Дам, дам...влизам ужасно рядко, но се случва!
Просто и на мен, както и на много потребители, новата "версия" не ми понася.
Изпитите минаха супер добре - карах всичко по веднъж. Приеха ме на 5 места в Щатите - 2 в брашляновата лига, най-старото училище по дипломация, най-добрия либерал артс колеж и едно уни в Ню Йорк. Не искам да бъда по-конкретен.
Курсове за САТ в София има във фондация Кирил и Методий, Американския колеж през лятото и чат-пат във фондация Фулбрайт. Не разчитай само на тях обаче - трябва да си седнеш на д-то и да си учиш в собственото свободно време. За учебници по-горе сме писали. Сега ти е времето да учиш за САТ - аз започнах лятото на 10/11 клас. Карах САТ 1 в края на 11 клас и повече не съм се занимавал. Началото на 12 ще ти е достатъчно напрегнато с всички апликации.
Съвети съм давал доста във форума - не всичко е цифри и изпити. Това е най-важното. Не се обсебвай със САТ-ове и ТОЙФЕЛИ. След дадени нива (около 2200 на САТ и 700-750 на САТ 2) никой вече не го интересува колко имаш - показал/а си достатъчен академичен потенциал. От там нататък ги интересува човека - есета, препоръки и т.н. Не си мисли, че 6.00 и 2400 ще те вкарат някъде - НЯМА! В Америка за разлика от Англия не всичко е цифри. Успех. Пиши ми на ЛС друг път, за да мога да видя като вляза.