Ето това намерих в нета,дано ти помогне
Продуктите са за 5/6 порции:

500 гр. кайма смес
1 глава лук
1 домат
картофи
чубрица
магданоз
черен пипер
сол
червен пипер
олио

* задушаваме на ситно нарязания лук в олиото /можеш да добавиш малко сол - това е от хитринките на баба ми/
* добавяме подправките на вкус
* след това се добавя и каймата. С дървена лъжица се стрива докато стане гладка смес и изчезнат бучиците и се задушава
* добавят се и настъргания домат /ако е необходимо се добавя и малко вода/, задушава се на тих огън докато водата изври.
*в тавичка се поставя един пласт от нарязани на дребни кубчета картофи, може да посолиш малко
* разстилаш сместа с каймата върху картофите и покриваш плътно с още един пласт картофи на кубчета
* долива се топла вода около 2/3 от височината на тавичката. Пече се докато водата изври
* когато водата е извряла и картофите са изпечени се прави застройка от 1 кофичка кисело мляко и 4 яйца. Ако искаш да имаш пухкава коричка върху мусаката може да сложиш и малко сода за хляб.