- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Мотори vs Коли
съскъща, пръскъща, турбо, суберчарджър
все яки работи, само че какво става като излезе тая супра на някой завой?
примерно да речем как се управляват тия 1000+ коня?
в завой? Поддръжка? Имаше един Опел Рекорд май беше, дето един англичанин го беше напомпил за драгстер и имаше 2200 к.с.
Трябвало всеки път преди колата да се запали, да се прави цялостна проверка на всичко... и всичко това за да може да върви тая кола по-права линия, вярно като самолет... ама само напред
Кефя се и аз на пипнатите автомобили, но с мярка.
Примерно ако си купиш Порше 911 Турбо, поддръжката ти е в порше, колата си върви и на пътя и на писта, респективно и на завои... има огромен кеф от шофирането, но го има и това, че тая кола може да я караш всеки ден(е не тук в БГ с "хубавите" магистрали и пътища).
А за моторите и колите... съотношението кеф - цена е в ползва на моторите...
Но ако се сравняват директно цялостно Мотор срещу Кола... Моторите нямат шанс... и на ускорение, и на писта.
Аз да вметна още нещо в спора коли срещу мотори. Да вземем едно пътуване от София до Стара Загора по Тракия. С едно Ferrari ще можеш да подържаш скорости към 200км/ч, а на места и повече. За час си там без изобщо да спираш или да почувстваш умора. Колко време можеш да яздиш пистарка с такива скорости и колко пъти ще се наложи да спреш за почивка?
Суперчарджъра е механичен, тия работи с електрическите са от Ибей за по 50-60$И ок, чарджъра няма лаг, ама му е по-ниско КПД-то, заради използваната от двигателя механична енергия, за задвижването му.
Относно Ферарито - гаранция, че пътуването с него ще е по-некомфортно от това с добра лимузина. За мотора няма да се изказвам, там не се търси комфортно пътуване.
Ho Ho Ho, I'm using tEh internet
Се тая, зацепи мисълта...Първоначално написано от Kurdokolenko
Тоя спор с кола/мотор малко...
Нека дадеме друг пример? Може с кола да е по-удобно по тракия, ама ако трябва се паркираш в центъра на София? Няма ли да е по лесно да зарежеш мотора на някой тротоар?(Не че съм наясно с законите в България) Или пък в някое задръстване с колата си седиш и чакаш, а с мотора мое се промушил между колите
![]()
Моето мнение е, че още нямаме културата да пазим мотористите. Нито пътищата. Страшен кеф е да караш мотор, но рискът е голям. Дори да си добър моторист и да не се силиш, ако друг сбърка в много случаи може да бъде фатално. Ако си с кола каквото и да стане шансът да оцелееш е в пъти по-голям от колкото с мотор. Съвсем не твърдя, че мотори не трябва да се карат - напротив - чувството е неповторимо, но най-добре е да се карат по писти, по планините или по места с по-малко трафик. Така мисля аз.