- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Гръбначно изкривяване-Сколиоза
Ох хора...на мен ми откриха гръбначно изкривяване.. ОТИДЕТЕ..отидете задължително, защото почти всеки има.В училище не съм виждала някой да стои изправен-я някой е полулегнал, друг се подпрял на една страна...това с годините води до изкривяване..отидете..аз просто не предполагах, че имам такова изкривяване..ще ви разкажа ппри мен как стана-
Бях в баба ми и ме болеше корема и изведнъж сякаш някаква точка от кръста ме заболя...след това отново и спря.Понеже ми беше зле отидох на лекар..заради корема, и между другото казах и за кръста.Тя ми каза " я се обърни" .. обръщам се аз и тя ми казва "ама ти имаш жестоко гръбначно изкривяване" ..честно не можах да повярвам.Трябваше да трръгна на лечебна гимнастика..но баща ми каза след изпитите..да ама два дни преди 25ти юни си счупих ръката..и с гипс до септември..тръгнах на гимнастика, за да лекувам изкривяването.Като отидох за първи път жената си каза, че наистина изкривяването е доста голямо..(само да вметна..помолих майка ми да ме снима как изглежда гърба ми..и застанала зад мен с фотоапарата и ми казва "абе застани в нормална позиция.." и аз и казвам абе товаа ми е нормалната позиция
... снима ме тя..като се погледнах..като се погледнагх хора..не можех да повярвам..
все едно съм се изкривила от таза нагоре на дясно..ей така изглежда.Наистина през дрехите не си личи..като ходя не си личи..абе с една дума-само ти си знаеш, но факта лично мен ми е кофти...)
Ходя на лечебна гимнастика.Питах инструкторката дали просто се спира развитието на изкривяването или гърба се изправя.Тя ми каза, че се спира.Каза също, че идеално прав няма да стане(не разбрах дали попринцип или само в моя случай..но предполагам говореше за мен), но по 2-3 градуса на година се връщат..но имайки предвид, че моето изкривяване е по-голямо няма да е идеално..но се надявам, че ще се оправя.Ходя си редовно и такаМежду другото..упражненията там са ми трудни.. понеже не съм от най-пластичните..но като гледам останалите момичета не са чак толкова
![]()
Много се извинявам, че стана толкова дълго..ама тва е поучителна история, за да отидете да ви прегледат![]()
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted