- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кое е най-престижното училище в БГ
Спри се. Сериозно. Интелигентно момиче си.
1. За да пишеш компютърен софтуеър, трябва да завършиш Информационни технологии или/и програмиране.
2. МОЛЯ? За да си pure mathematician не се изисква да си завършил висша математика? Ти чуваш ли се изобщо? Чистата математика е най-висшата, комплексна, абстрактна част от математиката, в която изобщо рядко има цифри. Такива неща, които никога няма да видиш и не си виждала.
3. За да станеш актюер се изисква не само висша математика, а и специални сертификати след това, които включват такива безобразни концепции, които не винаги и един висш математик би разбрал.
4. За да станеш статистик трбва да завършиш приложна математика, което е едно от подразделенията на висшата математика. Няма какво повече да кометирам. Това не са ти пермутацийките в учебника ти от 5 клас.
5. Същото като 1.
Просто не мога да повярвам на очите си докато чета поста ти, че за тия 5те не ти трябва висша математика. Явно, че не си наясно.
Ако мислиш, че работата на един статистик се простира до 5 от 10 човека...доста си се пообъркала.
![]()
![]()
![]()
Това за ъглополовящата и пермутациите го коментирам за последен път - точните операции изобщо не са толкова важни, колкото развитието на мозъчната ти дейност и аналитичните ти способности, произхождащи от тях.
И да. Пределно ясно ми, че има още хиляди специалности, които не са свързани с математика. Аз дадох Топ 5 на Форбс. Там всички са. Това си е много ясен индикатор.
Окей.
"Чистият" математик работи в a business, educational (учител/професор може би?) or industrial еnvironment. Забавно.
А статистикът не работи с 5 и 10 човека, но и с 10 хиляди да работи, пак е все тая.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А на луната ли работи според теб?
Чистият математик е една от най-скъпо платените професии, защото във всяка една уважаваща себе си корпорация и банка има няколко такива, които се занимават с изследвания и анализи. Господинът ми по математика е чист матемик и е бил шеф на банка няколко години. Така че колко ти е забавно и не все тая, но точно в educational, business, financial и educational environment, това е един от най-скъпо платените постове.
За статистикът продължаваш да дрънкаш глупости. Не знам какво си мислиш, че точно е статистик, но определено не е това, което си мислиш. Това, за което говориш ти, се нарича прост среднист. Статистикът, както обясних, обикновено е завършил Applied Mathematics (което ПАК повтарям е подразделение на вицшата математика) и се занимава, например, с изследването на борсови индекси и т.н. Предсказва, използвайки супер комплексни и трудни математичски уравнения и формули, дали индексите ще се покачат или ще спаднат и заема основно място в банките и фирмите с много пари.
Така че преди да седнеш да ми говориш с 5, 10, 10 000, седни се поинтересувай малко що е то това.
а така ...и аз съм в ИнтелектаПървоначално написано от fanpire
![]()
![]()
![]()
Разните елитни езикови гимназии са най-добрите. Носиха се слухове, че за да влезеш в тях трябва да подкупиш учителите, които работят в приемните комисии - като ходиш на частни уроци при тях. Ако имаш пари да подкупиш влизаш, ако не - получаваш 5 или 4 на изпита след 7-ми клас и те слагат във френската.![]()
Първоначално написано от PBS
Наистина ли?!
![]()
Аз елитна (държавна) бг гимназия не знам.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Никви подкупи не се искат. Сядаш си на гъза и учиш здраво.
Като с всяко нещо, впрочем.
ехх, тая немскаПървоначално написано от faststep
always late but worth the wait!
всъщност има и хора, които влизат с покупи( или както в СМГ "спонсориране"), но масата е от хора, които са се потрудили за да влязат.Първоначално написано от PBS
always late but worth the wait!
Математиката е навсякъде. Ако не е тя, нямаше да имаш компютър и още един куп неща. Всяко едно нещо в нашия живот е изчислено посредством, използването на математическия уравнения. Ще ти дам сравнение - компютъра. Той използва чиста математика просто. Процесора ти адресира данни под вид на 1 и 0. Това какво са? Литературни герои или числа? Навсякъде се използва математиката просто, че на теб не ти върви и я мразиш си е твой проблем. Физика, химия, математика са свързани. Щом отричаш математиката, значи отричаш и физиката и химията.. Отделно е математиката колко развива мисленето, да направиш връзка с нещо и да го използваш при решението на задача...Първоначално написано от PinkPan7her
Стига де! Защо толкова подценявате френската! Не се влиза толкова лесно и според мен заедно с 91 НЕГ и 1 АЕГ са най-добите училища в София... Обстановката е супер, хората са много готини и научаваш езика перфектно. И аз я мислих за пропаднало даскало , но реших да кандидатствам там, и то по 1во желание миналата година, и ме приеха. Въобще не съжалявам! Даскалото за мен е най-якото в София! Аз съм един много накефен от даскалото заек! Никой няма да съжалява ако учи там! Въобще ФЕГ-а FTW!!!Първоначално написано от PBS
![]()
Толкова много дървени философи на едно място не бях срещала, евала. Половината пишат името на своето училище последвано от "![]()
![]()
![]()
![]()
:P
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:P
:P ", една четвърта плюят по училището, в което не са могли да влязат, а втората четвърт пише общи приказки и поства някви класации, 'дето нЕмат нищо общо с реалността. Евала, евала...
Гласувам за СМГ.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Само не разбирам по какво ги дават тези критерии...
Преди учих във 2-ро СОУ,като база е добре,но не може да те подготви за нищо,а и когато минавам оттам гледам все повече пушачи и какви ли не още...
След 7 клас ме приеха в ТУЕС,на външен вид не изглежда добре...сградата е на много години,но е може би едно от най-добрите училища за програмиране в България!![]()
На всяко училище могат да се намерят кусури,положителни и не толкова мнения.Едни са доволни,други-не.В София специално опрделетя като "елитни" 91 НЕГ,1 АЕГ,СМГ,НГДЕК,164 ГПИЕ,9 ФЕГ .. НПМГ също е добро.Но много зависи и на какъв клас ще попаднеш,и на какви учители...Факторите са твърде много.Плюс това аз съм пристрастна,за това не мога да преценя.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Някъде бях чувала, че "най- най- най елитна във София била 91 нег" по същото време обаче чета, че 73 дава по-добри резултати от 91??? така че какво значи "елитна" гимназия след като дава по-добри резултати от изпитите според мен по-добра и по-елитна е 2ра немска (73)
НГДЕК power!!Първоначално написано от brutaLxxbunny
![]()
![]()
![]()
Няма такова чудовище.![]()
Това в което ще изкараш 6 че да можеш да кандидатстваш, а не това в което ще изкараш 3 че да си популярна!
Най-доброто училище тука е P.I.M.P's 1'st schoolAз завърших с отличен
Костюма ми от завършването -
Колата с която бях-
![]()
ще кажа само, че училището в немалка част го правят учениците му, оттам насетне - замеряйте се с номера и абревиатури, колкото поискате;
Ние сме навсякъдеПървоначално написано от dontcare
А мнението преди мен е много правилно.
![]()
За София най-добрите са - на първо място 91 НЕГ и след това са останалите езикови - испанската, френската и т.н. и СМГ!
Was immer du tust.. wo immer du bist.. ich werd hier bleiben und warten auf dich!
Да, споко ФЕГ да е по-елитна от АЕГ.Първоначално написано от Reingewinn
![]()
по темата - АК, квото и да си говорим