.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 85

Култа(любовта) към модата

Темата е саркастична, отправена към позьорите или с други думи - тези готови на крайности, за да бъдат част от мода, стил или както искате го наречете.

Разхождах се наскоро по Витошка и виждам няколко момчета с панталони 3 пъти по-големи от моите и тениски 2 пъти моя размер, и се запитах.... КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ? Нормално ли е хора, наричащи се смъкнати, метали , скейтъри , чалгари ,емота ,фешъни, да носят неудобни, клонящи към клошарски дрехи, само и само, за да се придържат към модата, към стила, който слушат и тн. Много от т.н. "метали" претендират, че всъщност тежките кубинки през лятото не им пречат въобще , че дългата коса при момчетата не е особен проблем , че с черните дрехи не се чувстват като на сафари в Африка , като навън е поне 30+ градуса. Емотата ходят с коса, пречеща им да виждат на повече от 10 метра , фешъните прекарват 1 час пред огледалото, опитвайки се да докарат педалския вид на Рики Мартин, "смъкнатите" сигурно не могат да се затичат , тъй като вече са усвоили търкалянето като по-бърз метод за придвижване от ходенето. И каква е идеята на всичко това - да бъдеш "модерен" ? да демонстрираш обичта, преклонението си пред стила музика , който слушаш ? Останах вцепенен наскоро , когато повреме на среща със стари съученици някои от момичетата надменно заявиха, че дори не биха разговаряли с момче, което не е "смъкнато", но понеже били във великодушно настроение , днес правели изключение . Сериозно се замислих дали аз не съм наред или те.
    И какво е общото на всичко това с любовта може би се питате -любовта не е само да обичаш другите , но и да обичаш себе си. В случая изброените по-горе субекти жертват много , за да покажат и докажат на себе си и на другите, че са нещо, което всъщност е едно голямо нищо, заблуда от най-лошия вид.
    Е, защо мислите, че това е така, трябва ли да се промени нещо и защо ?
    P.S. това не е критика , нито упрек, нито опит за дескредитиране.
    Примерите не са обобщение, има различни хора , различно мислене

Голям фен Аватара на mey_si
    това изисква стила,който се слуша няма как да се промени така наречената "мода"...

Модата си е една и тя се води от колекциите на великите дизайнери!

За мен е адски глупаво да се обличаш според стила на музиката,която слушаш...чисто позьорство е...

Цитирай Първоначално написано от NoShTnO_iZkUsHeNiE

За мен е адски глупаво да се обличаш според стила на музиката,която слушаш...чисто позьорство е...
    ...Мода в по-общ смисъл става дума, никой не говори за световната мода и т.н.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Скоро не бях чела по-голяма глупост.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Важното е да си `фЭшАн
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Цитирай Първоначално написано от Prod1and1Pull
    Цитирай Първоначално написано от NoShTnO_iZkUsHeNiE

...Мода в по-общ смисъл става дума, никой не говори за световната мода и т.н.
    Именно това за което говориш ти,това не е мода...това са си някави стилове,навлезнали от някъде...но добре да приемем че хората си го разбират като мода и с манията си да са "по-интересни" заприличват на чучало

Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Скоро не бях чела по-голяма глупост.
    какво типично изказване за българина- дай да отречем всичко, 'щот така е по-лесно , нали? Продължавай с коментарите си , моля , все пак мненията на невежите са винаги забавни .

Град
    Варна
    Много обичате да поставяте хората в разни графи и класификации, които не ви подхождат нито на възрастта, нито на образованието, което мама и татко отчаяно се надяват да получите.

Всеки човек има уникалното право да бъде уникален. Ако на мен ми харесва да нося "смъкнати" дрехи, мнението на един пикльо не бо изначавало нищо. Ако ми е кеф да си нося кубинките и черните дрехи през лятото, кой си ти, че да ме осъждаш? Нито си ми копал на лозето, нито ми даваш парите в живота. Завистта, че нямаш собствен стил, обикновено се изразява по този начин - като пуснеш едно компетентно "мненийце" в някой форум и успееш да накараш още 5-6 нещастника да се съгласят с теб. И ставаш велик, начетен... различен от масата.

