веднъж ядох едни картофи, бяха с финна коричка и копър и сиренце ... някой знае ли как се казват (рецепта, може и снимка)

Ето една рецепта за пържени картофи, която като ходя при баба ми в Екатеринбург през лятото винаги ми прави и са много вкусни. Кръстил съм ги "Пържени картофи по руски":

Картофите се нарязват на тънки парчета. Слагат се в тиган с капак, на дъното на който е сипано малко олио.Включва се котлонът. След 20 минути отваряме капака, поръсваме горните картофи със сол, след това с лъжицата бъркаме, така че долните картофи да дойдат по-отгоре. Посоляваме отново - понеже сега отгоре са картофи, които не сме солили.
Захлупваме с капака и след още 10-15 минути. Всичко зависи и от това колко е силен котлонът, така че е хубаво да се пробват дали са готови. Чудесни са, като се поръсят със сирене.
а колко трябва да е силен котлона? и задължително ли е да е в тиган, не може ли в тенджера? колко олио се слага - давай рецептите с точности, за да стане по-добре