.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 73 от общо 73

Град
    Пазарджик
    И аз ходя леко наведен с рамене напред ама се опитвам да се коригирам.
    Тренирай като дявол, за да видиш рая.
    Силните намират решение , слабите зобат!!!

Град
    в света на приключенията ..
    kе е ли крайно време тази тема да стане важна ?!! ..
    хората трябва да обърнат внимание на този проблем

skolioza

zdraveite.predi 10g mi be6e napravena operaciq na grabna4niq stalb,nosix gipsov,a sled tova i plastmasov korset.ot 3-4g imam 4uvastvoto,4e pak sam izkrivena.vazmojno li e tova,sled kato imam operaciq,a i pironite si stoqt v garba mi???molq vi kajete mi da ima za kvo da se pritesnqvam ili e naprazno.imam i izdutini na garba,sqka6 pironite sa se otka4ili i star4at.pi6ete mi

Град

Re: skolioza

Цитирай Първоначално написано от katericata86
    zdraveite.predi 10g mi be6e napravena operaciq na grabna4niq stalb,nosix gipsov,a sled tova i plastmasov korset.ot 3-4g imam 4uvastvoto,4e pak sam izkrivena.vazmojno li e tova,sled kato imam operaciq,a i pironite si stoqt v garba mi???molq vi kajete mi da ima za kvo da se pritesnqvam ili e naprazno.imam i izdutini na garba,sqka6 pironite sa se otka4ili i star4at.pi6ete mi
    пиши на латиница

отиди на ортопед да те прегледа и да ти направи снимка
    не се шашкай..
    той ще прецени какво тряя да правиш

Здравейте на всички!
    Аз също имам сколиоза,откриха ми я миналата година февруари месец.От около 6 години се оплаквах,че ме боли много едното рамо,а личният ми лекар ми казваше "Да не си стара баба,че ще те боли!" и не ми правеше никакви прегледи.По-късно започна и гърбът да ме боли адски много,но аз си го обяснявах от ученическата раница.И миналата година се преместих при нов лекар,на който казах,че ме боли гъбът и усещам,че ми е изкривен и съм забелязала на една снимка,че едното рамо ми е по-надолу от другото.Тогава ми направи преглед и ми каза,че имам сколиоза.Тогава обаче се наложи да ме оперират и не можех да започна упражненията.Около 6 месеца след откриването отидох на снимка и се оказа,че ми е изкривен и на двете страни.В горната част е на дясно,а в долната на ляво.Отидох да правя ЛФК ,но беше само няколко дни и се опитах максимално да запомня упражненията,но запомних само няколко.Бяха предимно с пръчка и в легнало положение,както и няколко,които бяха на шведската стена.
    Вие другите,които сте ходили на ЛФК ,какви ви бяха упражненията?Ако може да ме подсетите за някое ще е много добре.Благодаря ви!

Голям фен Аватара на liim0nka
    Цитирай Първоначално написано от H8_mE
    Здравейте на всички!
    Аз също имам сколиоза,откриха ми я миналата година февруари месец.От около 6 години се оплаквах,че ме боли много едното рамо,а личният ми лекар ми казваше "Да не си стара баба,че ще те боли!" и не ми правеше никакви прегледи.По-късно започна и гърбът да ме боли адски много,но аз си го обяснявах от ученическата раница.И миналата година се преместих при нов лекар,на който казах,че ме боли гъбът и усещам,че ми е изкривен и съм забелязала на една снимка,че едното рамо ми е по-надолу от другото.Тогава ми направи преглед и ми каза,че имам сколиоза.Тогава обаче се наложи да ме оперират и не можех да започна упражненията.Около 6 месеца след откриването отидох на снимка и се оказа,че ми е изкривен и на двете страни.В горната част е на дясно,а в долната на ляво.Отидох да правя ЛФК ,но беше само няколко дни и се опитах максимално да запомня упражненията,но запомних само няколко.Бяха предимно с пръчка и в легнало положение,както и няколко,които бяха на шведската стена.
    Вие другите,които сте ходили на ЛФК ,какви ви бяха упражненията?Ако може да ме подсетите за някое ще е много добре.Благодаря ви!
    много е индивидуално това с упражненията..трябва да ти ги покаже някой, който разбира от тези неща..а и е много важно да ги правиш правилно.Започни гимнастика най-добре-ще ти изготвят програма с упражнения...самата ти ще се чувстваш по-добре.
    Според мен вкъщи не става да се правят упражнения(имам предвид самичка), нужен е специалист
    Аз ходя на гимнастика 3 пъти в седмицата и съм много доволна
    It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted

Мега фен Аватара на Infinity
    Ти казваш , ме причините за това заболяване са неясни , но всъщност са съвсем ясни.
    Причинява се основно от неправилна сотйка на чин / бюро и от едностранно натоварване на рамото. Точно затова раниците са най-подходящи за учениците.

Град
    Междудругото в една брошура от мед. сестра в даскало прочетох че децата и тийновете трябва всяка година да ходут при ОПЛ-то си на профилактичен преглед главно заради това-ако има сколиоза да се открие навреме.

:)

Здравейте ! Аз съм Красимира от Сливен на 14 години ето я и моята история : Това лято докато бях по бански на вилата баба ми ме забеляза че съм се изкривила, но никой не обърна внимание на това казаха ми да стоя на другата страна и щяло да се оправи но това са пълни глупости! И така около седмица аз реших да споделя с другата си баба а тя каза че ще ме заведе на лекар за да проверят! Аз се притесних доста започнах да се ровя из интернет докато не намерих картинки на гръбначните изкривявания когато видях снимката на едно момиче изкривено по същият начи по който бях изкривена и аз тогава разбрах и проучих абсолютно всичко за това заболяване! Когато отидох при ортопед той потварди всичко и ме изпрати в Горна Баня тъй като не съм от заможно семейство нямаше как да трагнем веднага за София ! Отидохме там след около месец а през това време не правих нищо за което сажалявам! В Горна Баня ми направиха снимка, прегледаха ме и разбрах че изкривяването е достигнало 45 градуса лекарите искаха да ме оперират но ние решихме да пробваме с корсет и гимнастика ! Сега нося корсета почти постоянно опитвам се да сам изправена винаги и правя гимнастика по 2 или 3 пъти на ден ! Сега март месец отново трябва да отида на преглед в София и дано имам подобрение

Град
    ^^ krasimira1995
    Успех и ти пожелавам да си се подобрила и на не ти се налага да те оперират.

:)

Благодаря успех на всички останали и борете се с тази болест и въпреки всичко вярвайте че ще се оправите няма по силен лек от вярата

Град

Re: :)

Цитирай Първоначално написано от krasimira1995
    Благодаря успех на всички останали и борете се с тази болест и въпреки всичко вярвайте че ще се оправите няма по силен лек от вярата
    После кажи какво е станало и дали имаш подобрение.
    И си права за вярата..

Цитирай Първоначално написано от liim0nka
    Здравейте на всички!
    много е индивидуално това с упражненията..трябва да ти ги покаже някой, който разбира от тези неща..а и е много важно да ги правиш правилно.Започни гимнастика най-добре-ще ти изготвят програма с упражнения...самата ти ще се чувстваш по-добре.
    Според мен вкъщи не става да се правят упражнения(имам предвид самичка), нужен е специалист
    От софия ли си? Може ли да дадеш подробности за гимнастиката-къде ходиш,какви са цените ?

