- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- SAT и TOEFL
didivid, надявам се, че нямаш нищо против да задам и своите въпроси в темата ти, за да не правя нова. amk93, от доста време гледам, че си наясно с университетските въпроси и искам и аз да те обсипя с няколко, защото много ме тормозят и докато мине грипната, че да те се видя с консултантката по тея въпроси, ще съм ги забравила вече.
Много пъти си споменавал, че се насочваш към Америка, запомнила съм го, успех ти пожелавам на изпитите за там, като гледам към най-добрите си се запътил, но все пак силно се надявам, че имаш някаква информация и за Великобритания.
Та снощи гледах някаква класация на университетите в UK, като на 1во място беше Оксфорд, а след това Кеймбридж и тн. Цъкнах на Оксфорд и какво ми изписва - 3 225 паунда "for full-time UK and EU students starting in 2009". Та това са 7000 лева годишно, възможно ли е такава сума за най-добрия в UK, като Харвард като гледах беше от порядъка на 50 000 щатски долара? Не мога да си я обясня тази цена, изглежда ми нереално ниска за такова образование, смятайки и колко възможности за стипендии и финансова помощ се предлагат. Всмисъл, мечтая си там да ходя и просто като видях английски университети на по 40то-50то място на същите цени и още повече ми се засили амбицията за там. Не че някой ще ми даде 49 бона за образованието, така като съм си избрала специалността дето се следва най-дълго, но все си мечтая, че ще ме вземат на някви стипендии или и аз не знам какво още.Знаеш ли случайно това реално ли е цената, защото ме влудява този въпрос от няколко дни.
![]()
А, и още нещо, ти спомена доста университети, има ли ограничение в колко можеш да кандидатстваш? Защото знам, че през ucas (каквото и да е това, говориха ни много за него онзи ден) можех да пишеш само 5, но имало възможност и да пращаш директно към университета документите. Някой ми беше казал, че по този начин имаш към 10 избора, ама това вярно ли е? Кой ти ги гледа в колко университета си кандидатствал, звучи ми супер нелогично това, ако си подадеш всички документи в някви сериозни университети обаче нещо се прецака и не те вземат никъде.Аз си мислех, че имам милион възможности за университети.
![]()
ps didivid, пак се извинявам, дано не е проблем, че питам тук![]()
I will never bother you,
I will never promise to,
I will never follow you,
I will never bother you.