.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 144
    [quote="therichbitch"]
    Цитирай Първоначално написано от didivid

Езикови > all.

това имате ли си на идея от коя година е??? 18СОУ,където приемат с 3и от изпитите да е преди 2ра немска? дада...

според мен най-силни езикови гимназии в София са:

немски език- 91НЕГ, 73 СОУ
    английски език- 1АЕГ
    испански - 164ЕГ
    френси- 9ФЕГ,макар и последните неща,който чувам да са мнг лоши...
    руски- 133 СОУ

в крайна сметка всичко си зависи до мотивацията и стремежите на учениците, независимо къде са попаднали , също така "елит" е относително понятие в българското образование

Повече от фен Аватара на atractive
    Ами аз лично уча в Механо Техникум ... и аз мисля , че сега не е от значение къде учим , а това как ще продължим във висшите заведения, защото когато си подаваш документите за работа според мен няма да гледат къде си завършил 4,7,8,12-клас , а това което си следвал.Но въпреки това всяко училище е с предимствата си.Пожелавам Ви успех за напред !
    Нямам химикалка!

Селскостопанското (чифлика ) .. Базик..
    Сега сериозно.. Математическата се смята за Най-елитното.. После са Англииската,Европейските и Иконома..
    За мен лично всяка училище си е за себе си.. зависи в каква свера искаш да се развиеш ..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от atractive
    Ами аз лично уча в Механо Техникум ... и аз мисля , че сега не е от значение къде учим , а това как ще продължим във висшите заведения, защото когато си подаваш документите за работа според мен няма да гледат къде си завършил 4,7,8,12-клас , а това което си следвал.Но въпреки това всяко училище е с предимствата си.Пожелавам Ви успех за напред !
    хаха, кажи ми, че се базикаш.
    Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?

Най-пухкавата
    LOVE Най-Пухкаваия (h)

Цитирай Първоначално написано от green9
    НГДЕК!!
    А тъй!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от iv4oiv
    СМГ беше 4-то по наркомания в България преди 2 години. По зле от най пропадналите училища в цяла България.

Ако става дума за това кое училище е най добре от към преподаватели, дисциплина, ред, материална база и т.н. то това е НУКК. Не случайно там са децата на всички политици. То е училището което генерира най качественните хора завършили 12 клас. Просто средата там и обстановката и всичко те правят човек. Учат те не само на уроците ами и на ценности и как да се справяш в живота.

ACS е много пропаднало. Колкото и да строяват новобранците и да се правят на строги и велики - там повечето ученици са пропадняци. Мамините синчета на милионерите.

Италянският лицеи (НУКК) е 2-3 класи над всички други училища в БГ. Единственният му недостатък е, че излизаш с италянски език.
    Това мнение искрено ме разсмя.

Да сравняваш мамините синчета от НУКК с АК е меко казано имбецилно. Да не говорим, че навремето 1999-2000 такава нагла схема с подкупи се вихреше там. Аз кандидатствах там в първи клас и на предварителните изпити, които се проверяват от СУ имах най-високи оценки от всички. Съответно отива майка ми на родителска среща и питат кои са родителите на Х. Тя казва и и казват, че имам страшно високи резултати и я питат как. И тя казва: "С ум." При което другите родители подхвърлят някакви злобни коментари. Идва истинския изпит, който се проверява от учители в НУКК. И баща ми, когато отива да види резултате, пише, че не съм приет и му поискват 2000 долара под масата. Хахаха...Да му имам елита. Освен това познавам хора, които вече не са там и са меко казано недоволни. Колко знаят няма и да коментирам. Познавам и много готини хора от там, но са малко...

Така че италиянският лицей не ми го хвалете изобщо. Пълен фарс и пародия на учебен процес и подбор на кадри. И хората, които излизат от там са далеч от качеството на НГДЕК, АК, 91 НЕГ и т.н.

За мен лично в България добро училище е много хипотетично понятие...

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    За България не знам,ама в Бургас Руската се смята за едно от най-елитните училища.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    ^ Бала й много падна на ГЧЕ, отдавна не е тва, което е била преди.

Повече от фен Аватара на blue_ice
    Град
    Варна
    кое е най-малко пропадналото училище в бг ми звучи по-правилно

Интерсно какво им е толкова елитното на тея езикови гимназия.
    Повечето излезли от там са някакви лишпери,които не могат да реализират никаде.Разбира се,все пак като се вземе на предвид "множеството" предлагани специялностти там
    Това си е мое мнение и е ясно че учащите там ще се сърдят и няма да го признаят никога

По темата още:
    Най-елитните според мен са НТГ http://ntg-plovdiv.net/v2/news/ и ПГСАГ http://www.pgsag-plovdiv.com/

Като разбира се това е главно за Пловдив,но като се има на предвид че е втората по големина община,може да приемем че са и едни от най-елитните в страната изобщо

ПМГ си остава най-елитното училище в цяла България.Да..има и някои ПМГ-та които са на значително ниско ниво, но по-голямата част си учат стабилно. Аз съм ученик в ПМГ и съм ходил и в часове в Езикови гимназий... мога с лека ръка да ви кажа, че едно ПМГ в 90% от случайте е по-добре от 1 ЕГ.

Форумна Сектантка! Мега фен Аватара на dream1707
    В моя град за най-престижно се смята Американския колеж.. но там поне до колкото аз съм запозната, влизат само децата на богаташите и някой друг голям умник, който е влязал със стипендия. Иначе за престижни се смятат и ПМГ и Езикова гимназия, но това е само за Велико Търново.. едва ли навсякъде в България е така.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Най-престижното училище в БГ е това в което се искат най-много пари за да подкупиш някой...

