Цитирай Първоначално написано от POLLINA
някой да ми сподели как се прави МУСАКА 8-)
Веднага ще ти споделя, само че аз я правя с хляб(вместо с картофи).

За 5 порции ти трябват:
250 г. мляно месо(кайма)
250 г. сух хляб
Червен пипер
Черен пипер
Сол на вкус
100 г. прясно мляко
100 г. натрошено сирене
2 глави лук
3 връзки магданоз
3 червени домата
70 милилитра олио(около 4-5 супени лъжици)
1 супена лъжица доматено пюре

Приготовление:
Нарязваш хляба на кубчета, слагаш го в тава и го запичаш докато придобие златист цвят
Нарязваш лука и го задушаваш - слагаш олиото и малко вода, добавяш лука, като се загрее мазнината и чакаш докато - докато придобие прозрачен цвят.
Добавяш каймата и слагаш червен пипер. Каймата се разбърква докато стане дребнозърнеста маса. После добавяш сиренето, доматеното пюре, черния пипер, солта, хляба, прясното мляко и магданоза(ситно нарязан, естествено). Добре разбъркваш получената смес.
Нарязваш доматите на кръгчета и ги поставяш върху тавата(това не бих казал, че е задължително, но го пишеше в рецептата) и изсипваш равномерно сместа. Слагаш тавата във фурната и я печеш 20-25 минути на 180 градуса(мисля, че е по-добре фурната предварително да е загрята, ама то и без това първо печеш хляба в нея, просто няма да я изключваш).
Ястието е висококалорично, една порция е някъде към 600-700 калории и е много засищащо.
П.П.Като разчиствала, баба ми случайно намерила някакви стари листчета с рецепти за ястия със сух хляб и реших да пробвам мусаката и беше невероятно вкусна. Така се роди идеята за тази може би малко странна комбинация