.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Тема: Хума

Hybrid View

Голям фен Аватара на DesSsi

Хума

ами мисля да започна да се грижа за лицето ми с хума,, но с какво да я смесвам ?

Повече от фен Аватара на Ambrosia
    аз си я правя с кисело мляко

да и тва го има .. а пък майка ми някой път и с вода си прави

смисъл по най-обикновения начин се смесва хумата там с другото нещо , така ли

еми да слагаш ги в нещо , бъркаш,мажеш и ВОАЛА!

а колко често в седмицата

Мега фен Аватара на mechtaq_za_teb
    Град
    ~in the eternal summer~
    С кисело мляко, розова вода или просто вода... хумата е страхотна за кожата
    А бе отдавна, беше тъжна вечер.
    Поредната... Да знаех само аз,
    че в утрото не ще те видя вече,
    че ще бъдеш мъничка звезда...

Мерси за помощта

Маска за подхранване с хума и зехтин

1. 1 супена лъжица мед
    2. 1 супена лъжица хума
    3. 1 супена лъжица зехтин
    Медена маска
    1 чаена лъжичка хума, 1 чаена лъжичка мед. Смесват се хумата и меда – разреждат се с малко хладка вода. Маската се сваля след 30 минути със студена вода.
    При мазна и замърсена кожа, акне, пъпки.
    - 2 с.л. хума, 4 с.л. вода, 5 капки лимон, 1 яйчен жълтък;
    1.суп.лъж.мед(по възможност истински мед )
    1.суп.лъж хума...зелена,жълта,бяла..ка вато и да е,хумата е вълшебна!
    1.ч.лъж.канела и сока от половин лимон.Седи се 20 минути и се отмива с хладка вода
    хума се смесва с отвара от лайка (или други билки), сок от пресни плодове или зеленчуци, или лъжичка мед. сместа се нанася на лицето и престоява 20мин., след което се изплаква обилно с вода

Супер фен
    Аз смесвам с мед,лимон и кисело мляко. Меда за черните точки,лимона изчиства много хубаво лицето,а киселото мляко си е полезно по принцип...

Я ми кажете когато я смеся с вода може ли да стой в хладилника или как се съхранява!Смисъл цялото ли пакетче да го смеся или не!

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    аз си я правя с вода

Цитирай Първоначално написано от titinkaa
    аз си я правя с вода
    Да и аз така ще я направя но цялото ли пакетче си слагаш смисъл което остане може ли да се използва за да се мажеш и друг път или се ствърдява и трябва по малко да си правиш!

Супер фен Аватара на bloodymirror
    Ето ти и малко повече инфо за хумата и видовете й :

В днешно време хумата, или глината, както ви е по-удобно, се използва най-вече в козметиката. Големите козметични компании я слагат в продуктите си,а и вие самите можете да си направите маска с хума от аптеката.

Сигурно ви е направило впечатление, че хумата е в различни цветове. Това се дължи не на промишлени оцветители, както някои си мислят, а на различните минерали, които се съдържат в нея.

Зелена хума

Подходяща е за нормална и мазна кожа. Регулира мастната секреция на клетките и е подходяща за справяне с мазната коса.

Зелената хума има и най-широко действие. Почиства кожата, подхранва я с необходимите минерали, заздравява наранените зони и ревитализира.

Бяла хума (каолин)

Подходяща е за суха и нежна кожа. Като маска за коса придава жизненост и блясък. Бяла хума съдържат и бебешките пудри. Богата е на силиций и помага за унищожаване на токсините.

Червена хума

С нея се правят маски за нормална и суха кожа. Червеният й цвят е заради съдържанието на железен оксид.

Богата е на олиго-елементи и връща блясъка на кожата. Помага и за подобряване на кръвообращението.

Жълта хума

Богата е на минерали и тонизира клетките. Подходяща е за нормална и мазна кожа. Подхранва нормалните и чупливи коси.

Розова хума

Омекотява кожата и връща блясъка й. Подходяща е за деликатни, чувствителни лица. Съдържа много олиго-елементи.

Синя хума

Обогатява кожата с кислород, може да се използва за всички видове кожа.

Когато правите маска за коса с хума, трябва да добавите малко алкохол - няколко капки спирт например, за да я отмиете после по-лесно!

Ако сте с боядисана коса, избягвайте да правите маска с хума, защото активните й съставки отмиват цвета!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си