- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кое е най-престижното училище в БГ
+ 1Първоначално написано от aras97
Първоначално написано от nicolepcd
![]()
"How much worse can things get?" that's my motto...they always do get worse but I still use it... ^^
Първоначално написано от tArIkAt
Училището се определя от учениците. Един клас може да е пропаднал и за нищо да не става, а съседния(на който преподават същите учили) да жъне успехи по международни състезания.
True story.
Та..не знам дали това е точното място на което трябва да задам въпроса си, но ще карам направо. Приеха ме в една езикова в БС, наште, не искат да ме пускат(аз съм от Карнобат) и сега след осми клас ще кандидатствам отново в бургас, но бихте ли ми препоръчали някое хубаво училище?Много ще съм благодарна. =]
Сори, но проучвай преди да говориш така... Все едно е със сигурност.Тези 5 души или поне по-голямата част са изкючени. Заради нисък успех или държание. Ще ви дам един пример.... На едно момиче му звънни в час телефона. Учителят казва "Или изхвърли през прозореца телефона си, или изхвърчаш ти( в смисъл изключват я)". Да, наистина има спад в нивото на АК, но той не е единствен. Има МАСОВ спад.Първоначално написано от aras97
П.П. Мога да дам и още един пример. Само ако настояваш.
Оооо ... аз съм чувала, че езиковата гимназия в Ловеч е най-престижната НЕМСКА гимназия. Пък иначе нямам лично мнение по въпроса.
70 начина да задоволиш жена :
69 + разходка по магазините !![]()
![]()
Най-престижно, най-пропаднало...моля ви се. Няма как да знаете какво се случва във всяко едно училище в България, така че ви остава само да повтаряте тея, които са най-известни в собствения ви град.
Гледам, че тука коментирате "масовия спад" и май недоволствате. Ако искате да променим нещо, вместо да мрънкаме, нека почнем от себе си и т'ва, което зависи от нас.Много е лесно да кажем "Има хора, 'дето са влязли с пари. Има хора, 'дето се друсат. Има хора, 'дето изкарват двойки. Има хора, 'дето се бият." Има ги, да. Но не забравяйте, че след гимназията идва университета- там няма да е кой знае колко по-различно. Ще има професори, които ще ви псуват, ще ви мачкат, ще искат да им плащате или да им лапате, за да минете скапания изпит. Имам предвид в най-лошия случай. Може и да попаднете на хора, които ги е грижа за вас, а не за парите ви. Но нищо не се знае.
Така че вместо да обсъждате кое, как и защо се променя към по-лошо в собственото ви даскало, си седнете на задниците и учете. Освен ако, разбира се, не се оплакватев тука, за да се намирате на приказка, а не защото наистина ви дразни.
"Бъди промяната, която искаш да видиш в света." Ганди
И наистина е неуместно да сравняте АК с държавните гимназии. В първото влизат хора (има и изключения, разбира се), които знаят какво искат. Или родителите им знаят. Не берете грижа на частните гимназии, те сами си се справят.
ъъм.. коя езикова?Първоначално написано от vampire123
по принцип "елитни" се водеха Немска, Английска и ПМГ; (хе-хе, моята си има най-хубав сайт..) , но ти препоръчвам само НемскаДругите са пълна скръб.
Последната година чувам много добри отзиви от ГРЕ - френски, испански, италианскилично аз, ако имах избор, щях да съм във Испанска.. но вече 10. клас, няма за кога
![]()
http://www.bszone.info/?p=2572
п.с. всичко е за пари, нали знаеш?![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
аа тии в кое училище учишш ?
апф, ПМГ, но толкова съжалявам, че не е истина просто.. -.- нз къде ми е бил акъла като бяха нашите изпити..
защо избяга?..❞
Не мога да разбера какво толкова я хвалите 91 НЕГ, като тази година резултатите на НЕГ-ърите в олимпиадата по немски бяха трагични.![]()
Male
смей се, смей се.. аз ще си плача и ще стискам зъбки до 12 класПървоначално написано от Aysunxd
![]()
хората .. са г/д окей, не всички са ботове, но..
а за Гьоте слушам мн добри отзиви.. и си държат на дисциплината..
защо избяга?..❞
Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
хаха.. всъщност се учудих .. не се смея просто емотиконката явно така изглежда .. хмм .. а немога да разбера защо не искаш вече в пмг ..? аз ти писах лично , но явно не си видяла![]()
Колко от тези ученици, който са от НЕГ, са на призови места? Преброи ли ги? Не вярвам да ти е трудно, защото те са само двама. Това са първо и трето място при единадесетокласниците, съответно Даря и Рени. Отделно има някакъв блед напън от страна на НЕГ при 12 клас, но той е достатъчен само за осмо място.Първоначално написано от aras97
А ако разгледаш по-обстойно, както се предполага че си направила, ще забележиш, че като цяло по-резултатни се оказват училища, които не са в София, като например езиковите в Бургас, Пловдив, Ловеч, Стара Загора.
