- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Разбрах,че живота ми няма да е същия.....
Не, тя не е виновна, че има такива простаци. Виновна е, че позволява на някакви никаквици да съсипват психическото й състояние! Държа на мнението си, че трябва тази година да се оплаче на училищния педагог, класния си ръководител и на родителите си! Нека първо оправи този проблем, а после да почне с психиатъра ако още е нужно.Първоначално написано от honeybabe
Съвета за психиатър не е много уместен, ако ще продължат да я тормозят в училище, а и ако не каже на родителите си няма как да иде.. Не знам кой до колко е информиран, но психотерапевтите не са от много евтините в България![]()
Та мисълта ми е, ЧЕ АКО продължава да мълчи, тя сама ще си е виновна за това което се случва, както искате ме разбирайте![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Оу човек и мене ме тормозят хипер много! Но при мен е много по зле, защото съм момче... и съм гей! Аз преминах през всичките тези простотии, но се борех не сам с околните, но и със себе си! Просто от малък съм различен, чувствителен емоционален. От 1ви до 7ми клас бях отличник, пишех много хубави разкази и стихотворения, дори съм печелил награди и публикуваха доста мои работи в книгата на училището. Е, нямах приятели много в класа, но и никой не тормозеше и нареждаше. В новото училище всички бяха много отворени, "бързи", незабили и т.н. Бързо ме опеделиха като олигофрен, задръстен, забил, смотан и т.н. изведнъж изпаднах в една много далбока депресия! Нямах никакви приятели, бях ужасно хипер самотен. Имах 2 приятелки от квартала, но някак си се чувствах хпр самотен. Всички ме нареждаха всеки ден за всичко. Само ми се подиграваха и т.н. Беше ужасно. Не мислех за нищо друго освен за подигравките, за това как ме нареждат. Вечер не можех да спя всичките убиди и подигравки бяха кантяха в главата ми. На всичкото отгоре преминавах през нещо което и аз не можех да си обесня! Осъзнавах, че имам влечение към момчета. И просто се борех със себе си, защото знаех, че това е "най-лошото нещо което може да бъде 1 човек". И така, но се търпеше. 1 Ден не издържах и бях готов да се самоубия. Преди това пуснах тема тук, в която описах всичките си проблеми и т.н. Доста хора ме подкрепиха, обясниха ми че да си гей е нещо нормално, не е толкова страшно и т.н. После споделих на приятелка от квартала, тя също ме прие и чесно казано ми улекна ужасно много. Пак си ги имаше проблемите убидите и т.н. но се чувствах много по-добре, защото аз самият се бях приел такъв какъвто съм. После след половин година, стана отново непоносимо, тъй като класа ми разбра за мен... Тогава целият ад на земята се стовари върху мен! След това споделих с наще, че имам проблеми с класа, че ме тормозят и т.н. (не казах причината) и те се ядосаха направиха всичко възможно да се махна от този клас, но така и не се получи. За половин година се промених коренно. Затворих се ужасно много в себе си. Започнах да не общувам с никой почти, да не излизам никаде. Промених музиката си. Почнах да слушам Токио Хотел, започнах да се обличам в черно дълга коса. Родителите ми изобщо не удобряваха това и непрекаснато ми вдигаха скандали! Имах ужасно много проблеми с тях, с класа си аи със самият себе си! Не знаех кой съм, къде принадлежа, защо всичко това ми се случва!? И така, дойде лятото малко се нормализираха работите. След това почнах 10ти клас, имах доста дълга коса обличах се в черно, режех се, бритони глупости, абе Емо простотии. После момичето което мислех за приятелка се влюби в мен и всичко се прецака. После срещнах един човек в този форум - най-добрата ми приятелка. От там нататак някак си всичко се промени. Просто някак си придаде смисъл на живота ми. И