Голям фен Аватара на liim0nka
    Цитирай Първоначално написано от dessyy
    Цитирай Първоначално написано от liim0nka
    Здравейте на всички!
    От софия ли си? Може ли да дадеш подробности за гимнастиката-къде ходиш,какви са цените ?
    Не съм от София, около 5-6 лева трябва да е една тренировка
    It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted

zdraveite, eto q i moqta istoriq kogato bqh na 12 zimata padnah i se udarih ot bordiura, sled tova zapochna da me boli gurba, hodih pri lichnata i mi kaza che sum za fizioterapiq. Hodih na uprajneniq za 10 dni zashtoto samo po tolkova moje i sled nqkolko meseca pak taka. Predi uprajneniqta hodih na neshto kato nagrevki i mi slagaha edni neshta na gurba i sled kato vkluchat aparata chuvstvoto e takova sqkash ti zabivat hilqdi iglichki gurba mi se izchervqvashe, boleshe me. Na tazi vuzrast izobshto ne sum se zamislqla kakvo moje da se sluchi. Sled tova hodih na ortoped v sofia kakto kazaha i nqkoi ot vaz v gorna banq, slojiha mi korset koito struvashe 300 leva tolkova neudobno neshto che nqma na kude poveche. Ne pomnq kolko mi beshe izkrivqvaneto togava i mi dadoha uprajneniq ot tam sushto koito vluchvaha girichki, no ne gi praveh izobshto. Sega sum na 16 i izkrivqvaneto mi e stanalo dosta golqmo i mi kazvat che sum za operaciq, no ne mislq che shte pomogne zashtoto grubnaka ti oshte ne e izrasul izcqlo, dori i sled kraq na puberteta operaciqta sig nqma da pomogne a moje da te uvredi oshte poveche, korseta ne e polezen da se nosi, uprajneniqta mai zabavqt razsteja, no i te 100 % nqma da pomognat, sega za pluvaneto nz kak stoqt neshta dano pone tova pomogne. Dnes hodih pri lichnata i mi kaza da si vzema kolan vidqh v internet nakakuf i pishe che pomaga dano da e taka kogato go vzema i go sloja shte go nosq che bolkite veche ne se turpqt vsqka zima e taka i nishto ne pomaga, ako kolana ima nqkakuf efekt shte pisha i shte kaja kak stoqt neshtata. A do vsichki drugi koito stradat ot tova dano da ozdraveete i nikoga da ne vi se poluchi otnovo na nikoi ne go pojelavam !

Супер фен Аватара на NissaN
    Това изкривяване е много гадно трябва вече да има не оперативно решение.

Мега фен Аватара на Dagichka
    то си е за цял живот това, може само да се тушира да няма болки и тн.
    най-добрата ми приятелка преди месеци постъпи в болница с адските болки в краката и гърба, оказа се сколиоза.. напоследък и мен ме боли гърба особено когато се навеждам или обръщам настрани, а и от малка едното ми рамо е по-надолу от другото, ха чудничко направо ;д

duky
    Guest

Сколиоза

Здравейте,аз съм момиче на 11 години.На скоро ми откриха сколиоза докторите казват съвсем различни неща.Едните казват ,че сколиозата не се оправя други казват ,че се оправя до 0 градуса.Незнам на кой да вярвам моите градуса са 33.Аз много се разстоих.Но реших,че с реване няма да стане и затова сега ходя 2-пъти на плуване,а и от другата седмица ще ходя на физеонерапия вече нося корсет.Опитвам се да свикна.Та..... въпросът ми е дали мога да се оправя в на 0 градуса. Ще бъда благодарна,ако ми отговорите и касмет на всички.

borisa
    Guest
    Здравей те аз съм моми

Здравейте,аз съм момиче на 11 години и на скоро ми откриха сколиоза.Едните лекари казват ,че това не се оправя други ,че се оправя на кой да вярвам.Аз вече ходя на плуване и от утре започвам да ходя на физеонерапия.Вече нося и корсет.Та........моят въпрос е дали наистина това не може да се оправи и ли може.Ще ви бъда благодарна и късмет на всички не се отказвайте!!!
    Последно редактирано от borisa21 : 12-06-2014 на 11:18

Според мен косета няма да ти помогне да ти се изправи,но ще ти ги задържи на толкова градуса на колкото си сега

Според мен косета няма да ти помогне да ти се изправи,но ще ти ги задържи на толкова градуса на колкото си сега,

Мега фен Аватара на an7raks
    WTF се случва в тая тема?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си