А как стои резултата при НЕГ? От 13 души призови места(1во, 2ро или 3то) заемат само двама. За претенциите на 91во това е леко трагично, мисля че е очевидно защо.
Ако ще съдим кое училище се е представило най-успешно, езиковата в Стара Загора безапелационно печели с двама изпратени ученици в Кърджали и 2 първи места, съответно 8 и 9 клас.Миналогодишните резултати не взимам под внимание, тъй като не ми се търси в архивите, но по мое мнение НЕГ лежи на стари лаври.
ПП Позовавам се на линка за лауреатите, слабо ме вълнува кой се е класирал на 20то място.
линк http://www.minedu.government.bg/open...i_laureati.pdf
Male
Пак четеш през ред. Казвам ти, че НЕГ лежи на стари лаври и дори и подготовката да е на ниво, със сигурност не е най-престижното в своята категория, за каквото всъщност се води.
А на твърдението ти, лауреат на олимпиада да е ученик в неезиково училище, не мога да повярвам. Ако обичаш го подкрепи с доказателство, освен ако целта ти не е да говориш празни приказки.![]()
Male
Ромен Ролан сме яки. [:
И си е напълно заслужено мястото в класацията за най-добри училища.
НО, обучението по френски си ни е най-доброто в страната, това не може да се отрече. Макар че от опит знам, че и от Антон Сент Екзюпери в Пловдив също има страшно умни ученици.
И още едно но, в София знам, че със сигурност им е много по-добра подготовката по английски от нашата, а за немския не мога да кажа точно.
Това за националните кръгове на олмпиади по езици не е много показателно какво цялостно обучение предлага дадено училище. За по-показателно считам успеха на матурите на целият випуск.
Много близки приятели учат в НПМГ и не са много доволни от тяхната подготовка.
Така че, повечето елитни училища са специализирали в подготовката в дадена област, а останалите са им на ниво малко над средното. Трудно е да се прецени, кое е най-елитното училище като цяло.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ами аз съм от Варна, но според мен в страната е 91 НЕГ.Като взимам под внимание резултати от матури и изпити, ТОП класации и баловете на седмокласниците.Не съм на вътре в нещата, защото не уча там, но все пак това е моето мнение.![]()
Sasuke Uchiha!![]()
---------------------------------------------
We'll keep our red flag high!'Cause Manchester United will never die!![]()
--------------------------------------------
Женско съм!
Аз пак се намесвам, НЕГ е най-елитна гимназия за желаещите да учат немски. [: Но не всички искаме да учим немски.
И аз си мислех, че Първа английска и Италианският лицей са по-по-найто на София. Явно съм била в грешка.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Арас, ще съм лаконичен, тъй като и без това не допрочиташ постовете ми. Направи ми впечатление, че всички смятат НЕГ за най-престижното, най-доброто по немски и т.н. За мен това е прехвалено, като се има предвид резултатите от олимпиадите от тази и миналата година(клик). Няма значение колко човека от дадено училище са пратени, а резултатът от това. Гледат се класираните на предни места. Ако ще и 200 души да пратят, ако имаш 1 в тройката, какви статистики ми подхвърляш? Няма значение, че от Кения са пратени 100 африканци на олимпийски игри, ако никой от тях не вземе медал, нали? Не претендирам, че РР е дъ бест, просто НЕГ със сигурност не е най-доброто по немски, за което аджеба всички го смятат и прехвалват.
Тук засягам само немския, тъй като мисля, че това е главен приоритет на НЕМСКА езикова гимназия. А резултатите от матурите не са реални. Сама каза, че ако 40 души от Х и 200 души от У се явят, няма база за сравнение на общата успеваемост. По немски ВСИЧКИ се явяват(на олимпиада). Освен това наскоро преподавател ни разказа за училище в Чирпан мисля, което шокира всички с резултат от матурите по математика 6,00, задминавайки всички МГ-та. Накрая се оказало, че преподавателите са подсказвали на своите ученици. Това, че резултатът от матурите е 6,00, прави ли ги хегемони?
Не ме критикувай, че не отговорих веднага, все пак не живея във форума.
![]()
Male
Аз уча в ACS и по принцип се води едно от най-добрите училища, което според мен до голяма степен е вярно. Учи се ужасно много, правилата си строги и общо взето ако искаш да си отличник там, трябва почти да се откажеш от личния си живот, освен ако не си някой наистина гениален. Доволна съм, защото английският се научава перфектно, но като цяло си е доста трудно и трябва да си много мотивиран, за да се справиш.Първоначално написано от amk933
"If everything is under control, you're just not going fast enough."
Mario Andretti
Пфф престижно..навсякъде ги има едни и същи...Една позната където учи в частно уж "престижно" училище ми разправя как някви шмъркат в часи ходят напоркани на даскало ...
Сълзи не ми отиват, ще се усмихна пак.. Така съм го решила!