.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Велоергометър-въпроси

Имам няколко въпроса за велоергометъра, тъй като почвам да го карам редовно.
    Целта ми е сваляне на мазнини
    1. Как да сменям степените и по колко време да ги сменям?
    2 . Има ли значени как се стъпва на педалите-с пръстите ли или как...?
    3 .На екранчето ми се появява някаква цифра, която не мога да разбера, а и не пише за какво е-карах 15 минути и стана 8.8, като постоянно нараства. Някой има ли едия за какво е?
    4.Тъй като ми писва само на велоергометъра, може ли да го съчетая веднага след него със скачане на въже?
    5. С каква средна скорост е добре да карам за изгаряне на мазнини?

Питам ви, за да тренирам правилно и да не правя нещо грешно, така че вместо да сваля мазнини, да стане нещо друго.

Благодаря предварително.

Супер фен Аватара на Shia
    Степените се сменят според натоварването,което искаш да упражниш.
    Сменяш пожелание и според силите ти.
    Стъпвай с цял крак,но няма значение.
    Има няколко цифри,който могат да ти се появят
    -Скорост
    -Изминато разтояние
    -Изразходени калории.

Предполагам,че при тебе изминатото разтояние щом се увеличава и нищо повече.

И аз първо предположих, че е изминато разстояние, ама в каква единица. НЕ може ад е километри за 15 мин... прекалено много е. НЕ може и метри за 15 мин... прекалено малко. Или просто аз имам погрешни разбирания.
    А и да добавя един друг въпрос-с каква средна скорост е добре да карам?

Голям фен

-

Тази цифра е скоростта ... карай на 3 степен за сваляне на мазнини или на 4 ... не сменяй степените ... на ден поне по 30 мин. иначе няма ефект ... аз имама велоаргометър в нас и си карам със скорост 16 - 17 ... стъпваш с целия крак ... това е успех ... аааа и можеш да го съчетаеш с всичко ... аз съчетавам с обръч, коремни преси и други упражнения

Не е скоростта със сигурност. Нея я знам къде се намира. Явно ще е разстоянието... ама в каква единица?

Фен Аватара на ilsss
    Град
    Burgas
    ми мацка не ти ли пише кво кво е под числата може да е километри калории пулс скорост време
    и аз имам въпрос.колко калории трябва да се изгарят на ден и за колко време

Голям фен

-

аз изгарям около 350 калории за 35 мин ...

Ами не пише... Колко горе-долу е разстоянието за 15 мин?

Голям фен

-

За 15 мин е около 5 км. ... в никакъв случай не е 8

Ми виж си в инструкцията на велоергометъра или поне нацъкай малко снимки. Освен това първо скачай на въже, после върти педалите.

За мазнините:
    1 -> http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#6308559
    2 -> http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#6257397

Супер фен Аватара на Shia
    Ако си върти с 25 в час,що да не е възможно.Аз преди със велоергометъра въртях с 26скорост,а треньора ме караше и на 28 да стоя.

^ Това при какво съпротивление?

Абе аз карам със следна скорост 40... Ама карам най-много на втора степен,щото ми е все още трудно.

Хубаво, де - проста математика, ако не друго. И малко логика.
    Ако наистина караш с 40 км/ч, за 15 минути колко километра ще си изминала?
    8.8 си е почти 9, а това, което мислиш за средна скорост, спокойно може да не е 40, щото на мен поне ми изглежда безумно много, а 36. И пак пробвай да сметнш.
    Точно разстоянието е. И е в километри.

Съвет от мене - между 35 и 50 минути - 40 минути са идеални. За изгаряне на мазнини е окей и ниска степен, дори и втора (по същата причина, поради която се препоръчва джогинг, а не спринт). Не карай абсолютно всеки ден, 5 пъти в седмицата е добре, но гледай двата почивни да не са един след друг. Чувала съм, че ако се кара на гладно имало най-добър ефект, но не съм забелязала подобно нещо от личен опит.
    И още нещо - ако усетиш, че те болят коленете и болката не отмине след един ден почивка, спри да караш поне за десетина дни, че много се прецакват краката, ако се престараеш.

Айде, успех!

Ами аз под средна скорост имах предвид, че варира между 38-45, то и аз как се изразявам, но обикновено около 40 ми е много лесно да карам. Сигуран съм за това, че това е скростта.
    А нали няма шанс да ми пораснат нещо повече прасците?

Оф, да ти кажа, не би трябвало да пораснат, но и не очаквай да се смалят. В смисъл, че аз имам велоергометър от 3 години и го карам доста редовно и прасците ми не са мръднали ни нагоре, ни надолу. Пък са много... "мощни". Голяма болка ми бяха, ама явно си е генетично заложено.
    Иначе свалих от обиколките на бедрата и дупето, ама прасците си стоят същите. Пак добре, че не растат още, че иначе...

Действай. Има ефект, стига да не ти служи като голяма и скъпа закачалка за дрехи, разбира се.

Аз не искам държа прасците ми да се смаляват и така са си добре, просто да не се разширят.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си