така, но всичко по-добре, може би защото си имах нея и музиката, някак си там откривах себе си в песните на тези групи. Те знаеха точно как се чувствам, някак си подкрепяха ме. Така мина и 10 клас. И това лято се случи така, че се запознах с едно момче, в което се влюбих. Запознахме се и на следващия ден вече бяхме гаджета. Почувствах се ужасно щастлив, от толкова много време не бях изпитвал това чувство. Той ми помогна да се променя ужасно много. Подстригах се, купих си нормални светли дрехи, започнах да слушам всякаква музика и наистина се чувствах много ама много по-добре! Вярно с него всичко вече свърши, но направи доста за мен. Просто бях щастлив и това щастие ме накара да се променя тотално. Сега вече на външен вид съм нормален човек. Записах се на хип-хоп танци! Чувствам се много по добре. Имам и повече приятели и така! Просто замисли се за някаква промяна! Промени нещо в себе си не знам! Още има хора които ме тормозят и нареждат, но някак си не им обръщам внимание, защото си имам много близки хора т.е. приятели които са до мен и ме приемат - мен и всичките ми "трески" (както те се изразяват)! Така, че не се предавай! Намери си хора, които даржът на теб, приемат те и те обичат въпреки всичко! Това е да имаш хора, които те подкрепят! Аз си имам такъв човек! Всеки има нужда от това! НЕ знам какъв савет да ти дам, защото и аз съм супер объркан! Ти си нормално момиче можеш да си имаш нормален живот и т.н. Защо прецакваш всичко!? Намери си приятел, компания. Просто намери каде принадлежиш!
Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!
Първоначално написано от sladkish_14
Напълно съм съгласна с мненията на sladkish_14! Трябва да се защитиш!
незнам даже какво да напиша останах без думи ...а ти защо не каза на учител директор тези деца трябва да бъдат в поправително училище ...![]()
ONE TEAM, ONE DREAM, BULGARIA !
Темата е от Ное 11, 2009 ...дискутирайте си насилието ама за съветите...едва ли авторката ще ги прочете някога.
Знам,че темата е адски стара,но искам да кажа не само на авторката, но и на другите ,които са били или са тормозени. Трябва да сте силни и да имате самочувствие. И аз преди една година имах проблеми с така наречените от вас 'плейбои'. Но тази година всичко се промени. На мен ми писна и започнах да се защитавам. Преди си имах 2 приятелки,сега от целия клас само с 2,3 момичета не дружа. Разбрах,че мога да заставам срещу всеки, който ме обиди, и такива скандали съм вдигала,че са се смяли на този,който ми е казал нещо.Преди ме тормозеха защото не съм 20 килограмова кифла. Сега взеха да ми казват нещо за моите инетереси, за това,че слушам музиката на може би най-мразения певец в днешно време. Наистина постоянно минават през чина ми и започват да обиждат моите интереси. Веднъж дори се разплаках /само да не се разсмеете/ но всички момичета ме подкрепиха.
Наистина ми беше дошло до гуша. Но аз не смятам да се променям, заради някой. Имам си достатъчно истински приятели. Ако някой започне да ме обижда,най-добрия вариант ще е да кажа на класната-това ще е най-страшния им кошмар
Тая жена ще им прецака животеца
![]()
Така,че ви трябва самочувствие. Другите не са НИЩО повече от васТова,че те си мислят така показва какви са.
Best Rappers of All Time:
1.EMINƎM
2.Slim shady
3.Marshall Mathers
4.That white boy from D12
5.B-Rabbit
Теглиш им една и се оплакваш при директорката. Мен и една моя приятвлка от класа ми един постоянно се опитваше да ни обарва и т.н. и накрая отидохме, говорихме с нея, тя говори с родителите му и малко се спря.. сега само прави някакви тъпи и идиотски физиономии.. така, че опитай, няма какво да губиш
- If you close your eyes you see darkness. But if you keep them closed for long enough you'll see light.
