- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Затвор? Наистина? Справедливост?
Като нямаш какво да кажаш поне не говори глупости. Ти като си такъв финансов експерт като свариш икономика вече на дефицит в средата на годината и като разходите ти превишават с 2.5 милярда приходите, какво ще направиш, че ми е много интересно? Заплати ли ще вдигаш или ще гледаш да спасиш валутния борд? Аман от експерти. Естествено, че ще му е криво старото правителство - да не би аз да съм осрал държавата. По-важното е, че тези, които са виновни за това сега се пред Темида. Дали съдиите ще си свършат работата е друг въпрос. Много обичам някой да ми се измъква с клишета като "Е да, то на ББ и космоса му е виновен, както народа казва, на крив вол нивата му крива." Ми крива ще му е, да не е много права, та той да я е изкривил? Много е лесно да критикуваш без да си имаш хал-хабер от политика, икономика и финанси. На думи и приказки всички сте много големи.Първоначално написано от kristo
![]()
За жалост не води антисоциална политика. Аз съм тотално против социалните придобивки. Трябва чиста форма на капитализъм. Да не говорим, че с 10 % данък НЯМА как да има кой знае каква социална политика. Дори това, което се прави е много.Първоначално написано от kristo
Като искаш социална политика се премести в Швеция и като ти дойде фиша на края на месеца да не ми ревеш тук, че са те орязали с 50% данък, колкото е там. Така се прави социална политика. На България такова чудо не трябва, но за жалост се подкрепя.
Нали 20 години има капитализъм? Нали БСП бяха най-големите капиталисти, е и? Цъфнахме и вързахме. Проблема на България е, че се тласна от една вредна крайност- комунизма, в друга вредна такава- капитализма. Поне този грабителски, мародерски капитализъм, който ми го тикат в очите и в момента такива като Дянков, ме отвращава тотално и по-скоро ще ме направи антикапиталист, защото аз не виждам никаква полза за обикновения българин от него, а напротив.
Швеция ли? Ами Швеция хем е капиталистическа страна, хем е социална. Само че там капитализма им е друг- социален, затова са страната с най-висок стандарт на живот. Може да имат най-високите разходи, но имат и най-големите приходи, най-високите цени, но и най-високите заплати. В България пък имаме едни от най-високите цени и в същото време най-ниските заплати, които освен това ни ги замразяват, сакън да не ги увеличат, че много лошо и страшно, ще настъпи "икономически срив" и ще се "вдигне" инфлацията. Напротив- инфлацията се вдига именно заради замразяването на заплатите, заради непрекъснатото свиване на разходите от страна и на сегашното правителство.
Абе не ми сравнявай Швеция с България. Хем ревеш, че са ниски доходите, хем Швеция. Ти готов ли си да плащаш над 50% данъци. България е една от страните с най-нисък данък. Какво искаш. Хем доходите били лоши, хем да имало социална програма, хем да не вдугали данъците, пак да увеличели заплатите...Ти чуваш ли се? Ако искаш да махнът данъка, да увеличат заплатите със 100% и пенсионерите да получават по 5000 на месец? Какво сравняваш само доходите - сравни и данъците.Първоначално написано от kristo
Е да, затова да замразят заплатите и пенсиите и готово, всичко се оправя, икономиката цъфти и вързва. Също така никакви разходи, само "спестявания". Особено за здравеопазването- какви са тези разхищения, я да орежем с над 300 милиона парите за здравеопазването, пък болните ако ще да се телепортират в един по-добър свят, все пак по-важни са икономическите фокуси на другаря Дянков. Хайде стига се прави на ударен, данъците ни били ниски, ти чуваш ли се? Особено за ток и вода в цяла Европа не плащат толкова много, колкото нас. Ако се увеличат заплатите значително, разбира се, това все пак ще спре да е толкова голям проблем, но както виждаш твоето любимо правителство ни замразява заплатите.
А тези оядени и охранени с кисело мляко и бисквити пенсионери-милионери как да не им орежеш и замразиш пенсиите, те са такива разсипници, така се оядоха, че няма накъде, изядоха главата на горките Бойко Борисов и Дянков. Я да се разполагат според чергата, как не ги е срам тези разсипници!
Ти имаш ли идея каква сеч тече в царските гори в момента? Май не!?Първоначално написано от Diam0nD
![]()
Пенсиите на пенсионерите бяха увеличени вече в година на криза и то с 10%, което не е малко. Поне не стигнахме Литва, където благодарението на измислената според теб криза, държавата беше пред банкрут и всички пенсии и заплати бяха намалени.Първоначално написано от kristo
Замразяването, ако не си загрял, изобщо не целеше да изстреля икономиката в космоса, ами да спре дефицита. Ти въобще на ясно ли си какво са 2.5 млрд. дефицит при валутен борд от 8 млрд и икономика от 48? Май не, но си говориш, колкото да не заспиш. Като не трябваше да отрежат бюджета на МЗ, на кое министерство трябваше? Като си толкова оборотен и велик на приказки намери ти 2.5 млрд без да режеш бюджети и да замразяваш доходи. И не аз се правя на ударен, ами ти се правиш на ударен. Вместо да бръщолевиш глупост след глупост и да се излагаш като кифла, провери колко плащат хората в Европа в данъци. Като искаш социални програми, няма да ми хленчиш като ти треснат данък 50% данък. Така е скандинавските страни. Разлика между 10% и 50% не правиш ли? Еми май не - така че за неразбралите 50%>10% или с думи: петдесет процента е пет пъти повече от 10 процента. Разлика пак ли не правиш? Като искаш да ти се увеличи заплатата намери пари. Не стига, че има грамаден дефицит, застрашаващ стойността на лева, който се крепи изкуствено, ами ти искаш и грамаден разтеж в година на кризи. Това да не ти е тука Холивудска фантастика?Ти въобще четеш ли се? Нещо така с цифри да можеш да работиш?
Доволен ли си: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=247025 . Притрябвало ми е да лъжа.Първоначално написано от Diam0nD
Вярвам на изпълнителната и законодателната, не на съдебната.Първоначално написано от Diam0nD
![]()
Ето ти друг източник: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=157047 , въпреки че според мен в. Труд е достатъчно достоверен.Първоначално написано от Diam0nD
![]()
Diam0nD, amk е прав по отношение на горите и те трябва да бъдат върнати на държавата, като силно се надявам наистина да не станат на хотели, но пък то ако бъде направено - ще е лоша реклама за самия Борисов.
После, amk, това котео изброи в първия пост след мен /не мис е цитира, но се сещаш за кое говоря де ^^/ - склонин съм да се съглася с малка част от нещата, повечето са "на път", но сигурните едва бройка.
Аз отново казвам - нищо е, но и дните са малко. Въпросът е да не хвалим примеира на стоте му дни, защото има много време да се оплеска. Пък и ако трябва да бъдем честни и трябва да си изсмучем от пръстите - и БСП са свършили все нещо, нали... ;D
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Там е работата. Че правителството има страхотен старт и ако довърши всичко започната в първите си сто дни ще е добре за България.Първоначално написано от bulgarian1878
Кабинетът ББ направи много повече за 100 дни отколкото БКП за последните 3. Те правеха нещо само в началото. После се започна с кражбите, заменките и т.н. и се замазваха очите на народа със сваляне на цените на парното посред лято. Спряха ни еврофондовете, от магистрала Тракия за 4-те години мандат са построени 27 километра! Направо са се претоварили. Кабинетът Сакскобурготски, който също краде за 4 години направи 80 км. Абе началото е обнадеждаващо и много добро, дано така продължи.![]()
Добре бе икономически експерте, аз няма претенции да съм такъв, ти явно имаш. Обаче един прост въпрос ми се набива в главата като говориш за възвърнатите пари от замразените еврофондове- при положение, че голяма част от тях бяха възвърнати преди приемането на бюджет 2010, който е бюджет на стагнацията и намалените разходи по потреблението, защо тези пари не бяха използвани именно за повишаване на стандарта на живот, за повишаване на доходите на хората, или може би сега ще оспориш мисълта ми с твърдението, че парите са отпуснати за друго? Ами за какво са отпуснати, че нито виждам пътищата да се оправят откакто дойде новото правителство на власт, нито нищо. Пък и надали някой може да ни държи сметка затова за какво използваме пари, които сме си ги изработили и заслужили, които ни се полагат по право и в този смисъл можем да ги използваме както сметнем за добре, стига да е в полза на благосъстоянието на страната ни.
И последно- как искаш да плащаме високите си данъци, като са ни най-ниски заплатите в ЕС? Защото не е нужно да си експерт, за да се сетиш, че високите данъци и цени вървят право пропорционално с високия стандарт на живот, както е в социални страни като Швеция. Да, може да не съм финансов експерт, може да разсъждавам опростено и по народному, обаче елементарната логика те кара да стигнеш до тъй простите изводи, че няма как една икономика да се развива и благосъстоянието на един народ да се повишава когато само му режат заплатите и пенсиите, когато по този начин му се намалява покупателната способност. Как да отчита прираст бизнеса, как да отчитат прираст магазините например, като хората нямат пари да си купуват достатъчно от тях? Респективно, как да върви напред тази икономика и да не се затварят всекидневно магазини, както става, понеже няма кой да купува или купува много ограничено. Пак казвам- може да дразня с едни и същи аргументи, но аргументи, които колкото и да въртиш и сучеш, си остават логични и смислени. Кое е глупост в съжденията ми? Нали Дянков е големия световен експерт? Ами да възвърне 250 милиона загубени пари, айде! Защо мен ме караш, аз какъв съм- министър на икономиката и вицепремиер ли?
Първоначално написано от kristo
Естествено, че съм запален. Нали ще уча "Политика, Етика и Икономика".Първоначално написано от lubata619
Задължен съм да имам повече от обща култура. Най-малкот ми е известно разделението на силите и основни единици в икономиката и не си позволявам некомпетентни коментари без поне някакво покритие.
amk, извъртя темата. Ако правителството продължи както я е започнало с урезки, заради ниския бюджет - ще стане доста по-лошо. Напротив, дано не продължава, както я е започнало, защото достатъчно орязаха от много места. Но имам надежда, надежда една... И дано само не си остане несбъдната мечта.
Айде стига с този спор, нека видим, та ще говорим после. Пак обаче ще напиша - дано песимизмът ми се разочарова и дойдат по-хубави времена.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Като казах започнало, имах предвид, че добре се тръгна със съд и еврофондове и, че се справят добре с кризата, което е трудно за едно младо правителство, избрано в средата на един икономически пущинак.Първоначално написано от bulgarian1878
А иначе ето го лошия Дянков с грабителските си ходове ->http://dnes.dir.bg/2009/11/22/news5418788.html . Кристо, сигурно пак ще каже, че е популистки ход, предполагам?![]()
![]()