.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42
    Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *

аз- готвачът

нека тук си помогаме за готвенето, някакви рецешти, когато някои има нужда.
    аз съм много зле с готвенето, признавам си. не мога да направя дори една супа

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

и аз имам голямо желание ;дд ако някой е добър като готвач нека да сподели как се правят най-лесните неща, колко време се чака и такива работи ;>

Град
    София
    Аз пък съм много добър в готвенето, но готвя само когато нашите ги няма и съм много гладен, а съм си изхарчил кинтите, иначе си поръчвам храна. Ако на някого му трябват някакви рецепти ще помогна с удоволствие.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Супер фен Аватара на cookie_master
    мога да споделя как се прави таратор

Аз и това не мога.Само яйца мога да правя.Веднъж се опитах и картофи да изпържа,но не посмях втори път Ще е хубаво някой разбирач да ни помогне.
    "Оставиш ли се да те опитомят, има опасност да поплачеш..."

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    някой да ми сподели как се прави МУСАКА

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Мега фен Аватара на ameli
    аз си имах една тетрадка с рецепти, но я загубих сега почнах нова и имам само 3 едната е за торта, другите са си мои бъркочи. мога да давам рецепти от кулинарния журнал-имам няколко броя
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Ето това намерих в нета,дано ти помогне
    Продуктите са за 5/6 порции:

500 гр. кайма смес
    1 глава лук
    1 домат
    картофи
    чубрица
    магданоз
    черен пипер
    сол
    червен пипер
    олио

* задушаваме на ситно нарязания лук в олиото /можеш да добавиш малко сол - това е от хитринките на баба ми/
    * добавяме подправките на вкус
    * след това се добавя и каймата. С дървена лъжица се стрива докато стане гладка смес и изчезнат бучиците и се задушава
    * добавят се и настъргания домат /ако е необходимо се добавя и малко вода/, задушава се на тих огън докато водата изври.
    *в тавичка се поставя един пласт от нарязани на дребни кубчета картофи, може да посолиш малко
    * разстилаш сместа с каймата върху картофите и покриваш плътно с още един пласт картофи на кубчета
    * долива се топла вода около 2/3 от височината на тавичката. Пече се докато водата изври
    * когато водата е извряла и картофите са изпечени се прави застройка от 1 кофичка кисело мляко и 4 яйца. Ако искаш да имаш пухкава коричка върху мусаката може да сложиш и малко сода за хляб.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Цитирай Първоначално написано от AraBella
    Аз и това не мога.Само яйца мога да правя.Веднъж се опитах и картофи да изпържа,но не посмях втори път Ще е хубаво някой разбирач да ни помогне.
    Ето една рецепта за пържени картофи, която като ходя при баба ми в Екатеринбург през лятото винаги ми прави и са много вкусни. Кръстил съм ги "Пържени картофи по руски":

Картофите се нарязват на тънки парчета. Слагат се в тиган с капак, на дъното на който е сипано малко олио.Включва се котлонът. След 20 минути отваряме капака, поръсваме горните картофи със сол, след това с лъжицата бъркаме, така че долните картофи да дойдат по-отгоре. Посоляваме отново - понеже сега отгоре са картофи, които не сме солили.
    Захлупваме с капака и след още 10-15 минути. Всичко зависи и от това колко е силен котлонът, така че е хубаво да се пробват дали са готови. Чудесни са, като се поръсят със сирене.

Мега фен Аватара на sasha_90
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA
    някой да ми сподели как се прави МУСАКА
    Лесно се прави не е кой знае колко сложно и скъпо.За продукти-зависи от това кой как я прави.Напоследък аз я правя в тенджерата.
    Трябват ти:картофи,кайма,лук,червен пипер,сол,чубрица(може и бахар и дафинов лист)
    Начин на приотвяне:Запържва се лукът,после каймата,а накрая картофите.След като те се запържат,слагаш вода+подправките.Солта аз я слагам,чак,когато станат готови картофите.

Аз мога да правя спагети със сос Болонезе ... всичко си пише на опаковката
    Nobody breaks my heart.

Не оставяй някой безумно тъп човек,
    който няма представа колко е часът,
    да те убеди в противното."

Ever notice how 'What the hell' is always the right answer?

Голям фен Аватара на tanchu
    Град
    Пловдив *
    Аз правя кекс,палачинки,пържени картофи,гръцка салата,домати пълнени със сирене.. и гледам вечер Жак Пепе по Fitnes (тв)..понякога прави доста лесни неща

аз някъде преди две седмици като по чудо направих гръцка салата ..
    незнам какво ме прихвана обаче доста добре се получи.. все пак като за начинаеща стана идеална .. даже си го документирах това огромно събитие ;D .. ето и снимчица на салатката:

http://prikachi.com/files/1154915t.jpg

п.п. ако след някой друг ден пак ме прихванат да направя нещо друго ще постна снимка

Град
    в света на приключенията ..
    мога да помогна за сготвянето на Нескуик !

