- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Терзание
Ето накратко как седят нещата. На морето се запознах с едно много симпатично момче. Там за 7 дни изживях неща, които отдавна не съм изпитвала. Аз си имам гадже ( моля ви не почвайте с нраавоучителните забележки и епитети "к**ва). Въпросното момче беше наясно , че аз си имам гадже, въпреки че нито един път не стана дума за тази тема и това не ни пречеше да си изкраваме страхотно. Наречето го летен флирт, забежка, романс, изневяра...Важното е , че това ме правеше щастлива, чувствах се харесвана, чувствах, че някой ме желае, всеки допир ме караше да изтръпвам. До секс не стигнехме, въпреки че имаше ази възможност....Когато се върнахме в Сф всеки трябваше да си заживее в своя свят. Имам му скайп. В началото си писахме, но супер често настъпваше неловко мълчание...Но една вечер си писахме до 4 часа сутринта и макар и чрез скайп усетих отново, че у него има тръпката отпреди. През един общ приятел разбрах, че на него му било само за сеска, но аз не вярвам ( това не е защото ми с еиска д ане е така, а защото макар и за 7 дена го видях какъв човек е ). Това дали някой те сваля само за секса си личи от км....Просто не е тип к*рвар. Имаше периоди в които си писахме често. Аз имам чувството, че той изпитва нещо към мен, макар и и не силно изразено. Но може би фактът, че си имам гадже го възпира. Имаме общи приятели и няколко пъти сме се виждали чрез тях. Но когато се видим , сякаш сме непознати и разговорите с есвеждат до банални неща. Един пъти се засякохме, когато бях с гаджето ми и аз едва ли не можех да го погледна в очите.....Но след няколко седмици ми писа, аз му спомяхнах , че ще се виждам с обши приятели и той неочаквано дойде. Държеше се мило, говореше с оз глас, който ме разтапяше, беше неочаквано разговорлив за характера си. През цялото време имах чувството, че ме гледа, а на мен през цялото време ми с еискаше да го докосна или да го целуна. След няколко дни си писахме. Беше доста ксно , а той започна да ми говори за някакви супер философски теми за живота и някакви такива....Аз бях мн уморена и явно съм казаола неща , с които не е съгласен и по някакъев супер тъп начин приключи разговора ( т.е той едва ли не съжали, че ми споделил тези свои виждния) На следващия ден с еопитах да замажа нещата, но разговорът се изчерпи с два реда. А след последният път, когато се видяхме , не мога д аспра да мисля за него. Искам да го видя по някаъв начин, но не виждам как....Наистина не мога да спра д амисля за него А нер искам да му пиша, защото имам чувството, че ще му стана досадна....
А пък ето как седят нещата с гаджето ми- от много време с него не съм изпитвала това, което изпитах на морето- т.е страст. Ежедневните проблеми и рутина прчат страшно много. От близо 3 год сме заедно, обичам го, но тръпката във връзката малко по-малко се превръща в рутина......
и в крайна сметка какво искаш от нас, че аз не разбрах??![]()
I don`t care .. ;] ..
Това е, търсиш разнообразие, с него (момчето от морето) си изпитала това за 7 дена. Но той също може да ти омръзне както гаджето ти в момента. Щом обичаш приятеля си по добре остани с него. Мисля че твоето е само лятно увлечение. Но ако мислиш че имаш някакво бъдеще с момчето от морето, нищо не пречи да рискуваш, но по този начин, че ако не се получи да си останеш с приятеля си. (Освен ако вече не искаш да си с него.) Никога не е лошо да си имаш втора вратичка.
Forever trusting who you are and nothing else matters!!!
мисля че осъзнаваш, че връзката ти с гаджето ти няма бъдеще? според мен просто няма смисъл .. то и аз обичам сички бившино просто не е по същия начин... мисля че си се влюбила в тоя от лятото
опитай се да му покажеш какво изпитваш, току виж и той чувства същото и айдее ново гадже
успех
![]()
съветПървоначално написано от sunshinepp
![]()
това на морето е било страхотно изживяване за теб но трябва да го оставиш в миналото т.е. да си останеш с приятеля ти след като го обичаш. Друг е въпроса тези твои леки забежки да не станат чести защото тогава няма да има смисъл да лъжеш приятеля си а просто му кажи че няма смисъл да сте заедно и т.н![]()
There is no right or wrong, only fun or boring
всичко зависи от теб.според мен трябва да пробваш с момчето от морето,защото мисля,че връзката ти със сегашното ти гадже се е превърнала по някакъв начин в навик.най-добре ще е да бъдеш с този с който се чувстваш щастлива,това е най-важното.
good luck..![]()
http://www.panoramio.com/user/598821
it's all a theatre and i'm never myself..
