- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- SAT и TOEFL
абе деца в българия никой нищо не купува не го ли научихте.. можете да дръпнете за без пари по-голямата част от най-добрите учебници за тоефл и сат.
на тоефл-а висок резултат въобще не ви трябва, тъй като относно условията него никой не го гледа. той ви трябва колкото да им покриете минималното ниво, щото не живеете в англоезична страна. за по-голямата част от университетите тва е 70-80 ibt, 90-100 ако искате журналистика или тия се правят на гъзари. аз докато кандидатствах единствените които не приеха тоефл-а бяха оксфорд и кембридж, ама те тука англичаните са малко странни.
на сат не е трудно въобще да искарате висок резултат. стремете са на математиката да направите 800, щото тва дето го има там сте го учили в 8-9ти клас (ако сте си седели на панталонките де). за reading ви трябва само и единствено да научите един списък лексика дето ми мяза че беше около 300-400 думи, вярно, гаднички, но пък малко. а за writing вече като сте си осигурили 1400-1500 на другите 2 части хич няма да ви боли патката.
сат2 като карате гледайте кое ви е най-изгодно. за биологията точно не знам, ама аз като карах немски имаше два варианта - или с listening, или без. (физиката и математиката нямаха де, така че не съм сигурен) аз, като типичен български тарикат, естествено тактично пропуснах датата с listening и отидох на тая без. всъщност за самия резултат няма разлика, просто е по-трудно - предполагам че и с биологията е нещо подобно.
айде учете и ше ви чакам в англия. зарежете ги тия дании, швеции, там е студеноне гледайте че не е безплатно, кат се почнат заемите и стипендиите всичко ше ви покриват, и даже ще ви остане...
ай със здраве - другото не е важно