п.п.готина темичка

Ето една рецепта за пържени картофи, която като ходя при баба ми в Екатеринбург през лятото винаги ми прави и са много вкусни. Кръстил съм ги "Пържени картофи по руски":

Картофите се нарязват на тънки парчета. Слагат се в тиган с капак, на дъното на който е сипано малко олио.Включва се котлонът. След 20 минути отваряме капака, поръсваме горните картофи със сол, след това с лъжицата бъркаме, така че долните картофи да дойдат по-отгоре. Посоляваме отново - понеже сега отгоре са картофи, които не сме солили.
    Захлупваме с капака и след още 10-15 минути. Всичко зависи и от това колко е силен котлонът, така че е хубаво да се пробват дали са готови. Чудесни са, като се поръсят със сирене.
    Мерси много.Когато имам възможност ще я пробвам

Супер фен Аватара на bloodymirror
    Цитирай Първоначално написано от cookie_master
    мога да споделя как се прави таратор
    Да,и аз.. много обичам =D

Мега фен Аватара на ameli
    веднъж ядох едни картофи, бяха с финна коричка и копър и сиренце ... някой знае ли как се казват (рецепта, може и снимка)

а колко трябва да е силен котлона? и задължително ли е да е в тиган, не може ли в тенджера? колко олио се слага - давай рецептите с точности, за да стане по-добре
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Град
    Plovdiv
    Аз не мога и филия да намажа
    kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre

Град
    Пловдив
    аз не мога НИЩО! дори специално за мен купуват нарязан хляб и нарязани колбаси,че да не си одрежа пръстите к'вато съм саката
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

ама тя тая тема се обърна на Кой може да готви, кой не може. Такава тема имаше. Идеята е, доколкото разбирам аз, да споделяме рецепти и ако някой има въпрос - който може, да му отговори.
    Помеже няма въпрос ще споделя една моя любима, за курабийки, ама от ония хубавите, домашни, които са поръсени със захар

Необходими продукти

3 яйца
    1 чаена чаша захар
    1 чаша кисело мляко
    1/2 чаша олио (даже слагам понякога малко по-малко, ако искате може и 3/4)
    1 лъжичка сода
    кората на един лимон (незадължително, ако ви харесва, аз лично не ползвам лимон)
    1 разбит жълтък и малко захар за най-накрая

Начин на приготвяне

Първо се разбиват много добре яйцата и захарта.
    След това се прибавят олиото, киселото мляко, содата и настърганата кора на лимона.
    Меси се тесто по познатия мисля на всички начин. Разточва се на не много дебел пласт, около 1 пръст и се оформят курабийките с формички или, ако нямате формички с чаша или де правят като кюфтета на форма.
    Редят се в леко намаслена тавичка, като не трябва да са наредени много на гъсто, защото при печенето доста се уголемяват.
    След като се наредят в тавата, всяка една по отделно се намазва с разбития жълтък и се поръсва със захар.
    Изпичат се в загрята фурна при температура 180-200 градуса и внимавате да не загарят. Надявам се, ако някой пробва, да му хареса.

Скайп - dark_elf2

Цитирай Първоначално написано от tonie__
    аз не мога НИЩО! дори специално за мен купуват нарязан хляб и нарязани колбаси,че да не си одрежа пръстите к'вато съм саката
    На мен затова салата не ми дават да правя, и малката ми сестра обикновено я прави.
    Иначе мога да варя яйца и да правя таратор!
    I will never bother you,
    I will never promise to,
    I will never follow you,
    I will never bother you.

Супер фен Аватара на shakira96
    Град
    София
    Аз ОБОЖАВАМ да готвя! Ето и една лесна рецепта от мен:

Кошнички от салам (за 6 човека)
    Продукти: 8 - 10 филийки салам, дебели около 1см, пюре от картофи (спанак), 2 - 3 твърдо сварени яйца, червен пипер.
    Приготовление: Изпържваме салама, който изменя формата си и наподобява кошница. Пълним с пюрето и наръсваме ситно нарязаните яица.

Успех!

ъм...аз мога да пържа картофи,да правя руска салата,да правя спагети,готови супи ,club сандвич,гръцка салата,пиле с картофи,кекс

Цитирай Първоначално написано от POLLINA
    някой да ми сподели как се прави МУСАКА 8-)
    Веднага ще ти споделя, само че аз я правя с хляб(вместо с картофи).

За 5 порции ти трябват:
    250 г. мляно месо(кайма)
    250 г. сух хляб
    Червен пипер
    Черен пипер
    Сол на вкус
    100 г. прясно мляко
    100 г. натрошено сирене
    2 глави лук
    3 връзки магданоз
    3 червени домата
    70 милилитра олио(около 4-5 супени лъжици)
    1 супена лъжица доматено пюре

Приготовление:
    Нарязваш хляба на кубчета, слагаш го в тава и го запичаш докато придобие златист цвят
    Нарязваш лука и го задушаваш - слагаш олиото и малко вода, добавяш лука, като се загрее мазнината и чакаш докато - докато придобие прозрачен цвят.
    Добавяш каймата и слагаш червен пипер. Каймата се разбърква докато стане дребнозърнеста маса. После добавяш сиренето, доматеното пюре, черния пипер, солта, хляба, прясното мляко и магданоза(ситно нарязан, естествено). Добре разбъркваш получената смес.
    Нарязваш доматите на кръгчета и ги поставяш върху тавата(това не бих казал, че е задължително, но го пишеше в рецептата) и изсипваш равномерно сместа. Слагаш тавата във фурната и я печеш 20-25 минути на 180 градуса(мисля, че е по-добре фурната предварително да е загрята, ама то и без това първо печеш хляба в нея, просто няма да я изключваш).
    Ястието е висококалорично, една порция е някъде към 600-700 калории и е много засищащо.
    П.П.Като разчиствала, баба ми случайно намерила някакви стари листчета с рецепти за ястия със сух хляб и реших да пробвам мусаката и беше невероятно вкусна. Така се роди идеята за тази може би малко странна комбинация

Супер фен Аватара на cherrygloss
    Град
    Бургас
    Аз мога спагети,баница,пица,яйца и салати разни..Само основни неща
    И не мога да беля каквото и да е без белачка..
    I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си