с приятеля ти всичко се е изчерпало..на колко сте??![]()
I don`t care .. ;] ..
аз-19, той- 20Първоначално написано от sunshinepp
оо ясно..еми за мене с тоя дългогодишния може да сте си приятели...изчерпали сте се..не знам..мое мнение..![]()
I don`t care .. ;] ..
Някои ме съветват да пробвам с момчето, но въпросъ е КАК ? Както казах настъпват неловки мълчания по скайп, а и изобщо не съм наясно дали на него му е гбило само за морето и си въобразявам, че ме харесваА и след последният ни разговор по скайп, се чувствам леко глупаво аз да му пиша.....
ааа за тоя си била няква лятна забежка, нищо повече..мисля че тука всичко е ясно ..нали се сещаш.. море плаж..заведения дискотеки..ала бала.. нищо повече..не му се впрягайй
![]()
I don`t care .. ;] ..
пиши.. пиши.. не се чуди..Първоначално написано от Lolla
Не се смейте на човек,
който прави две крачки назад..
Той може просто да се засилва!!!
И просто така ще оставиш гаджето,заради някакво лятно увлечение?
Аз мисля,че т'ва което е станало на морето трябва да си остане там .. щото иначе ще е супер не честно спрямо третия човек в историята .. а точно приятеля ти.
Първоначално написано от AutomatiC
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
Тази цялата сила, която си вложила в терзания по влюбването в новото момче, можеше да отиде в опити да развиеш настоящата си връзка. Ако нямаш желание или момчето ти няма желание, ясно. Но не може да си изчистваш съвестта със заявлението "обичам го" - бездейно, безжизнено, никакво. Знаеш двата пътя, по които можеш да поемеш с достойнство (оттук-нататък, защото летните ти действия не звучат особено коректни), събери си ума и избери с кого от тях искаш да повървиш.
Наистина благодаря за отделеното времеПървоначално написано от JoyfulCompany
А иначе- наистина съм отделила много реме, търпение, сълзи, разгоори, намеци и т.н за да оправяй нещата към настояшия момент. Отстрани всичко си изглежда ок при нас, но всъщност не е така. Просто страстта липсва. Просто поведението му спрямо преди е разично- наприме не си спомням кога за послевдно ме е прегърнал и целунал изненадващо и да усетя някаква страст
Вече и по-черсто с екараме, по - често се дразним един на друг, романтиката е рядко и за малко....Наистина поякога имам чувството, че сме само приятели.....И тези нещша съм му ги казвала.....
На възраст си колкото мен , ама явно още не можеш да осъзнаеш ,че думи от сорта на летен романс и изневяра от страна на някого , означават точно това. Не очаквай нито повече , нито по - малко.Относно приятеля ти интересно, как би реагирал ако разбере за другия . И още нещо - направи опит ако желаеш да бъдеш с настоящия си приятел , да оправите нещата . Направи нещо различно за него ТИ. Не чакай все на него . Всички връзки имат хубави и лоши периоди не знам защо се заблуждаваш ,че всичко винаги е розово.
Вече има все по - малко и по- малко теми , на които си струва да се пише...
Не за 1 път ще го кажа,живота е един и всеки има право да изживее своите мигове.Хората не са толерантни и винаги ще ти слагат етикети .Въпреки това направи това което ти подсказва сърцето.Живота си заслужава тогава когато е чиста страст.В рутината и ежедневието няма нито красота-нито наслада![]()
^^И все пак има неизброимо много начини, по които можеш да извършиш нещо. Разграничавай морал и ясни взаимоотношения. Не пробутвам никому първото, откривам смисъл и удовлетворение във второто. Ей така, за собствена завършеност, без значение кое се избира, може човекът отсреща своевременно да бъде уведомен, нали (що се отнася до избор, свързан с него). Не вреди.