Да бъде различен - не е ли това стремежа на всички роби на модата, които си описал? С какво си по-различен от тях в случая?

С нищо. Темата ти е толкова плач за внимание, колкото и начинът на обличане на лирическите ти герои.

Супер фен Аватара на Peshec
    Град
    Стара Загора
    Напълно съм съгласен с LadyDi.Е кво аз като нося широки дрехи това какво означава,че съм слаб физически,че съм дебел ли,защото така излиза,който е по слаб физически почва да носи широки дрехи за да не му личи...ГЛУПОСТИ!Както му харесва на човек-така ще се облича.Пък и музиката,която слушаш не винаги определя начина ти на обличане...Според мен темата е адски тъпа!

Супер фен Аватара на Kukumqvka
    Град
    България
    А каква е товята идея да напишеш тази тема,питам аз?
    Може би искаш да покажеш на другите повърхностното си мнение .. ?
    Глупаво е да определяш някой по стила му на обличане,кой каквото иска това ще си носи (:

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    що за глупост? който както иска така ще се облича...
    пф...
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Цитирай Първоначално написано от Peshec
    Напълно съм съгласен с LadyDi.Е кво аз като нося широки дрехи това какво означава,че съм слаб физически,че съм дебел ли,защото така излиза,който е по слаб физически почва да носи широки дрехи за да не му личи...ГЛУПОСТИ!Както му харесва на човек-така ще се облича.Пък и музиката,която слушаш не винаги определя начина ти на обличане...Според мен темата е адски тъпа!
    wow , колко смислен начин на разсъждение , гений направо, къде видя някой да говори за това какво някой прикрива, обличайки се по този начин? Отговаряш като обидено малко дете, на което са му казали , че играчка, която толкова силно желае е глупава. Не става дума за това, че някой си е слаб или пълен и не става дума за нормално широки дрехи. Става дума за облекло, което ти е по-скоро пречка, отколкото нещо друго - примеро дрехи, 5 пъти по-големи от теб. Не се правете на засегнати , темата ми е отправена към хора, които носят видимо неудобни и затормозяващи ги дрехи с цел да се придържат към някакъв стил.

Град
    Варна
    И все пак, това си е ТЕХЕН избор. Не виждам изобщо теб какво те интересува, че някой носи неудобни дрехи...

Мега фен Аватара на Priceless
    Град
    Варненска чайка
    Мхм. И ко всички да сме еднакви ?
    Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))

Hilary_

КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!

Повече от фен Аватара на SoAfraid
    Град
    InYourEyes
    И все пак, това си е ТЕХЕН избор. Не виждам изобщо теб какво те интересува, че някой носи неудобни дрехи...
    +1
    Forever trusting who you are and nothing else matters!!!

Цитирай Първоначално написано от Kukumqvka
    А каква е товята идея да напишеш тази тема,питам аз?
    Може би искаш да покажеш на другите повърхностното си мнение .. ?
    Глупаво е да определяш някой по стила му на обличане,кой каквото иска това ще си носи (:
    не е лесно... това, че темата е написана критично, има за цел да представи съответните персонажи в по-негативна светлина. Така контрастът между нужното и ненужното, смисленото и безмисленото, или с други думи защо човек трябва да се облича ненужно неудобно само и само, за да демонстрира, че е метал, смъкнат, фешън и тн.
    А що се отнася до повърхност на мнението ... еми, българите са така , мислят се за велики, те са прави..по-лесно е да привикнеш към нещо, както ти каза - да оставиш всеки да прави каквото си иска, отколкото да го промениш , нали? Разбира се , всеки има право да е какъвто иска.

Град
    Варна
    Толкова си прост, че ако беше малко по-умен щеше да разбереш колко си прост...

Но давай, ходи, променяй света...

Много обичате да поставяте хората в разни графи и класификации, които не ви подхождат нито на възрастта, нито на образованието, което мама и татко отчаяно се надяват да получите.

