Тази учебна година ще съм осми клас в езикова гимназия. Първият ми език ще е английски, а вторият - немски. От девети клас ще учим биология, история и география на английски. Ето учебниците, които се използват през годините:
VIII Upstream for Bulgaria нива А1+, А2, B1+
IX FCE Result - Revised
X Ready for CAE
XI English Through Literature - I
XII English Through Literature - II
С римските цифри са написани класовете. Не мисля да ходя на частни уроци, но разбира се ще използвам учебниците на College Board, Kaplan и другите известни издателства. Искам да ви питам, кога ще съм на достатъчно високо ниво за TOEFL? Някъде пишеше, че CAE е за ниво Advanced, а на друго място, че и TOEFL е на това ниво. Не съм сигурна, затова се обръщам към хората от форума. Ако в десети клас учебника е "Ready for CAE", ще съм готова ли и за TOEFL?
Някъде пишеше, че САТ-а е добре да се държи в края на 11-ти клас. А вторият САТ след това ли или преди? Кога е най-добре да се започнат да се учат думите за САТ? За колко време ги научихте вие? Онези безкрайни списъци с по 1000 и другия с 5000 думи не ми вдъхват никакъв оптимизъм. ;(
Смятате ли, че това е достатъчно упражнение на думите, които ще са ми необходими за TOEFL?
http://www.filecrop.com/39391933/index.html
Има един тест, TOEFL Junior се казва и е за деца от 11 до 15. Тъй като съм на 14 ще го направя малко по-късно, но ми изглежда прекалено лесен.