Към теб, девойко, Lyubeto е права, дълго време до един човек надали може да бъде безпроблемно. А и нима връзките имат срок на читавост - време, след което започват да се превръщат в рутина? Не, нещата опират до любов и желание. Прощавай, че все ти навирам настоящия приятел пред очите, но сякаш е достатъчно важен, за да започнеш да подреждаш оттам. Сякаш искаш да отложиш изясняването, а не трябва. Колкото до летния романтик - там само ти можеш да прецениш значението, както на това, което се е случило, така и на последвалото отношение (и малко вмятане, може би ти наричаш приятеля си просто "гадже" (и след 3 години), как очакваш обаче момчето да не се възпира от този факт (хубаво и прави!)). Последно, не е необходимо постоянно да има някого до теб. Не изгубвай себе си измежду тези връзки.
Прав/ а сиНо ето къде е проблемът- не виождам страсста в приятеля ми както съм я виждала преди. ( аз правя всичко , за да я възвърна, но не става) За него сме по-скоро като семейство, отколкото като гаджета. Може това с еполучава, защото сме прекалено дълго време заедно, защото за тези години почти не сме се отделяли един от друг, най- близките хора сме един на друг.....Но със същият успех може и да сме приятели, нали ? Тези неща съм му ги казвала,карали сме се и накрая сме се сдобрявали и аз намирала в сили да повярвам, че всичко пак ще е пълно с любов, страст и т.н....но след някакво известно време всичко се срутва.....Бяхме на море заедно- там на фона на хубавата атмосфера, нещата изглеждаха още по-зле.....Представете си родителите ви на море....Женени от мн години, свикнали един с друг и страстта и тръпката са в някакви изолирани моменти.....А той беше различен- преди беше много страстен, дори обсебващ, и всяка минута с него ме караше да сияя, да знам , че го привличам сексуално и т.н....Накрая въвъ влака навръщанер с епояви отново някакъв проблясък....и пак старата история. Той е станал по-нервен, по-безстрастен, пртедпочита приятелите си....И аз отидох на онова море и там всяко нещо, което правихме с онова момче, всеки детайл беще представата ми за прекарване на море с гадже….Естествено ние не се изживявахме като гаджета- просто се харесахме и изживяхме това еаресване. Просто искам поне за още една вечер да се почувствам влюбена и това да е споделено....С тов амомче не се бяхме виждали мн време и аз си казах, че тр да го видя, за да видя дали ще ми трепне нещо.....И като се видяхме- трепна ми. Имам чувството, че и на него му е трепнало нещо....Дори само когато си пишем ми трепва нещо....Бих искала поне да си пишем.....Но какво да му кажа , каво да му пиша? Последният път като му писах, му казах д апрочете еди коя си книга и той каза «добре» и дотам....Принципно и друг път е замлъквал така разговора, но сега май е по-различно, защото предишния ден той май се разочарова малко, че представите ни за някакви езотерични неща, прераждания и т.н не съвпадат......Вече наистина се побърквам ( проблемът е, че и няма на кого да споделя, защото мн малко хора подозират за това, а тези хора не са в БГ ) Съжелявам за многословието
Но най- гадното е, че само вися в скайп и гледа дали е онлайн....А той мн често е, т.е вида , че и аз съм....Понякога си оставям компа включен само и само, за да съм онлайн, ако евентуално рещи да ми пише....Побъркана работа ( от моя страна). И аз си мисля постоянно за него и какво ли още не....( както с едосещата малко ми е трудно да съм си със сегашното гадже, когато си мисля за друг...) Какво да правя- да му пиша ли или не ? Моля ви за съвет
Моя съвет е да спреш да си въобразяваш каквото и да било свързано с другото момче. Ако толкова искаше да ти пише/ обади щеше да го направи 100 пъти до сега и да се изясните . Излез от филма . Щом вече смяташ ,че нямаш бъдеще с приятеля си по - добре и за двама ви ще е да се разделите . Няма смисъл да се измъчвате взаимно, а и да го заблуждаваш . Остани сама със себе си .
Вече има все по - малко и по- малко теми , на които си струва да се пише...
И не унивай : ) Говориш като смъртник. Не че не си смъртна, не че трябва да живееш нехайно поради това, но опитай да не обвързваш чувството си за щастие с други хора. То опира до теб, по-спокойно и по-уверено действай. Да си жива и здрава, пък ще видиш колко още ще бъдеш желана, колко бързо се обръщат нещата и още колко друг смисъл, далеч-далеч от този, има.
Наитина ти благодаря за това , че си посвещаваш времето ма моите глупостиНаитина имам гадният навик да придавам на миналото прекалено голямо значение.....Аз вярвам в съдбата и в неините знаци и наистина вместо да седя пред скайп , по-добре да се огледам
Благодаря за помощта