Град
    София
    Наистина Американският е най-добре. Или Еврейското, ама то е частно ;]
    I look up to the sky
    And now the World is mine
    I've known it all my life
    I made it, I made it!!!

http://www.youtube.com/watch?v=F_7baOCYg-Q

Според мен СМГ и НЕГ са най-престижни.Следвани от АЕГ и испанската.
    а забравих и Италианския лицей ама там са връскарчета
    Американският колеж е добре ,но трябва да си плащаш

Американския колеж?

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Цитирай Първоначално написано от Luscious_Heart
    ^ Бала й много падна на ГЧЕ, отдавна не е тва, което е била преди.
    Да,това го знам.Нали 4та година уча там и виждам как зайците става все по-зле всяка година.(тъжна усмивка)
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Повече от фен Аватара на SwEeTMuFFiN
    математическа

Град
    София
    НЕГ

Цитирай Първоначално написано от FuriousBlader
    ПМГ си остава най-елитното училище в цяла България.Да..има и някои ПМГ-та които са на значително ниско ниво, но по-голямата част си учат стабилно. Аз съм ученик в ПМГ и съм ходил и в часове в Езикови гимназий... мога с лека ръка да ви кажа, че едно ПМГ в 90% от случайте е по-добре от 1 ЕГ.
    +1

Моето училище също е ПМГ и е най-престижното в града.

Повече от фен Аватара на fanpire
    В моя град най-елитни са: МГ "Гео Милев",Езиковата гимназия,ДФСГ "Интелект" [моето училище ] и ПГ по туризъм

Голям фен Аватара на Pa3yMeH
    Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от faststep

Езикови > all.
    ROFLMAO Хуахахх Nice one

За мен СМГ и МГ Варна

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от remix1912
    Интерсно какво им е толкова елитното на тея езикови гимназия.
    Повечето излезли от там са някакви лишпери,които не могат да реализират никаде.Разбира се,все пак като се вземе на предвид "множеството" предлагани специялностти там
    Множество специалности в езиковите гимназии?! Ти чуваш ли се?! Единствената специалност е някой език. И точно от езиковите гимназии се реализират супер много хора. Искаш пример? Миналата година момче от ЕГ "Пловдив" спечели една от ПЕТТЕ (!!!) стипендии, които германците раздават всяка година за безплатно обучение в Германия. В момента следва архитектура в Берлин.
    Десетки ученици на езиковите гимназии заминават да учат в чужбина и ако са учили съвестно езика, не се връщат обратно. На една съученичка брат й в момента учи дизайн в Италия (в училище е учил английски). Сестрата на друга съученичка учи във Франкфурт журналистика.
    Сума ти ученици взеха САТ, като за двама съм сигурна, че са го взели с 800 от 800 точки. Неслучайно сме и изпитни центрове за южна България - и по немски (въпреки че тъпата директорка иска да ни прецака много грозно), и по английски.

На мен пък ми е смешно как хората влизат с някви смешни специалности като "Банково дело". Къде ще те вземат със средно образование да бачкаш нещо, свързано с това. Иска се висше - и хоп! - 5 години са отишли за тоя, дет' духа.

Смешно ми е и влизането в математически гимназии. Всички повтарят как математиката била навсякъде. Да бе да! Кажи ми, моля те, кой смята с корен 17-ти в реалния живот? И кой използва всички милионни функции на косинуса? Глупости на търкалета, които всички повтарят, за да излязат умни.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Т'ва за математиката беше голяма глупост.

Първо, СМГ е един от най-големите донори на мозъци в чужбина. HYP, Oxbridge и т.н. редовно си взимат не едно или две деца от там, което говори много ясно за няколко неща.

Второ, навсякъде по света, във всяка една нормална държава математиката е един от най-ценените предмети. В САЩ, например, философия и математика са 2та най-важни предмета за ПРАВО. Не история, английски и още 15 езика. Математиката развива логиката и аргументацията на човека. Развива въображението и мисленето. Развива капацитета и визуализацията, които чисто индиректно са супер важни неща в нашето ежедневие. Математиката е много повече от корен от 17.

И последно ще завърша така - http://www.forbes.com/2011/01/07/bes...t_slide_3.html

Топ 5:
    Софтуерен Инженер
    Чист Математик
    Актюер
    Статистик
    Анализатор на Компютърни Системи

Всичките тия за много тясно свързани с математиката. И не случайно...

Математиката е АБСОЛЮТНО навсякъде.

anonymous708973
    Guest
    1.Researches, designs, develops and maintains software systems

2.Applies mathematical theories and formulas to teach or solve problems in a business, educational or industrial environment.

3.Interprets statistics to determine the probabilities of accidents, sickness, death and loss of property from theft and natural disasters.

4.Tabulates, analyzes and interprets the numeric results of experiments and surveys.

5.Plans and develops computer systems for businesses and scientific institutions

Знаеш английски. С изключение на последното, къде наистина ти трябва тоооолкова задълбочена математика? Проучването се прави в брой хора или процент, нали?
    Има 10 пъти по-голям брой професии, които не включват математика въобще. А тези, които ти си дал, както казах, не изискват висша математика. А още по-голяма глупост е това да се учи в неспециализирани гимназии. Нали ако искам да задълбая по математика, ще отида в университет, където да уча това? Всички повтарят как в училище се давало обща/средна (както искаш го наречи) представа за предмета. Каква обща представа, като уча математика на второ равнище при профил немски?!

Ъглополовяща на двустенен ъгъл?! Пермутации на n eлемента?!
    Определено ще ми трябва всеки ден.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си