Заради такива изродчета има случаи, в които тормозените деца после се превръщат в престъпници и убийци...

Имаше един филм, Klass (The Class) се казваше, ако не се лъжа, чиито сценарии беше нещо подобно на разказаната история от авторката. Накрая на филма тормозеното момче застреля всичките си съученици барабар с учителите и директора... Филм е все пак, но е доста показателен и даже май беше правен по действителен случай

Не знам, но тая агресия в децата е ужасна и лошото е, че вместо да се търсят начини за намаляването й тя се увеличава все повече. И на мен ми се е случвало в училище понякога да ме обидят или да се заядат с мен, но чак до бой, ритане и блъскане не се е стигало никога. Пък и аз в повечето случай не си мълчах, а си отговарях подобаващо. Чудно ми е обаче къде остава ролята на учителите и директорите в цялата тая ситуация? Не могат да са падари и нон-стоп да следят всеки какви ги върши, но пък това са години наред тормоз - наистина ли нищо не им е направило впечатление? Ами родителите? Не усещат ли промяната в децата си...