Всеки човек има уникалното право да бъде уникален. Ако на мен ми харесва да нося "смъкнати" дрехи, мнението на един пикльо не бо изначавало нищо. Ако ми е кеф да си нося кубинките и черните дрехи през лятото, кой си ти, че да ме осъждаш? Нито си ми копал на лозето, нито ми даваш парите в живота. Завистта, че нямаш собствен стил, обикновено се изразява по този начин - като пуснеш едно компетентно "мненийце" в някой форум и успееш да накараш още 5-6 нещастника да се съгласят с теб. И ставаш велик, начетен... различен от масата.

Да бъде различен - не е ли това стремежа на всички роби на модата, които си описал? С какво си по-различен от тях в случая?

С нищо. Темата ти е толкова плач за внимание, колкото и начинът на обличане на лирическите ти герои.
    Става дума , че хората са склонни на крайности, за да бъдат "различни", мислейки си ,че външния вид е единственият начин да докажат на всички, че това е така. И точно в това е проблемът. Хората забравят за обикновените, но вече почти напълно изкоренени ценности.

Град
    Варна
    Стилът на обличане няма нищо общо с ценностната система. Бъркаш много сериозно двата щата.

Толкова си прост, че ако беше малко по-умен щеше да разбереш колко си прост...

Но давай, ходи, променяй света...
    Разбирам те напълно, човек, който вече се е примирил, че света не може да бъде променен, или дори да може - няма смисъл. Част от сивата маса, която просто може да критикува, мислейки си , че другите са прости, тъпи. Какво ли се учудвам, кумунизмът се е зародил на подобна основа, просъществувал е години, хората са вярвали... и досега вярват.
    Естествено аз просто убивам няколко часа от свободното си време, пък и да си призная ми е забавно да чета колко самоотвержено защиташ мнението си, предполагам си преминал/а "teen" годините и поради това си мислиш, че си прав/а в средата на тееновете. A nice chat

Ако ми е кеф през зимата ще ходя със сандалките, а през лятото с ботушките, ако искам ще ходя със зимното яке дори вън да е 50 градуса. Никой не би трябвало да го интересува как съм облечена аз или каква ми е прическата, каква музика слушам или какво ми харесва да правя. Ако аз се чувствам удобно със стила си няма да го променя само защото на другите не им харесва. Още по-малко ме интересува загрижеността на другите как са ми краката в жегата с тежките кубинки или кой начин на предвижване използвам. Ако всеки се чувства добре с това, което носи и наистина принадлежи на този стил, не намирам никакъв проблем да е такъв, какъвто е. А за позьорите не ми се пише, не ми мисли дори за тях.

Стилът на обличане няма нищо общо с ценностната система. Бъркаш много сериозно двата щата.
    Разбира се , че има. Човек , който издига в култ външния вид, дрешки( фешъните например) , според теб какви ценности има той? Примерът, който дадох за момичетата, които не биха говорили с човек , който не се обича според техните разбирания ? Нима това не е промяна в ценностите? Да презираш хора заради външния им вид ?

Супер фен Аватара на Kukumqvka
    Град
    България
    Не мога да разбера,какво толкова много искаш да се промени..
    искаш всеки да се облича по точно определен от някого начин ли ?
    То тогава магията на разнообразието и уникалностто просто ще изчезнат.

Град
    Варна
    Когато някой успее да ме обори аргументирано, без значение дали е тийн или не, тогава признавам, че греша. За съжаление, ти нито можеш, нито се опитваш да го направиш.

И да, в случая съм права, жалко, че отказваш да го проумееш.

Колкото до промяната на света - той няма да се промени, ако наплюя няколко метъла в един форум. Убивай си времето тук, но намери по-смислен начин да го направиш. Виждам, че се опитваш да изпъкнеш от останалите, но единственото, което постигна е да ни покажеш колко ограничен, тесногръд и антисоциален си.

А, да... и нeграмотен. Думата е кОмунизъм

Nice chat to you too...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си