![]()
![]()
Душко разбирам те прекрасно. И мен ме тормозеха. До 4-5 клас всичко бе като по книжка- уважавахме се наистина много и си споделяхме всичко . за следващите две години... Отивах на даскало със много голям страх защото имаше един дани които се бъзикаше много със мен- на сила ме водеха във дирекцията ама без никаква причина. Аз се опитвах да се предпазя като ги побийвам малко но те не. Един път успяха да ме закарат докато всички гледаха. Със тях имаше една по зле и от кифла Николета която се смееше. Та със мъки ме вкараха във дирекцията а зам.директорката ме гледа кат кокошка . Питам я няма ли да направите нещо тя мълчи като гъз(със изв) Излизам и имаме математика. И нали почва часа и почваме да решаваме задачи... и зад мен стои 1 момиче е тя се драскаше нещо и викаше.. Когато исках да кажа нещо, те мълчи ма патко... и така всеки ден §за математиката... Това е малко. Имаше 1 Иво с година по-малък, та та той много ме обичаше §същински мангал. И почна да разправя как сме ходили как сме се целували и ме е шпионирал до вкъщи (но няма такова нещо за целувките) той ме е снимал някак си и ме бе качил в някакъв сайт.. и там имаше много коментари от много изявени наркомани и млади алкохолици от града.... но сега вече като че стихна. Последното бе преди дни когато едно момче разбра че го харесвам и почна да разправя на дълго и на широко. А в къщи всеки ден ма питат какво стана и като искам да си купа нещо не това на мен(майка ми) не ми харесва.(Абе ти ли ще го носиш или кой) или пък имам 6 по нещо и те казват хахаха приписала си няма как да имаш 6. ..... но сега 4 години след това всичко е нормално .................вярвай че ще успееш в тая държава и директора не мои ти помогне..май! А ти не им се връзвай на вързалките с които те бъзикат.Трудно е но ще мине скоро
Ми добре, нещо немога да се съглася...Какво ще рече "Живота ми се промени напълно... " А какво ще кажеш за хората останали без крайници, обездвижени, тежко болни...? Те какво да правят.. Лайна винаги е имало, и винаги ще има.Лошото е че се осъзнават късно, а някой дори не се осъзнават.Тормозена си била психически и физически, 3 години все нещо е трябвало да направиш.Съжелявам това е моето мнение, мисля че драматизираш повече.Ако имаш проблем отиди на психолог, не търси в някакъв форум подкрепа.
Авторката е жалка и не заслужава съжаление. Сама си е избрла пътя, да си го върви.
Заради такива изродчета има случаи, в които тормозените деца после се превръщат в престъпници и убийци...
Имаше един филм, Klass (The Class) се казваше, ако не се лъжа, чиито сценарии беше нещо подобно на разказаната история от авторката. Накрая на филма тормозеното момче застреля всичките си съученици барабар с учителите и директора... Филм е все пак, но е доста показателен и даже май беше правен по действителен случай![]()
Не знам, но тая агресия в децата е ужасна и лошото е, че вместо да се търсят начини за намаляването й тя се увеличава все повече. И на мен ми се е случвало в училище понякога да ме обидят или да се заядат с мен, но чак до бой, ритане и блъскане не се е стигало никога. Пък и аз в повечето случай не си мълчах, а си отговарях подобаващо. Чудно ми е обаче къде остава ролята на учителите и директорите в цялата тая ситуация? Не могат да са падари и нон-стоп да следят всеки какви ги върши, но пък това са години наред тормоз - наистина ли нищо не им е направило впечатление? Ами родителите? Не усещат ли промяната в децата си...![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Ами не не е жалка.Напротив, силна е ,че е успяла да премине през този ад ... аз също съм го преживява.Може би не същото ,но подобно. Не жалка ,нито виновна ,че има жалки и комплексирани злобарчета ,които си изкарват комплексите на някого . Не тя ,а те са жалкитеПървоначално написано от Schneeflocke
![]()
На мен ми е интересно какъв е сега животът на авторката.. почти 2 години след темата. : )
Съгласна. Никой не е заслужил подобно отношение (особено пък дете), а за поста на Schneeflocke - никой няма правото да определя какъв е другият! Ти не си живяла нейния живот, не знаеш нейната история, прочела си едно нейно мнение и реши, че е жалка. Всеки човек е малко или много жалък, но не можем да дефинираме останалите възоснова косвени наблюдения. Права си, че човек сам си избира пътя, по който да върви, но понякога изборът не е в наши ръце - силно се съмнявам авторката да е пожелала този тормоз.Първоначално написано от sExYbEbS
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Някои хора подиграват други, просто защото не искат те да бъдат подигравани. Искат да насочат "светлината" към някой друг, а не към себе си. И аз съм бил в такива положения, просто не искам мен да ме подиграват и подигравам други. Съжалявам, но такъв е животът. Предпочитам да пазя себе си, отколкото някой друг.
Супер тъпото мислене.Първоначално написано от noproblem123
Ми дай да те убия, че да не убият случайно мен?!
Това било животът... простотии!
Като не искаш да те подиграват си трайкай и не се обаждай, по този начин няма да те "огрее" светлината.
Аман от глупости значи!
И защото "такъв е животът" стотици други момичета като нея, биват тормозени и провалени психически, понеже си шубе и не можеш да понесеш да те подиграят за нещо, но пък ти веднага си готов да се ебаваш и да унижаваш друг!
Не забравяй обаче, че всичко се връща.
Бог забавя, но не забравя!![]()
++1 !Първоначално написано от Fiction7577
++1 !Първоначално написано от Fiction7577
Човече и аз съм бил малтретиран, просто не искам да се случи пак, много е неприятно, при това че съм 8 клас сега и още 5 години напред..
Това, че не го е пожелала, не означава, че е трябвало да го приеме. Жалка е, защото не е направила НИЩО, за да се защити. Изборът ВИНАГИ е в твоите ръце. Кой я принуди да не каже на родителите си? Дори и физически да не може да се защити...толкова ли е слаба, че даже от родителите си помощ не може да поиска? Няма никаква сила и достойнство в това да оставиш всеки да се гаври с теб и да цивриш във възглавницата си.Първоначално написано от x7aZzy
Тъпанар си, не разбираш ли!Първоначално написано от noproblem123
Като си бил малтретиран и е неприятно защо по дяволите го правиш на другите?
Защо причиняваш такива травми, които остават за цял живот?
Ти малоумен ли си?
Знаеш ли колко психики са увредени именно от тормоза в училище?
Виждала съм как момичета и момчета, буквално психическото им състояние става на кайма, щото такива лайненца като тебе ми бяха в класа, страхуващи се да не някой да им отвърне на "остроумните" изрази.
8 клас и си мисли че разбира от всичко!
Вземи си трай и не тормози хората, защото най-опасни са именно тези, които нямат какво да губят.
А повярвай ми, почнеш ли да ги унижаваш до такава степен, че да няма какво да губят въобще не искам да съм на твое място.
В най-добрият случай ще се оттървеш само с един побой, ама не ти говоря сега, когато сте равни в училище, а след няколко години.
Ти отдавна ще си забравил какво си правил в гимназията, но те това ще го помнят цял живот, и само да се сетят за теб, ще си пречукан от всякъде.
Казах ти го и пак ти го казвам - Бог забавя, но не забравя.
Остави хората на мира, нищо не са ти направили за да получават тази агресия спрямо себе си.
