- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Войник ДО ЖИВОТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Така, като бивш военен, подадох си рапорта преди има-няма 4 месеца, преди да напусна бях с чин старши лейтенант и бях командир на взвод в 65 МСРО "Тихина". Това подразделение вече не е това което беше някога. В в момента основният състав е от капут, не от войници От колеги в други подразделения знам че и при тях положението е подобно. След предварителната подготовка 90% от бъдещите "защитници" на България не знаеха как се сглобява или разглобява автомат, имаше и рекордьори които го разглобяваха за по 2 минути![]()
:shock Да не говориме че по-голямата част от командния състав въпреки че трябва да са в долението, тях ги няма. А ако 500 лв. те удовлетворят като пари? толкова взима един прост сотаджия, освен това армията ни я чака още едно намаляване на бичния състав. Аз се чудя защо направо не я разформират. 6 години в НАТО направиха това което Ньойския оговор не успя да направи.
А отностно чуждестранните легиони - чужденци се приемат във Френският легион, Руската армия - подразделенията в Южна Осетия и Абхазия, Турската и Израелската армия.
Най-добри са парите във Френският многонационален легион, но пък ако искаш да станеш истински войник ходи в Южна Осетия и Абхазия, документи можеш да подадеш в посолството на Русия. Аз все още не съм се решил, но мисля да го направя, той като голяма част от колегите ми в Тихина отидоха там.
ПП 1n5ub0rd1na73 поздрави на баща ти от един бивш тихинианец. И не сме такива уроди, просто държиме малко повечко на реда и дисциплината от колкото другите, защото условията в които ние раотим са доста по-опасни. А и също така, военната служба довежда до известни психични отклонения![]()
![]()
![]()
![]()
Това последното е майтап.
I want you to remember that no bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor, dumb bastard die for his country.
Не навсякъде е така! Калеко ми е капитан в спец.частите така да го кажа.Неговите хора ходят по 40 км на ден,по цял ден лицеви,стрелба,бягане,упра нения.Работата не е чак толкова забутана както ти казваш.Вярно че в някои градове е така!