел![]()
Ако слушаш в час без да се разсейваш научаваш повечето от урока още в час и в къщи като го прочетеш 1-2 пъти можеш без проблем да го преразкажеш
И сам/а казваш "уж уча". Уж не е достатъчно![]()
Ии аз не съм мн добре напоследък ...
В час или ще мечтая някъде или ще спа,един път ще пиша ,а другия няма![]()
Викам си в къщи ще взема да си науча,но ме домързее или не остане врееме и после си понасям последствията ...
Забравила съм какво е това да учишш и все не мога да си седна на гъза и да прочета нещо![]()
не съм най-подходящия човек за съвети относно учене и оценки... но не виждам кое не ти е ясно. трябва да разбереш, че никой не го интересува колко си се трудил/а, какви усилия си положил/а и през какво си минал/а.. хората гледат крайния резултат/продукт... може да учиш по 5 часа на ден и пак на контролни и изпитвания да не правиш нищо. има и такива, които не отварят учебници, запомнят още в час и т.н.Първоначално написано от danibebi
промени си начина на учене.. спираш гсм-а, pc-то, телевизора.. всичко, което те разсейва. и четеш. слушай в час също така.. още оттам да знаеш къв е материяла и у вас само затвърждаваш.
на теория е лесно знам...![]()
![]()
![]()
![]()
донякъде се успокоявам че не съм единствена в такава ситуация
![]()
Концентрация и желание.Как даваш всичко от себе си,а пак си на ниско ниво?
Махаш разсейващите фактори и докато учиш не си мислиш за гаджето и какво кафе ще пиеш с приятелки(пример).
Не е въпроса в наизустяване,а в разбиране.
И виж да бъдеш по-уверена,когато те изпитват устно,защото много ученици знаят урока,всичко,но като ги дигнат и всичко им става мъгла-сценична треска получават.
Опитвай се да запомняш нещата в час- колкото повече, толкова по- добреТака за вкъщи ще ти остава по- малко. Препрочитай уроците, теориите и т.н. помоли вашите да те изпитат примерно или като отидеш в училище някой приятел или приятелка също може ние така всеки път се изпитваме.
Докато учиш изключи всички неща, които могат да те разсеят- телевизор, компютър, радио. Съсредоточи се върфху ученето и ще видиш, че ще има ефект. Хайде късмет и успех с кандидатстването, дано да те приемат там, където искаш.
![]()