Това че и ти си бил малтретиран, а сега се отнасяш по същият начин с други, и то от страх, те прави пет пъти по-жалък.![]()
ужас и мен са ме убиждали ма не чак така имало е много гадни работи,но понякога като ти "лепна" прякор и той ти остава за цял живот![]()
![]()
![]()
Не мога да повярвам че има толкова толкова злобни,би,нагли и изключително нагли деца ако сега са така представи си след някоя и друга година какви ще са никакви хора няма да излезе от тях как може да се държат толкова недопустимо с тел за бога нямат ли сърца не изпитват ли грам срам струва им се забавно да смачкат по слабия от тях да го сасипят сао защото е пазличен от тях не е правилно това откъде идва тази агресия при децата и това мислене че да тормизиш те прави велик от родителите ли или от какво това е абсурдно за съжалене в всяко училище има такива индивиди които отиват в училище само за да тормозят хората и да си показват дрешките или да направят някоя върховна глупост и от задължение.Да ти кажа и аз съм била долу горе в същата ситуация в 6 клас класа ми се разпадна и ме преместиха с мои съученици в друг клас там бя аутцайдерка нямах приятели с никой не говорех имаше двама трима които ми се подиграваха по всякакъв начин и просто психически се сривах .В гимназията беше по зло едни нахакани момичета с едно момче ме тормезеха викаха ми се подиграваха ми се косата ми била мазна грзница съм мирисала съм правеха ми автопотрет наричаха ме ку.чска че ще ме улият пребият по точно една моя съученика защото бях казала истината в очите и никой не ме защити и все взимаха тяхната страна о изкарваха мен виновна в следствие на което вече не ходя в въпросното училище понеже не мога повече да издържа на това напрежение агресия и подигравки и от догодита ще се преместя в друго училище и същевремено ще почна някаква работа за да си изкарвам пари за сее си за да си ивав нсимко необходимо и да помагав на наше така че не ис давай миличка не мълчи опълчвай им се защото ще страдаш и още повече ще се гаврят с теб срамажливите и тихи хора ги правят на луди трябва да се опереш да не си века с тях .
Естествен подбор - силните оцеляват за сметка на слабите.Първоначално написано от Brook
Не съм чела всички мнения,защото са много,но знаеш ли,преди няколко дни бях пуснала една тема във Любов,за срама и за самочувствието.
В 5-6 клас бях точно като теб.Имаше едно момче и момиче,които настройха целия клас против мен.Залепяха дъвки на стола ми,удряха ме,подиграваха ми се.
Няма да забравя колкото и хубави дрехи да си сложех,пак намираха начин да ме накарат да се почуствам като боклук.
Един път си бях купила едно много красиво дънки,бях го сложила с надеждата,че поне този път няма да ми кажат нищо.Нооо момиче пак взе да се заяжда.По дънкито имаше образувана пепедурка с камъчета и тя се хвана за нея."Какво грозно дънки,цялото натруфено.от боклука ли го взе,някоя циганка ли го ши..." и тн. и тн.От този ден нататък и аз като теб всяка вечер мислих как ще отида на другия ден.Мразех да влизам в класната стая и всички да ме поглеждат и да се смеят.
Та темата,която бях написала както казах беше за срама и самочуствието.
Проблема ми цял живот е бил,че съм срамежлива.Просто не мога да бъда сред хора,страх ме е,срам ме е,не знам какво да си кажа с тях.И това е точно заради тези двамата,които се забавляваха на мой гръб.Заради тях сега съм такава затворена в себе си.Имам единствено приятеля си и в 2 приятелки.Когато трябва да излизам с приятелите на гаджето ми просто се ужасявам при мисълта,как ще изглеждам пред тях,какво ще си помисля за мен,няма да ме харесат и ще му кажат да ме остави и тн.Заради тези двамата цял живот съм и така и явно никога няма да се променя.Ще си остана необщителна и страхлива заради такива като тях.Дано сега да им се връща тъпкано.Съжелявам,но съм отмъстителна.Просто бих се радвала да ги видя как страдат.
Пък и ..какво виждам не сме сами.
Има доста хора преминали през това за жалост и тепърва ще има.
Едва ли ти помогнах с мнението си,но поне виждаш,че не си само ти.Не мога да ти помогна,защото както виждаш и на себе си немога.Надявам се с времето ( Не знам още колко години трябва да минат... ) всичко да се оправи,да добием заслужилото си самочуствие и да забравим тея изроди.
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !